web analytics

3

LUNA DOET INEENS AAN YOGA

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van m’n vriendinnetje M.: ‘YOGAISM is een feit! Vanaf woensdag 4 maart a.s. gaan de yogalessen van start in een mooie lesruimte. (…) De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, dus ook als je net begint met yoga, niet zo lenig bent of het rustig aan wilt doen.’ Ik wist zeker dat ze dit mailtje speciaal naar mij alleen had gestuurd, want ik riep namelijk al tijden dat ik toch heus, echt, ooit, echt, ooit een keertje aan ‘bewegen’ zou gaan doen. En ik vond ook echt, heus, echt, heus, echt, heus dat ik het een keertje moest gaan proberen. Leek me goed voor lichaam en geest! En waar beter te beginnen met actief bewegen dan onder het toeziend oog van een vriendinnetje? Ze had immers niet voor niets een paar jaar een opleiding tot yoga-leraar gevolgd! Dus ik vorige week woensdag op m’n fiets richting de yoga-studio! En als je het mij vraagt, maar dat deed dus helemaal niemand, was die hele fietstocht van 10 minuten voor mij al genoeg beweging voor de hele week. Maar ik zette stug door, ik was er nu toch en ik had een schone joggingbroek aangetrokken! En toen vriendinnetje M. begon met wat ademhalingsoefeningen terwijl ik op m’n rug lag, toen wist ik zeker dat ik mijn sport gevonden had; liggen en ademen! Jammer dat er geen glaasje Prosecco naast dat yoga-matje stond, maar dat kan misschien voor de volgende keer geregeld worden, maar misschien ook niet, want je moet je aandacht er uiteindelijk toch echt wel bij houden met dat yoga. Zo vroeg vriendinnetje M. om bijvoorbeeld met je linkerhand je rechterknie vast te pakken en dan te draaien en dat deed ik dan precies andersom, zodat de rest van de cursisten met hun hoofd richting mij staarde en ik richting hen. Het is dat er zo’n sereniteit in de zaal heerste, anders zou ik heel hard hebben geroepen: "Gênant!!!!!" Maar verder ging eigenlijk alles best wel goed. Ik bleek nog steeds zo lenig als op de kleuterschool, Pretzel is my middle name, en na afloop voelde ik me heerlijk. Fijn. Lekker. In touch met mezelf en de rest van de wereld. Ik fietste als herboren naar huis. En ook partner P. vond dat ik zeer uitgebalanceerd thuiskwam. Hij vertrouwde het niet helemaal. En ikzelf trouwens ook niet.

p.s. Mijn lieve vriendinnetje M. heeft een hele mooie website; www.yogaism.nl, en ze zoekt nog cursisten! En die hele mooie website is gemaakt door mijn lieve vriendje P. (niet te verwarren met partner P.). Meer van vriend P.’s werk, waaronder ook het Bruce-logo, is te zien op www.patshop.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Cindy schreef:

    Ik heb ooit een paar lessen yoga gedaan, maar ik ga liever fitnessen

  2. Maurice schreef:

    En ik maar denken dat je aan Kamasutra deed..Yoga is vast saaier :P

  3. Marloes schreef:

    Lekker prosecco erbij, wat heb je toch briljante ideeen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *