web analytics

47

DUTY CALLS

Neem een willekeurige politieserie of detectiveserie met een man in de hoofdrol die het kwaad in de wereld bestrijdt. Een film van dien aard is ook goed. Geen twijfel mogelijk dat in die serie of film een scène zit waarin de man ineens wordt opgepiept om het echtelijk huis te verlaten omdat hij onmisbaar is op zijn werk. “They found a dead woman on the beach, got to go baby, duty calls.” Zonder uitzondering begint de vrouw of vriendin van de megaheld dan te piepen. “Moet je nu alwéér overwerken?”, “Kun je nu niet één keer een gezellig avondje thuisblijven?” of “Je houdt méér van je werk dan van mij.” En altijd gaat de sympathie van de kijker dan naar de megaheld. Want de wereld en de detectiveserie kunnen onmogelijk zonder deze megaheld. Voor een megaheld staan zijn baan en de wereld voorop, al houdt hij natuurlijk ook heel veel van zijn vrouw, maar dat zijn 2 verschillende dingen. Dat wijf moet gewoon niet zo zeiken en op hem wachten met gebakken aardappeltjes en een balletje gehakt met jus. En als hij er dan wel eens is, dan moet ze vooral niet gaan zeuren dat hij er normaal gesproken nooit is. “Ik ben er nu toch, laten we het dan vooral gezellig houden”, zegt de megaheld dan. En dan is het stil, want hij heeft ergens wel gelijk, denkt ze. Fout! Helemaal fout! Mijn sympathie gaat voortaan naar het zeikwijf. Want een zeikwijf, dat word je dus echt niet zomaar. Nee, een zeikwijf ontstaat als je 2 avonden per week met die bal gehakt zit te wachten tot die megaheld thuiskomt. Alsof je niks beters te doen hebt. Ook zeikwijven werken met schema’s, agenda’s en belangrijke afspraken al zullen die de wereld misschien niet veranderen. Zo. En nu gaat Luna zelf maar eens wat aardappeltjes schillen en een zigeunerschnitzeltje bakken. Duty calls.

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Renee_T schreef:

  hahahaha….
  je bent toch een rund als je zo met je leven stunt????
  Sorry als je ook zo over je heen laat open dan vraag je er ook om…

 2. Ron c.a. schreef:

  De hele week gehaktballen is ook niet alles.

 3. Erwin schreef:

  Haha GRANDIOOS STUK!

  Gelukkig heb ik nooit beloofd een held te zijn.

  O sjit, maar moet wel mijn eigen boontjes doppen.

 4. Ab schreef:

  Real life is gelukkig anders dan op tv… :-)

 5. GJR schreef:

  Hhhm, bijna herkenbaar, maar dan in een hele andere context, juist door die strakke schema’s (roosters en deadlines), zit ik (of mijn wederhelft) vaak alleen met de boontjes jus en gehaktbal. Tja zuster en project jup.

 6. Johan schreef:

  En.. was ’t lekker?

 7. Roderik schreef:

  Zeikwijven die wat beters te doen hebben zijn mij onbekend!!

 8. joop schreef:

  Wat is nou belangrijker : gebakken aardappeltjes en een balletje gehakt met jus of de administratie van die hoerentent ?

 9. Robert schreef:

  @Joop: Laat de vraag van importantie maar gewoon aan Luna over a.u.b.

 10. Suzanne schreef:

  Waarom is het nu in 2003 nog steeds zo dat je als vrouw het respect van de man steeds moet afdwingen door te zijken etc. Mannen zeggen wel respect te hebben, maar ondertussen laten ze je met de gehaktballen zitten, doen ze nooit uit zichzelf de afwas, spoelen ze nooit hun bekertje chocolademelk om etc etc. Als je er niets van zegt, je hoofd laat hangen en de rotklusjes zwijgend opknapt om de goede vrede te bewaren ‘laat je over je heen lopen’. Laat je merken dat je niet van dit soort ongeëmancipeerd gedrag gediend bent (wij moderne vrouwen hebben toch ook wel iets beters te doen dan jullie stomme afwasjes etc?) ben je een zeikwijf. Waar is de uitweg?

 11. Henriette schreef:

  Ach het is gewoon een vorm van chinese wraak. De vrouw zo kwetsbaar als een kleinood, dat met dat gepiep zijn lompheid in zijn geweten probeert te introduceren. Maar hij koopt het gewoon af met een hippe badkamer of dito gangkastje. En met wat hij weet over te houden gaat ie lekker naar de professionele hoeren. Is toch niets nieuws….

 12. brillie schreef:

  Het kan ook anders om zijn. Mannen die thuis zitten, de heledag internetten en dan geen tijd vrij maken voor het koken. De vrouw komt thuis, moe van kantoor, en geen eten op tafel. En het kind blijkt al uren te wachten voor de school. Ook dan is het niet altijd de man die fout zit. Of de vrouw. Ze hadden nooit samen moeten gaan wonen.

 13. Bart schreef:

  Speak for yourself, Suzanne. De enige manier waarop mijn lief geen respect afdwingt is door te zeiken. Want ja, dat doet ze af en toe. Net als ik.

  Zeiken is een afkorting voor indirecte communicatie. Mannen doen dat, vrouwen doen dat, elk op hun eigen manier.

 14. Marco schreef:

  Hey Luna, je bent niet erg standvastig!!! Hahaha.

 15. suzanne schreef:

  Als ik niet zeik verandert er niets d.w.z. ik kom niet toe aan de dingen die ik wil doen in het leven. Als ik wel zeik doet mijn man de dingen die moeten gebeuren en die verhinderen dat ik de dingen doe die ik wil doen met een puur masochistische uitdrukking op zijn gezicht. Zeikwijven zijn inderdaad niet voor niets zeikwijven, of het nu respect afdwingt (je laat niet over je heen lopen!) of juist afbreekt.

 16. Moos schreef:

  George wil ook zijn werk voor vandaag klaar hebben en is dus eveneens wat later thuis.

 17. Wollie schreef:

  Emancipatie! Breek me de bek niet los! zo sta je af te wassen en de volgende dag kun je komen opdraven als haar auto het niet doet, of als de olie gepeilt moet worden (ALS daar al aan gedacht wordt!) of als een bandje slap is, of als de tank leeg is want autorijden vinden we fijn maar tanken is zo’n vies gedoe. HA! Emancipatie houd op bij de dingen die te vies of te vervelend zijn om te emanciperen en dan wel vanuit de vrouw gedacht. Houd toch op!

 18. Zwever schreef:

  Deze reacties zijn eigenlijk bijna net zo leuk als het stukje zelf, bijna dan ;)

 19. Noughdy schreef:

  Gewoon een magnetron kopen en het probleem is opgelost…

 20. Flep schreef:

  @zwever
  het is vooral leuk om te zien hoe de argumenten van sommigen 100% tegenovergesteld zijn, maar ze elkaar toch niet in de haren vliegen.

 21. Bart schreef:

  @suzanne
  Misschien een aardig idee voor jou en je man: breng eens een bezoek aan http://www.wiedoetwat.nl

 22. Tam schreef:

  Ben eigenlijk best wel eens een zeikwijf, maar heb gemerkt dat normaal communiceren beter werkt…

 23. Ray schreef:

  Lang leve de directe communicatie. Toen in de evolutie de spraak was geboren en daarmee het gezeik begon, is er meteen bij mannen een gen ontwikkeld die het gezeik uitfilterd.

 24. dille schreef:

  Luna, voor mij ben je een heldin!
  Doet u wel gezond en groenten bij de piepers-met-sjnietsel?

 25. Luna schreef:

  Partner P. at gisteren een lekker gezond bloemkooltje met een kaassausje bij z’n schnitzel en aardappeltjes hoor!

 26. miss bitch schreef:

  Hallo dames emancipatie, gaan we even tanken ja? Dan pas mag je zeiken dat mannetje de was vouwt. Tanken is niet vies en overal hangen van die plastic wergwerphandschoentjes. Laat je uitleggen hoe de auto werkt en hoe je die moet onderhouden, dan pas mag je je vent een lesje wasmachine geven. Eerlijk is eerlijk!

 27. Menno schreef:

  Krijg je vet geld voor, onmisbaar zijn. Dus moet je je als zeikwijf dan afvragen of er voldoende tegenover staat, denk ik. Mijn laatste zeikwijf wou dan toch ineens maar aan huisje-boompje-beestje-kindertjes beginnen, ondanks de duidelijk afspraak. Mag ze dus nu met iemand anders doen. Vroeg haar laatst of het allemaal een beetje lekker ging, ja, goh, heb nu twee kindertjes en hij had er ook twee, eigenlijk wel een beetje teveel, ook maar met werken gestopt. sooknooitgoed.

 28. suzanne schreef:

  Ik carrièrevrouw.Hij carrièreman. Ik de hele week werken. Hij de hele week werken. Waarom ik dan de rotklusjes doen moeten?

 29. Rolandow schreef:

  Hij is geen held, tenminste niet één die telt …

 30. Please check out some relevant information on texas holdem betting texas holdem betting http://www.aponte.net/index.html http://www.aponte.net/index.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 31. You are invited to check some relevant information about free double double bonus poker odds free double double bonus poker odds http://www.ablejobs.com/ http://www.ablejobs.com/
  .

 32. Take your time to visit some relevant pages on printable poker games printable poker games http://www.cafexml.com/poker-games.html http://www.cafexml.com/poker-games.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 33. You are invited to visit some helpful info in the field of poker party player software poker party player software http://www.bitlocker.net/poker-party.html http://www.bitlocker.net/poker-party.html – Tons of interesdting stuff!!!

 34. poker schreef:

  Take your time to check some helpful info on online poker sites and ratings online poker sites and ratings http://www.adspoll.com/online-poker.html http://www.adspoll.com/online-poker.html – Tons of interesdting stuff!!!

 35. Take your time to visit the sites in the field of learn to play poker players … Thanks!!!

 36. price schreef:

  You may find it interesting to visit some relevant information dedicated to Diet Pills Death review … Thanks!!!

 37. You may find it interesting to check out some relevant pages in the field of bonus bonus http://www.realtorlist.net/craps.html http://www.realtorlist.net/craps.html .