web analytics

7

HET GAAT GOED MET TIELSE TINTEN

Dit stukje heb ik net op www.tielsetinten.nl gezet (en ik heb gisteren trouwens weer 5 nieuwe schilderijen opgehangen in ziekenhuis Rivierenland):

Vorige week liep ik met 2 schilderijen het ziekenhuis in en werd aangesproken door een jongeman met krulletjes: “Bent u de dame van de Tielse Tinten?” Ja! Dat ben ik natuurlijk! Hij vertelde dat hij mijn actie erg leuk vond en dat hij zelf ook een schilderij had meegenomen. Ik was herkend! Haha! En een compliment is altijd fijn om te horen!

Ik hing de schilderijen op (7 TINTEN ZWEVEN en TINTELTINTEN), hing de kaartjes ernaast en liep richting mijn moeder op de Schakelafdeling. Ik zou na mijn bezoekje wel even wat foto’s gaan maken, maar het bezoekje duurde wat langer dan ik in mijn planning had! Mamma Luna werd voor het eerst sinds 8 weken in een rolstoel gezet en dat was natuurlijk het perfecte moment om mijn moeder ook voor het eerst sinds 8 weken weer eens mee naar buiten te nemen. Kon ze eindelijk weer eens genieten van de frisse lucht en een ander uitzicht dan de parkeerplaats van ziekenhuis Rivierenland! En ze kon meteen de nieuwste schilderijen zien die ik had opgehangen. En die vond ze natuurlijk erg mooi (want moeders vinden altijd alles mooi wat hun kinderen maken, al is zij 70 en ik 36).

Na onze wandeling besloten we ook maar even samen te lunchen in het restaurant. Als je toch op pad bent, dan moet je er ook het maximale uithalen!

In het restaurant werd ik weer aangesproken door de jongeman met de krulletjes: “Er is al een schilderij meegenomen hoor.” “Nee”, zei ik, “dat kan niet hoor, want ik heb er nog geen foto’s van gemaakt.” Maar het was waar. Toen ik op de eerste verdieping arriveerde was 7 TINTEN ZWEVEN al weg. Logisch ook! En ach, dan geen foto’s, maar gelukkig kwam even later een verpleegkundige de kamer van mijn moeder op om te vertellen dat zij dit schilderij had meegenomen, zodat ik toch nog de foto’s kon maken (“Ja, je moet ‘m nog even terughangen hoor.”).

Het gonst dus in het ziekenhuis en onder de verpleegkundigen dat ik bezig ben met dit project. En dat is gaaf! Gisteren werd ik door verschillende mensen aangesproken in het ziekenhuis (“Ben jij die dame van die schilderijen?”) om te vertellen dat ze de schilderijen zo mooi vinden. Eén verpleegster heeft een groot schilderij boven haar eettafel hangen en kreeg kippenvel toen ze ‘m voor het eerst zag. Mooi! Mooi! Mooi! Ik ben blij dat ik de gang bij de Schakelafdeling wat kleur aan het geven ben en ik vind het een fijne gedachte dat een aantal van de schilderijen terecht is gekomen bij de verpleegsters die mijn moeder verzorgen (en dan hebben ze meteen iets leukers om met m’n moeder over te praten dan kanker, lekkende stoma’s, trombose-benen, fysiotherapie en of ze wel genoeg eet en drinkt). Ik vertrouw erop dat ook de verpleegkundigen uit ziekenhuis Rivierenland een bedrag doneren op KWF Kankerstichting, al mogen de mensen die werkzaam zijn in de zorg ook wel eens gewoon iets liefs terug krijgen!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Jolein schreef:

  Wat mooi, Luna. Je verspreidt geluk!

 2. Brooklyn schreef:

  Ik vind het zó tof. Ben in staat om voor een schilderij van jou naar Tiel af te reizen. Ik heb een linkje van je Tielse Tinten site op mijn Facebookpagina gezet. You go girl!

 3. margreeth schreef:

  Ik vind ze zoo mooi.
  En ik vind je actie zoo mooi(en goed).
  Ik vind het dus giga jammer dat ik niet in de buurt van Tiel woon maar in het noorden des Landsch.
  Had al een paar voorbij zie flitsen waarbij ik dacht, hebbe hebbe hebbe. Helaas.
  En sterkte meissie, ik heb met jullie te doen. Ik bedoel, je mòeder!, brr.

 4. Johannet schreef:

  Omdat je zo hard aan het zoeken bent naar 17 schilderijen… wil ik je laten weten dat ik er geen heb.
  Omdat je zo hard aan het schrijven bent…
  Wil ik je laten weten dat ik je nog steeds graag lees.
  Omdat je zo hard aan het zorgen bent….
  Wil ik je laten weten dat dat een talent is.
  Omdat je zo hard aan het leven bent…
  wil ik je laten weten dat het leven niet eerlijk is. Maar gewoon het leven.

 5. Knal schreef:

  Wauw, blijf het echt zo’n ongelooflijk fantastisch initiatief van je vinden!! Vind dat het een landelijke, nee wat zeg ik, wereldwijde hit moet worden!

 6. coach outlet schreef:

  You And coach outlet store online,you and coach leather outlet. Anyone know where I can find and authentic discount coach bag,anyone know where i can find and authentic discount coach bag. Cheap Designer Coach Handbags,cheap designer coach handbags. best coach outlet online authentic, style wholesale handbags china,best coach style wholesale coachoutlet2online china. How to spot a fake Coach Handbag,how to spot a fake coach handbag.coach outlet online http://www.outletcoach2013.com for the Everyday Woman,coach,coach outlet,authentic,online designer handbags for the everyday woman. coach outlet,coach outlet,coach outlet online,coach and Boots,coach,coach outlet,coach outlet online shoes and boots. Can be Imitation Coach Bags Truly worth Buying,can be imitation coach bags truly worth buying. The coach replica bags can be found in signature stripe,the coach replica bags can be found in signature stripe. NEW AUTHENTICcoach outlet bags DAISY SIGNATURE SCRIPT PONYTAIL SCARF 98996,new authentic coachoutletshow.net daisy signature script ponytail scarf 98996. Coach Purse And Our Deep Friendshipaffection,coach purse and our deep friendshipaffection.

 7. www schreef:

  cheap north face denali Los Angeles Times news after class, Brown the Lakers Xuanshuai matters in progress, 95% may be back in

  control of the Lakers pointer According to the the Lakers executives said, Jackson, Jackson talks with Lakers management in today to determine whether he re-teachLakers are

  interested. The uncertainty of 5%, two points, Jackson does not want to dismiss Bulanghouma took office, his health problems is a non-negligible factor.
  cheap north face
  http://www.tnfdenaliwomensale.com
  canada goose outlet Lebron – James ’s game against the hawks in his right knee, he felt unbearable pain. However, James

  after a short break, today and Devin Wade together, injuries to participate in the team training. James is being accepted when interviewing, express, he will be in tomorrow ‘s

  game against Memphis play through. Wade will also debut.
  canada goose parka
  http://www.canadagooseoutletstorevip.com
  ugg boots sale uk I am not at one hundred percent, the knee injury has been troubling me, which made me very uneasy, ”

  continued Kobe. That season, Kobe’s knee had been tortured, the Lakers in the Western Conference semifinals in calf was swept out, after the end of the season, Kobe went to

  Germany to receive operation.
  genuine ugg boots sale
  http://www.uggbootsukonclearance.co.uk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *