web analytics

5

73 JAAR, HAMBURGERS, JURKJE, SHAG, TAART & VEREN

middengelukt1

IMG_0210
Opstaan op zaterdag om 7:00, wij kunnen dat. Zowel J. als ik zijn klaarwakker. Ik staar wat naar de dromenvangers en ik word blij als ik naar ze kijk. Ik krijg er energie van. En het liefst zou ik 24 per dag aan ze verder werken. Want ze zijn allemaal nog niet klaar. Nog een beetje meer lint hier, dingetje daar, sommige verf heeft niet gepakt, dus ik blijf lekker bezig.

IMG_0219
Van sommige dingen word ik heel moe. Schaamhaar is in, uit, in, uit. En okselhaar is nu ineens in. Gekleurd okselhaar ook. En dan komen er allemaal foto’s online op diverse sociale media van vrouwen met okselhaar. ZUCHT EN STEUN. Laat je haar staan, laat het groeien, scheer het af, verf het in alle kleuren van de regenboog, hang er vlechten in, doe je ding, maar doe het omdat jij het wil, niet omdat de media (dus andere vrouwen) het je opdragen. Met haar mooier? Doen! Zonder haar mooier, geiler? DOEN! Maak er niet zo’n punt van. Ook heel normaal; foto’s van vrouwen met een bebloede tampon of bebloede slipjes. Waarom? Waarom?! Om te laten zien dat het heel normaal is om ongesteld te zijn? Waar is de grens? Foto’s van wc-papier waarmee je je reet hebt afgeveegd om te laten zien dat vrouwen ook gewoon poepen? Overigens bedenk ik me net dat het misschien ergens wél goed is dat er foto’s van vrouwen met okselhaar verschijnen, want er zullen zat puberjongetjes zijn die denken dat vrouwen geen okselhaar (of schaamhaar) hebben. Okay, ik heb hier verder nog geen duidelijke mening over dus. Behalve dat ik m’n okselhaar wél scheer en dat waarschijnlijk altijd zal blijven doen.

IMG_0221
Onze activiteit van vandaag; een bezoekje aan de rommelmarkt van Zoelen.

IMG_0224
Goed kijken of er iets bij ligt hè, J.!

IMG_0225
Het is dus een rommelmarkt van de kerk, maar er staan ook gewoon particulieren hun spulletjes te verkopen. Uiteindelijk ga ik met een zeer goede score aan kettingen, gehaakte kleedjes en een jurkje naar huis.

IMG_0229
Op de terugweg kopen we een paar mooie planten voor m’n moeder, want… die is vandaag 73 geworden! Tegenover de plantenwinkel staan deze 2 paardjes en ze doen de groeten aan Anoeschka! We brengen de planten meteen naar m’n ouders, want anders moeten ze er straks mee slepen. Gefeliciteerd mamma!

IMG_0231
Awesome jurkje voor slechts 2 euro gescoord op de rommelmarkt. Doet wonderen voor m’n tieten!

IMG_0243
Dit is even een TOPTIP uit de keuken van Luna! Deze kruidenboterkruiden zijn te koop bij de LIDL, al weet ik niet meer of ze ze ook dit jaar hebben. Het was een foutje van de echtgenoot, die het woord ‘BBQ’ zag staan en er toen maar geheel gedachteloos de hamburgers mee kruidde een paar weken geleden. Een zeer, maar dan ook zeer geslaagd foutje! Door deze kruidenboter-kruiden (2 eetlepels voor 1 kilo) toe te voegen aan rundergehakt krijg je superlekkere tropische hamburgers met een vleugje kokos en ananas! Hmmmmmm!!

IMG_0246
Ik ga even op zoek naar een foto van vroeger om m’n moeder ook op Facebook te feliciteren, want dat hoort er tegenwoordig bij hè? Deze is ook lief, maar dat is m’n knuffelende pappa!

IMG_0248
Dit is m’n moeder, 39 jaar geleden. Niks veranderd.

IMG_0251
Ik zou niet achter de computer gaan dit weekend, maar kan het toch niet laten om een kaartje te ontwerpen om aan de dromenvangers te hangen. Ja, ik sla door, maar als ik iets maak, verkoop, of weggeef, dan wil ik wel graag dat het helemaal GOED is. Helemaal zoals ik het wil. Ik vind de tekst ‘we all see the same moon’ helemaal geweldig, maar J. zegt dat het ‘we all share the same moon’ moet zijn. Vind ik niet. De maan is van niemand. Dus die hoeven we ook niet te delen.

IMG_0254
Nina boeit het weinig, want de zon schijnt en oooooooh, wat is het leven fijn als de zon schijnt!

IMG_0259
M’n ouders komen bij ons kaarten en BBQ-en en nemen een gebakje mee. M’n vader kijkt hier heel moeilijk.

IMG_0262
Maar dat komt omdat Nina heel moeilijk naar hem kijkt vanonder de tafel. Of ze ook gebak mag?

IMG_0265
Nee, maar deze dames krijgen wel een stukje uiteraard.

IMG_0266
Echt niet?

IMG_0267
Nou, dan ga ik wel met m’n kop in het tuinafval liggen.

IMG_0269
Dit is misschien wel de leukste post die ik ooit heb gekregen! Het is post van lezer Henk en zijn valkparkiet Melia! Met veren! Voor aan m’n dromenvangers! HOE ONTZETTEND GAAF! Echt! Heel erg leuk!

IMG_0272
We hebben 2 potjes gekaart. Eentje gewonnen, eentje verloren. Tijd om te gaan BBQ-en.

IMG_0273
Gaat het goed met de heerlijke hamburgers? Gaat prima!

IMG_0281_1
Dochter S. krijgt mijn oude iPhone, maar het lukt niet om ‘m helemaal te resetten, want ik weet m’n oude code niet meer. Alles geprobeerd. Niet gelukt. Binnenkort maar even simlock-vrij maken dan ergens. Maar eerst nog even door al m’n oude sms-jes scrollen. Ik kom dit sms-je tegen. Gestuurd tijdens het Fruitcorso van 2012, toen we nog op de Heiligestraat woonden en mijn moeder nog in het ziekenhuis lag. Zij kwam een paar maanden later thuis en weer een paar maanden later kreeg ome Mies ook ‘die enge ziekte’ en weer een paar maanden later was hij dood. Wrang.

IMG_0282
Ook wrang en kut en klote en echt om te huilen is dit laatste sms-je dat ik naar mijn beste vriendin stuurde. Bijna 6 jaar geleden. Ze heeft ondanks mijn sms-jes, mailtjes, weet ik veel wat, nooit meer contact met me opgenomen. Hoe kon het toch gaan van dagelijks bellen, wekelijks afspreken, tot nooit meer willen zien? Ik mag hier van mezelf niet al te lang in blijven hangen, want ik kan hier echt goed stuk van gaan.

IMG_0287
Tijd voor een leuke, blije film; Wreck-It Ralph.

IMG_0291
En tijd om lekker tegen m’n man aan te hangen met kater Frank in frikadel-modus.

Hé, dat is toevallig... vorig jaar was m'n moeder ook al jarig!

Hé, dat is toevallig… vorig jaar was m’n moeder ook al jarig!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Esther schreef:

  Haha, frikandelmodus :)

 2. henk schreef:

  Blij dat je blij bent.

 3. Jan Folkersma schreef:

  Gefeliciteerd met je moeder. Op naar de volgende 73! :)

 4. Esther schreef:

  Gefeliciteerd met je moeder!

 5. Micheline schreef:

  Gefeliciteerd met je moeder! Wij hebben ook een valkparkiet en ik heb nog een heleboel veren. Ze zijn voornamelijk grijs, maar als je ze wilt hebben, let me know. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *