web analytics

37

LUNA MOET ER EVEN BIJ GAAN ZITTEN

Gisteren is gebeurd waar ik m’n hele leven bang voor was. M’n computer crashte spontaan om 15.00. In grote paniek ex S. opgebeld die binnen 10 minuten voor m’n deur stond. “Moederbord, processor, geheugen, moet nieuw, met Windows XP erop”, zei ex S. Dus we gingen gezellig naar de winkel. Nieuw moederbord, nieuwe processor, nieuw geheugen en meteen maar een DVD-speler erbij. “Oh, dat is een mooie kast, die wil ik”, zei ik tegen S. “Dat is geen kast voor jou, dat is een kast voor nerds. Daar zet je een flexiglasplaat in en een lampje, dan kun je naar binnen kijken. Dat is een Lian Li” zei ex S. “Die wil ik, dus die neem ik”, zei ik. Thuisgekomen bleek dat m’n harde schijf nog compleet was, dat was fijn en ex S. kopieerde al mijn bestanden op een cd-rom. “Staat alles erop?”, vroeg ik. “Ja, alles staat erop”, zei hij. “Ik wil het zien”, zei ik. “Dat hoeft niet, want alles staat erop”, zei hij. “Oh”, zei ik. Het is een latertje geworden gisteren, maar het apparaat draait. Nog niet alles is aangesloten, maar ex S. komt vanmiddag weer terug. Als hij dan toch langskomt, dan kan ik hem meteen vertellen dat m’n bestanden niet op de cd-rom staan. Dat al m’n bestanden kwijt zijn. Al mijn teksten, al m’n werk, al m’n facturen, al m’n nooit verstuurde gedichtjes, m’n adressenboek, al m’n lieve mailtjes, al m’n afspraken. Alles. Alles is weg. Alles is weg. Alles is weg. Daar moet ik even bij gaan zitten. Goed. Alles is weg, maar ik heb nu wel een kick ass computer met plexiglasplaat en lampje, zodat ik binnenin het apparaat kan kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. bastaard schreef:

  Het is Lente en je bent weer beter.
  Een fris, nieuw begin!

 2. k1m schreef:

  zo is dat bastaard. een nieuw begin!

 3. Frank schreef:

  Maar wel een k*tbegin, want ALLES IS WEG ! *damn*

 4. dazz schreef:

  Alles is weg … ach, ruimt ook lekker op moet je maar denken.

 5. JW schreef:

  Je moet het positief zien, waar had je anders al die teksten, gedichtjes en ander werk, wat je nog gaat schrijven, willen zetten?

 6. Luna schreef:

  Dit valt niet positief te zien… Mijn werk, dus mijn geld, stond op de oude harde schijf…

 7. Lummel schreef:

  Wat dan altijd zo prettig is in dit soort situaties, is dat er altijd zo een lummel ergens rondhangt die dan vraagt ‘Heeft u van de les geleerd?’

 8. D.W. schreef:

  ex S. is niet te vertouwen…..

 9. ieldert schreef:

  nee inderdaad, ex S lijkt een beetje retaar

 10. JW schreef:

  Snap ik ook helemaal, maar wilde even anders reageren dan van; he, shit man.

  Want het is wel erg K.U.T met hoofletters.

  TIP: Neem een CD-RW + brander en gooi daar zo vaak mogelijk een back-up op. Ik ben ook door schade en schande wijs (‘k ben niet wijs maar, ok) geworden.

 11. Dude schreef:

  Gelukkig is het EX S. die de boel verkloot heeft.

 12. Swampy schreef:

  Ex-S is een schat; hij heeft toch wel een pracht PC voor Luna in elkaar gezet……….!

 13. Dude schreef:

  En een knullige backup gemaakt. Een PC in elkaar schroeven is kinderspel. Ben jij niet die Ex-S. ?

 14. evil-genius schreef:

  das toevallig,mijn 1 maand oude pc heeft het ook begeven.
  :>(

 15. Swampy schreef:

  Dude: nee, ik ben ex-S niet, maar wel een vriendin van hem. Misschien kan jij makkelijk een PC in elkaar schroeven; maar mij zou het niet lukken! Ik zou S bellen om mij te helpen……..!

 16. D.W. schreef:

  Als je een lege PC wil moet je zeker ex-S bellen.

  Een nieuwe pc heeft weinig schroefwerk nodig hoor. Uitpakken, stekkertjes insteken en klaar.

 17. s3mt3x schreef:

  Misschien als je ex-S even verleidelijk aankijkt als in je vorige post je data spontaan (terug)komt.
  Maar goed tis inderdaad knap lullig. Ik spreek uit ervaring. Alleen verlopen data-losses bij mij over t algemeen wat spectaculairder. Met vonken en zo.

 18. Rolandow schreef:

  Beetje vreemde diagnose als dat allemaal vervangen moet worden. Maar dat zal wel aan mij liggen dan :)

 19. miss bitch schreef:

  Dat is nou wat je noemt Kwalitatief Uitermate Teleurstellend! Heb het ook een keer gehad. Alles weg…..sjit!Ik hoop voor je dat ex-S het per ongeluk weer terugvindt…….

 20. Y schreef:

  Ik ken het. Soms is het nodig dat alles weg gaat om er vervolgens achter te komen dat er vanalles voor in de plaats komt. Doet me denken aan ‘The Wonder Boys’, verhaal over een schrijver die maar geen eind aan zijn boek kan breien…..en dan door ‘samenloop van omstandigheden’ (BAH!) verwaait zijn manuscript. Ja, de sukkel (Michael Douglas btw.) deed alles nog zoals Anna dat placht te doen. Aan het eind van de film -is dat correct Nederlands?- zie je hem vrolijk op een kleptopje aan’t werk….een hele clevere zet zou je denken. Alleen, mensen blijven mensen. Die laten zich zo af en toe verrassen. Gelukkig maar. Anna blijft zo nu en dan liegen en Digi wil ook wel eens een metatagmorfose. Gefeliciteerd met je nieuwe blitse kast Luna! De rest is namelijk niet weg.

  P.S. wat voor kleur lampie? Ben een Mekker moet je weten :)

 21. Suffie schreef:

  Suffie typeert dit soort situaties als Kwalitatief Uitermate Teleurstellend….

  Daar staat tegenover: als er niets meer aan te doen is, helpt boos worden ook niet meer!!!

  Gooi je oude kast uit het raam, misschien lucht dat op…

 22. mixologist schreef:

  misschien moet je een keer in de maand een backup maken van al je bestanden?

  Ooh my god! ik heb je zeker weer beledigd???!!??

 23. jonnie schreef:

  Het is wel erg toevallig dat geheugen, processor, en moederbord allemaal tegelijk stuk zijn gegaan, het lijkt me dat de voeding van je computer het heeft begeven.

 24. tijger schreef:

  datarecovery misschien nog een optie. zelfs na 10 maal formateren is vaak veel nog terug te halen…

 25. ex S schreef:

  Jonnie: de voeding was nog ok, het moederbord was dood en aangezien het een slot 1 was en die niet meer te krijgen zijn maar meteen voor een stevige upgrade gegaan, inclusief DDR ram en een mooi blauw TL lampje

 26. Boer Biet schreef:

  En wat kreeg ex-S. als dank?

 27. 10e schreef:

  S.ex?

 28. Suffie schreef:

  Gelukkig is er altijd iemand die de open deur, die iedereen zo openlijk tussen de regels door negeert, snoeihard intrapt…

 29. Tom schreef:

  S.tank?

 30. vinman schreef:

  Luna, ik vind het kut voor je dat je je belangrijke data pleite bent.
  Helaas ken ik het gevoel, wat S. waarschijnlijk nu ook voelt..
  Op mijn werk ben ik ook al eens een complete HDD kwijtgeraakt, door een simpel typfoutje.
  Maar gelukkig had ik de mazzel dat er geen aankomend of verwacht geld op de schijf stond, alleen maar vier weken werk van een projectleider!

  Maar evengoed hoop ik dat als bij een donderslag bij heldere hemel, jouw data weer boven komt drijven!

  P.S. Zo’n plexiglas plaatje met een lampje in de PC lijkt me trouwens echt wel cool. Waar koop je die?

 31. QT! schreef:

  mijn oprechte deelneming
  ’n computer crash SUCKS!

 32. Chrestomanci schreef:

  Sorry dat ik niet eerder reageerde, ik was een tijdje even erg in mezelf gekeerd. Balen dat alles zo misliep. Ik ben blij dat S al aardig op weg is met de nieuwe pc. Liefs,

  Patrick

 33. dennis schreef:

  wat vindt toekomstig ex P. hiervan ?

 34. Trio de twee wezen schreef:

  Kristus!!! Luna!! Stond ons afspraakje er ook op??

 35. e-liner schreef:

  ……..volgends mij is crashen in deze maand……ex-S van luna lijkt op vriend-S van e-liner…….

 36. GJ schreef:

  hij is wel mooi…
  ik wil precies dezelfde!

 37. Hornet.NL schreef:

  Hey Luna,

  Klote dat je al je data kwijt bent.

  Al dat gekanker van iedereen op S. lijkt me niet geheel terecht: Als IT’er (zoals ik) ben je altijd de lul als iemand na zoiets lulligs (en dat overkomt ons allemaal wel eens!) iets niet (helemaal) goed komt….Terwijl de lieve gebruiker in kwestie natuurlijk best zelf wel een een back-upje had kunnen maken….

  Als het helpt: het is mij ook wel eens overkomen hoor….Errug kut in het begin, maar na een tijdje wen je er wel aan…

  Wel een errug coole kast btw! Die mag je inderdaad wel op internet zetten!

  Succes en een zakdoekje voor je!