web analytics

31

BRUCE, DE KAT MET 77 LEVENS

Nadat ik gisterochtend om 5.30 weer een rondje over het bouwterrein had gemaakt en om 8.00 nog een keer en om 9.30 nog even checken bij een buurvrouw die het weekend was weggeweest zakte de moed me volledig in de schoenen. Gelukkig kwam m’n moeder langs zodat ik tegen haar aan kon huilen, al had ik dat de afgelopen 2 dagen eigenlijk al meer dan genoeg gedaan. Er bleek ook nog een heleboel oud zeer te zitten en dat komt er in tijden van complete wanhoop natuurlijk meteen uit: "En ik voel me weer hélemáál als vorig jaar!"

Maar!
Maar!
Maar toen stond de buurvrouw voor de deur: "Hij zit in de winkel hoor, ze gingen net open en er zitten 2 katten opgesloten, een rode en een zwarte."
Dus ik rennen naar de outlet-store om de hoek!

"Zit hier een zwart poesje?", vraag ik hoopvol.
"Ja, er zit een klein zwartje en een dikke rode", zegt het oude winkelmannetje.
"Oh, echt?"
"Ik ben hier helemaal niet blij mee."
"Nou, ik ben er helemaal wel blijhijhij mee", snik ik hysterisch, "ik me 2 dagen kapot gejankt en het is m’n kihihind en m’n oudste kat en we hebben samen al heel veel meegemaakt hohohoor."
Het oude winkelmannetje bind meteen in en wrijft over m’n schouder: "Och, meidje, toch, ga maar snel kijken, ze zitten achter in de loods."
En achterin de loods zie ik nog net het zwarte kippenkontje van Bruce achter een stel dozen verdwijnen. En ik hoor het belletje van z’n bandje ook nog rinkelen.
"Het is ‘m, het is ‘m", roep ik en ik begin nu van blijdschap nog veel harder te janken en te lachen door elkaar, "ik ga een mandje halen en een blikkieblikkie om tegenaan te tikken en wat brokjes en als-ie hier gepoept of geplast heeft dan moet je het maar komen zeggen, want dan ruim ik alles op en ik stofzuig meteen je hele winkel erbij! Echt waar hoor! Ik ben zo blij! Ik dacht dat-ie hartstikke dood was!"

Een kwartier ‘blikkieblikkie’ roepen later durft Bruce eindelijk onder z’n schuilplaats vandaan te komen en heb ik m’n kat-in-bakkie! En eenmaal thuis drinkt Bruce wat en eet Bruce wat. En wil meteen weer terug naar buiten.

Dacht het niet.


Ik heb zo asociaal veel lieve mailtjes, sms-jes en twitter-berichtjes gekregen dat ik nooit iedereen persoonlijk kan bedanken voor al het online en offline meeleven! Dus; heel, heel, heel erg bedankt!!!!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

  1. Maar maar… Hoe is het met de dikke rooie?

    Wel fijn van broes lie! Helemaal top.

  2. Neneh schreef:

    zo opgelucht als we maar kunnen zijn.

  3. Jellebel schreef:

    Een heerlijk goed einde van een spannend avontuur!!! HOERA voor Bruce!!!

  4. Brooklyn schreef:

    Soms is het leven mooi…….:-)

  5. Luna schreef:

    Haha, ja, ik zit ook HEEL erg relaxt op m’n stoeltje vandaag! :-)

  6. missvanham schreef:

    Gelukkig Bruce wil je dat nooit meer doen?
    ons allen zo laten schrikken :-)

  7. daan schreef:

    zo is mijn kat van 17 vorige maand van 4 hoog naar beneden gedonderd.. kwijt.. 2 uur later beetje dizzy gevonden.. niks! nakkes! half dagje van slag en nu gewoon weer vrolijk met zn koppie door de spijlen van balkon kijken he?! i luf cats :)

  8. daan schreef:

    oh en wowbeeeeebie die foto?! en hiephiephoera voor Bruce natuurlijk! :)

  9. coco schreef:

    AAh wat lief, krijg hier een brok van in mijn keel. Ik wist niet dat je katje weg was :( wat erg dat hij zoooolang zoek was. Gelukkig issie weer veilig thuis!

  10. cassje schreef:

    pfffff gelukkig dat ie weer thuis is! kan er geen sateliet trace ding in zijn kattenhalsbandje ofzo?

  11. Petra schreef:

    Oh meid wat ben ik blij voor je!
    Ik reageer precies hetzelfde als ik 1 van mijn 3 poezenkids kwijt ben.
    Een is net als Bruce (geen held en komt zich altijd melden) en die heb ik wel eens bij iemand op zolder weggehaald! Was door een kattenluik naar binnen gegaan en kon er niet meer uit. Ik was net als jou in alle staten en begon bij die man in de gang te huilen, en heb hem nog een doos chocolade gebracht.
    De andere kater die ik heb, is altijd de hort op! Die heb ik al meerdere malen uit schuurtjes, portiek etc gehaald. Nu is hij inmiddels 10 jaar en blijft redelijk in de buurt. (al 4 jaar niet kwijt geweest)
    De andere poes die ik heb is nog nooit kwijt geweest. Ik heb dus mijn portie in al die jaren wel gehad. Meestal komen ze toch weer boven water, maar je moet wel blijven zoeken en roepen. Vaak zitten ze in de buurt ergens opgesloten.
    Verwen hem maar lekker, en geef hem maar huisarest (al zal hij niet snappen waarom hij binnen moet blijven)

  12. eminke schreef:

    Wat goed dat ie terug is!! Wat een opluchting zeg…

  13. Tanja schreef:

    Wat fijn dat íe weer terug is! Ik hoop dat Bruce noooit meer wegloopt maar mocht het zo zijn dan weet je nu waar je moet zoeken ;-)

  14. Pellisje schreef:

    Whoehoe! Bruce is back :-) Dat is nog eens goed nieuws! Jij opgelucht en Bruce zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust.
    Enne…volgens mij heb je nog geen rooie kat toch, zou toch een leuke uitbreiding van je kattenfamily zijn…

  15. Luna schreef:

    @Pellisje: Nee, die rode is van 1 van de overburen… maar als-ie die ‘m niet meer willen is-ie welkom hier natuurlijk! :-)

  16. cassje schreef:

    @Marloes kijk dat bedoelde ik:D

  17. cassje schreef:

    hahaha dat arme beest moet wel een ‘harnass’om

  18. cassje schreef:

    volgens mij is er wel markt voor om daar een kleinere uitvoering van te maken!

  19. mentha schreef:

    Jeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjj!!!!! Welcome home Bruce! (Y) En nou niet meer doen he! Is niet goed voor het vrouwtje d’r geestelijke gesteldheid ;)

  20. Jeanique schreef:

    Zelfs ik had Bruce nachtmerries!! Ik ben zo enorm blij voor je! Stond te juichen in de woonkamer toen ik je tweet las!

  21. Jan schreef:

    Bruce is ook een beetje ‘ons’ ventje geworden, na al je stukjes over hem ! Fijn dat hij er weer is !

  22. Buurman M schreef:

    Och, dat heb ik gemist! Wist ik veel. Probeerde je te bellen, geen idee dat je in een crisis met de kat zat. Gelukkig is ie terug! Ik probeer later van de week effe te bellen. Gelukkig is ie terug!

  23. Buurman M schreef:

    Schreef ik nou twee keer “gelukkig is ie terug!” Ja, dat deed ik!

  24. Sandra schreef:

    Ik ben super-blij voor je, wat heerlijk dat Bruce weer terug is!!!!

  25. Berta schreef:

    Hè, een pak van mijn hart!!

  26. Marlous schreef:

    Stomme katten ook; hebben geen idee wat ze je aandoen met hun excentrieke niets-aan-de-hand gedrag. :-)

  27. Jenny schreef:

    Hoera voor Bruce!!

  28. Marina schreef:

    Héél fijn!
    Maar… heb je nou die winkel gestofzuigd?

  29. Sandra schreef:

    Ook vanuit Utrecht werd met je mee geleefd, brak mijn poezenhart alvast een beetje voor je, en nu een vreugdedansje (nu het nog niet te warm hiervoor is), geniet van Bruce en gefeliciteerd met je nep-crocs, ik vind ze superlelijk, maar ze staan je prachtig;). liefs, een Sandra, uit Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *