web analytics

22

EEN BALLON, EEN BALLON, EEN BALLONNETJE!

Vriend G., de man van vriendin I., zat het ook niet helemaal lekker dat wij als 2 meisjes alleen naar het oosten van het land vertrokken voor een ballonvaart. Richting een onbekende man. “Die mannen van ons moeten niet zo zeuren”, zeiden I. en ik tegen elkaar in de trein. Maar toen we op station Deventer niet opgewacht werden door 1, maar zelfs 2 onbekende mannen kregen wij ook een beetje argwaan. “Die ene kunnen we samen nog wel hebben, maar allebei wordt moeilijk”, fluisterde ik in vriendin I.’s oor. Ondertussen reden wij met een busje dieper en dieper het platte land in. “Hé, een koe”, zei ik. En we reden nog verder. “Hé, I.”, fluisterde ik weer, “die vrouwenhandel hè, die speelt zich toch vooral af in het oosten van het land?” Maar we hadden natuurlijk helemaal niks te vrezen van de ballonnenmannen. Integendeel. Na aankomst op het ballonvaart-terrein werden wij helemaal in de watten gelegd. Wij kregen zelfs een volledige VIP-behandeling! We werden rondgeleid over het terrein en mochten zelfs ín de ballon terwijl deze opgeblazen werd. Wat een kolossaal en imposant ding, zo’n luchtballon. Ik herinner me nog dat ik vroeger met m’n ouders ging fietsen langs de Waal en dat we dan alle luchtballonnen telden. Er heerste een complete stilte in de Betuwe die alleen af en toe werd verbroken door het geluid van een ballonnenbrander; ‘Kgggggg’. En gisteren mochten I. en ik tijdens de vlucht ook zelf even de gasbrander openzetten! Ja, en dan ben je 29 en dan is het toch nog echt wel verdomde geweldig dat je even dat geluid in de stilte mag maken: ‘Kgggggg’. We vlogen, of voeren, of dreven van Harfsen naar Daarle en vriendin I. en ik hebben genoten van elke seconde. Het was hélemáál geweldig. En voor het eerst moet ik het als schrijver een beetje laten afweten. Want de foto’s zeggen meer dan deze column. Dankjewel Adrie! Wat een prachtig cadeau heb je vriendin I. en mij gegeven!

www.ballonvaren.com (foto’s: deel 1, deel 2)

Nog meer foto’s en ook dezelfde: , , , , , , , , , , , , , .

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Silvia schreef:

  Wat gaaf zeg…ben jaloers ;) Ga nu even de foto’s bekijken!

 2. Swampy schreef:

  Fabulous, heb ik ook altijd al willen doen……was het niet een heel klein beetje eng?

 3. jan schreef:

  Ja ziet er gaaf uit zeg, wat een pics!!. ook lekker dat de treinen zo soepel rijden he snachts. ik had beter een hele racefiets dan een los wiel mee kunnen nemen…..

 4. blue schreef:

  (maar toch eng)

 5. joal schreef:

  KICKUUUuuuuuuh!

  grtz.

 6. Erwin schreef:

  Een collega heeft afgelopen weekend zijn vriendin ten huwelijk gevraagd in zo’n ding.

 7. Ellen schreef:

  Schitterend maar wat is dat hoog zeg. Eng.
  Vind foto # 13 erg mooi met dat groen en die schaduw.
  Je bent te benijden hoor als je zo’n dag krijgt.

 8. Floor schreef:

  geweldig zeg! Ik krijg er spontaan ballonvaarzin in.

  Weet niet of ik het wel durf…

 9. Was echt te gek om Luna en vriendin I. op bezoek te hebben! Bedankt!!! Zo zouden alle ballon passagiers op pad moeten gaan ;-)

  Nog vele tientallen foto’s van Luna op:
  http://www.ballonvaren.com/?menu=multimedia&item=fotos&html=0

 10. Pollie schreef:

  Ik wil ook. Ik wil ook. Geweldige foto’s.

 11. Lotte schreef:

  Wist je trouwens dat je telkens dezelfde grijns op je gezicht hebt?

 12. Luna schreef:

  Jaa! Op alle foto’s sta ik met een big smile! Logisch!

 13. koen schreef:

  in Antwerpen zeggen we dan : zo is Luna ook weer eens van grond geweest ;-)

 14. Kaat schreef:

  Wow, wat cool en wat een mooi licht!

 15. echa schreef:

  van de photos die ik gezien heb, ben ik al bang geworden, vliegtuig is better. Ik denk dat ik vliegangst begin te krijgen hehe…

  Maar leuke dag met zonnetje :)

 16. Corinne schreef:

  Geweldig!!! Ik kan niet anders zeggen!!

 17. Maarten schreef:

  Mooi! En dan ook nog in de prachtige omgeving van Deventer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *