web analytics

47

MAANISCH IS EEN EENMANSZAAK!!!

Alsof ik naar een eerste afspraakje met een nieuwe liefde toeliep, zo zenuwachtig was ik. Ik haat en vermijd officiële instanties, papiertjes met teveel letters die een bepaalde zakelijkheid van mij verwachten én moeilijke gesprekken met mannetjes die van sommige dingen meer verstand hebben dan ik. Maar het moest. Ik moest het doen. “Je ziet beren op de weg die er helemaal niet zijn”, had vriend M. gezegd toen ik liep te klagen over het feit dat ik me moest gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel. “Ik vind het gewoon een hele toestand en als het zo moet, dan vind ik er niks meer aan”, had ik gezegd, “ik wil gewoon dingen maken en niet na hoeven denken over BTW en dat soort dingen.” “Dat hoort er nu eenmaal bij”, zei vriend M., “en als je er eenmaal in zit, dan is het nog leuk ook.” Dus ik liep vanmorgen nog net niet hyperventilerend door de draaideuren van de Kamer van Koophandel. Sommige angsten moet je overwinnen. En toen mijn nummertje eindelijk aan de beurt was deed ik zonder stotteren, maar wel in een manische brei mijn verhaal. ‘Geef een zo volledig mogelijke omschrijving van de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten, diensten of producten’, stond er op het inschrijvingsformulier. “Kijk, hier heb ik een beetje moeite mee”, zei ik tegen het KvK-mannetje, “want ik doe namelijk van alles en ik ga waarschijnlijk nog veel meer doen.” “Wat dan?’, vroeg het KvK-mannetje. “Nou, ik maak nu bijvoorbeeld PloesiePoesies”, vertelde ik,” en ik pimp ook katten op schilderijtjes. Maar ik maak ook wel eens foto’s en ik ga misschien ook wel ooit weer teksten schrijven voor tijdschriften. En ik heb nog veel meer ideeën.” Daarna gooide ik nog meer van mijn plannen over tafel en keek het KvK-mannetje afwachtend aan, in de hoop dat hij alles wat ik doe en wilde gaan doen kon samenvatten in een lekker lopend zinnetje. ‘Kleinhandel in handvaardigheidsartikelen en kunst’, maakte hij ervan. Daar kon ik goed mee leven. En toen ik weer door de draaideuren naar buiten liep, met m’n officiële inschrijving, met mijn eigen KvK-nummer, toen voelde ik me helemaal volwassen. Ik heb een eigen bedrijf! Ik ben m’n eigen directeur! En die fles champagne die ik net gekocht heb om het te vieren, die gaat natuurlijk op kosten van de zaak.

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Chanta schreef:

  idd: geregistreerd
  Maanisch
  Prins Hendrikkade 104 – A, 1011AJ Amsterdam
  succes

 2. Janssen schreef:

  Geweldig!!!
  Heel veel succes!!:):)

 3. Nina schreef:

  Woehoe!!! Welkom bij de club! ;-)

 4. Linda schreef:

  Gratis Ploesiepoesies voor iedereen!! :-)

  Gefeliciteerd hoor!

 5. Eveline schreef:

  Gefeliciteerd! Dat het maar een goedlopend bedrijf mag worden, zonder al te veel blaren op de vingers van ’t PloesiePoesies naaien.

 6. Maurice schreef:

  Maanisch. Het is kort, krachtig en duidelijk. Gefeliciteerd Luna :-)

 7. Vriend F. schreef:

  Joehoeee!!!
  We drinken er 1 op jou!!
  Laat al die klanten maar lekker doorkomen.
  Groet,
  F
  .www.franzwilhelm.com

 8. Ronni schreef:

  Gefeliciteerd, er is niks mooier als je eigen
  bedrijfje beginnen. Proost.

 9. Kimske schreef:

  Oke, het viel dus mee! Ik zal eerdaags ook de gang naar de KvK gaan maken…
  Wat zal ik zegen: ‘ik naai zakken voor poezen?’

  Jij had kunnen zeggen: ‘ik pimp poesjes, en daarnaast naai ik ze ook’

  Maar nee…. Doe ook maar niet ;-)

 10. Agnes schreef:

  Gefeliciteerd, Kleinhandelaar in handvaardigheidsartikelen en kunst!

 11. Gelkinghe schreef:

  Een beursgang wordt in de toekomst onvermijdelijk geacht. :-)
  BTW, hoe heet dat bedrijf van je?

 12. Sandra schreef:

  Gefeliciteerd :-)

 13. Suffie schreef:

  Gefeliciteerd! Als je nog iemand nodig hebt voor de post Werving & Selectie hoor ik dat graag!

 14. paco painter schreef:

  Van Harte. Niets zo opwindend dan baas zijn van je eigen zaak.

 15. Claud schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je EIGEN zaak!!! ennuh nog vele flessen champagne op de zaak, net zoals dineetjes en lunches… ;-)

 16. Johan schreef:

  Welkom bij de club! Gefeliciteerd.

 17. Guus schreef:

  voor financieel advies kan je bij mij terecht!

 18. Roos schreef:

  Hahaha, had het gezicht van dat KVK-mannetje wel eens willen zien toen je zei dat je ploesiepoesies maakte :-)

 19. M%n schreef:

  Gefeliciteerd, mevrouw de directeur! ;)

 20. Janeway schreef:

  Proost!

 21. Tess schreef:

  Volgens mij had je al genoeg gehad aan een btw nummer. Met inschrijving bij KvK en nog niet te grote activiteiten krijg je alleen maar last met belastingen etc.

 22. Luna schreef:

  Ja, dat met dat btw-nummer heb ik vanmorgen geregeld… :-) En Kvk hoefde niet perse, maar zorgde er wel voor dat ik binnen 10 minuten een zakelijke bankrekening had geopend vanmorgen… en dat is alleen maar handig, anders snap ik er straks helemaal niks meer van…

 23. Tess schreef:

  Nu ook meteen de boekhouding goed bijhouden dan heb je op 28 maart 2007 geen crisis :-) hahaha. Kan je de marktmannetjes op maandagochtend gek maken als je om bonnetjes gaat vragen… Succes ermee, en Lola, #023 is errug goed!

 24. Japie S. schreef:

  En? Heb je al een VAR verklaring aangevraagd bij de Belastingdienst?

  Gefeliciteerd en veel succes!

 25. Luna schreef:

  Nee joh, ik heb helemaal geen VAR-verklaring nodig!

 26. blue schreef:

  geweldig! proficiat!!!

 27. Goentah schreef:

  Ik heb grote bewondering voor je creatieve en zakelijke activiteiten!
  Succes!

 28. KatYo schreef:

  Klinkt goed allemaal, veel succes en plezier ermee! En wat leuk dat zo’n kvk-mannetje er hoppakee een mooie term voor bedenkt.

 29. Virginie schreef:

  Kijk, dat zijn nog eens omschrijvingen waar je iets mee kunt! Gefeliciteerd mevrouw de directeur!

 30. Ellen schreef:

  Gefeliciteerd met dit heugelijke feit. Klasse !

 31. Chantal schreef:

  Champagne op kosten van de zaak: Dat is overigens voor 75% aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Zelfde voor voedsel, genotmiddelen, representie/feestjes en cursussen/studiereizen e.d. Voor dat je helemaal los gaat…..Toch nog best wel een soort van genereus. Moeten wel bedrijfskosten zijn natuurlijk, niet de bal gehakt voor P.

 32. Monique schreef:

  Gefeliciteerd en veel succes met Maanisch. Stoer wijf!

 33. Jenny schreef:

  Goed zo. Gefeliciteerd!!

 34. Marjolein schreef:

  Wauw Gefeliciteerd!

 35. Pollie schreef:

  Cool hè een eigen bedrijf. Ik ken het gevoel.

 36. salsa schreef:

  Geen BV ervan gemaakt?

 37. peet schreef:

  hoera en gefeliciteerd!

 38. Barbara schreef:

  Hiep Hoi!
  Gefeliciteerd!

 39. bubbles schreef:

  Gefeliciteerd! Zin in uitdaging?

 40. patchwork schreef:

  Gefeliciteerd! (BTW, van drank is de btw ook niet aftrekbaar).Je hebt toch geen zakelijke rekening bij een afzet-bank die voor elke transactie meer geld vraagt dan een ploesiepoessie oplevert hè! Plus de jaarlijkse bijdrage van de KVK…Maarrrr- startersaftrek, BTW-vrijstellingsbedrag, mits geneoeg uren gedraaid- er is ook nog te winnen! Cheers!

 41. koen schreef:

  proficiat !

  opm.: ‘klein’handel … die man is nog nooit op je blog geweest ! dit is minstens een ‘mega’handel ;-)

 42. Eric schreef:

  Tess: van een KvK-nummer krijg je alleen maar last met de belastingen en met een btw-nummer niet? Wie denk je dat het btw-nummer verstrekt…? Bovendien zijn er voor een beginnend ondernemer best handige faciliteiten. De boekhouding op orde houden is meestal het grootste probleem. Met een aparte bankrekening ben je al een heel eind.

  Succes, directeur Luna!

 43. Rick de Kikker schreef:

  Wordt het een franchise-keten Luna?

 44. EvilGirl schreef:

  Gaaf!! Gefeliciteerd en suc6!!

 45. CiNNeR schreef:

  Zo te zien slokt het eenmanszaak zijn al veel tijd op ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *