web analytics

4

13 JUNI 2014: EEN DAG VOOR IN EEN LIJSTJE

beginpaginatotaal

IMG_0818
Een HELE goedemorgen! Het is vandaag vrijdag 13 juni! Precies 72 jaar geleden werd mijn moeder geboren en precies 40 jaar geleden zijn mijn ouders getrouwd!! HOERA!!!! Het was eigenlijk de bedoeling dat de verkering en ik vandaag zouden trouwen, maar dat kostte meer dan 500 euro en van dat geld kopen we liever heel veel bier!

IMG_0819
Het is af en toe lastig leven met een ADHD-er. Dit kan zowel de verkering over mij zeggen als ik over hem. Hij had een plan voor vandaag in z’n hoofd, maar ik had een heel ander plan en die plannen liepen niet synchroon en je moet een ADHD-er niet uit z’n flow halen, want dan krijg je dus stress. AAARGHHH!!

IMG_0821
Gelukkig was daar onze allerliefste buurman G. die kwam helpen met de tuin! Hij heeft een hogedrukspuit en de verkering en hij zijn de hele dag bezig geweest met het schoonspuiten van alles!

IMG_0825
Echt ZO LIEF! Ook buurvrouw J. heeft meegeholpen met het schoonmaken van potjes en dingetjes en ze heeft koffie gezet en krentenbollen gesmeerd en ook nog de gehaakte kleden gewassen. Wij zijn gezegend met zulke liefies naast ons!

IMG_0826
Nina heeft gisteren zomaar een labrador aangevallen en mag nu voor straf niet op de bank. Ze moet weer even leren dat wij de baas zijn.

IMG_0827
Ik heb voor het eerst in, eh, 1,5 jaar de luxaflex schoongemaakt.

IMG_0828
Was nodig. Ook voor het eerst in 1,5 jaar m’n ramen aan de binnenkant gewassen. Mijn moeder kan trots zijn, maar wat een klote-kut-werk. Dat doe ik dus de komende 1,5 jaar niet meer hoor.

IMG_0830
Dochter S. komt pas om HALF TWEE haar bed uit. Hier ben ik als stiefmoeder dan weer niet zo trots op, maar ze zal het wel nodig hebben gehad, haha! Hier slacht S. een pompoen. Mijn pompoensoep is 1 van haar lievelingsgerechten en het wordt tijd dat ik dit recept van stiefmoeder op dochter overbreng.

pompoensoep
“Als jij later doodgaat, mag ik dan al jouw kookboeken hebben?”, vraagt dochter S. terwijl ze een half uur doet over het snijden van een ui. “Als ik later dood ben mag jij ALLES van me hebben”, zeg ik. Ja, want door te trouwen wordt dochter S. ook nog eens mijn enige en officiële erfgenaam, haha! Nou ja, het recept voor de pompoensoep staat dus: HIER.

IMG_0831
Gaat bijna helemaal goed komen.

IMG_0832
Mijn ouders komen tussendoor even langs om rijstevlaai te brengen. Hmmmm…

IMG_0835
Dochter S. belt even met vriendin I.

IMG_0836
Frank slaapt bovenop m’n tas. Wat een leven.

IMG_0838
Oooooh, ik ben zoooo blij met m’n nieuwe tatoeage! Hij is nu nog heel donker, maar wordt vanzelf grijs, net als de letters op m’n rechterhand.

IMG_0839
Ik ben ook heel blij met m’n moestuin.

IMG_0840
Maar dan echt!

IMG_0843
Kijk nou! Alles komt op!

IMG_0845
Zo blij! De hele tuin is KLAAR! De verkering en de buurman hebben keihard in de tuin gewerkt en ik ben binnen heel goed bezig geweest, opruim-technisch gezien.

IMG_0851
En we gaan ook nog eens uit eten met m’n ouders! Bij de Goya, een all you can eat-restaurant in hartje Tiel.

IMG_0852
En m’n ouders zijn ook al zo blij vandaag!! En goed nieuws van de oncoloog deze week en ook nog 40 jaar getrouwd! Op naar de 50!

IMG_0855
Hmmmmmm!!!!

IMG_0856
Hmmmmmmm!!!!

IMG_0857
Dit is misschien wel m’n lievelingsgerecht; gyoza. Note to self; na het trouwen een hele batch maken voor in de diepvries, want die is dan weer leeg.

IMG_0863
Of misschien is dit wel m’n lievelings, ik kan niet kiezen! Dit zijn garnalen omwikkeld met aardappel.

IMG_0864
En dit; ingelegde komkommer! Hmmmm… Wij hebben met z’n vijven ontzettend ge-all-you-can-eat en zitten echt VOL. Er kan geen one little tiny after eight meer bij!

IMG_0865
Nina mocht niet meer op de bank, maar ze is een beetje zielig en ziekig, dus mag naast m’n moeder naar het voetbal kijken.

IMG_0868
Dochter S. heeft haar nagels even oranje gelakt voordat de wedstrijd begint.

IMG_0872
GOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAALLLLLL!!!

IMG_0879
Blij!

IMG_0880
Wij ook blij!!!

IMG_0886
Nina ook weer blij! Wat een TOPDAG en wat een prachtige wedstrijd. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik wilde ZELF de nabeschouwing zien. M’n ouders zijn inmiddels naar huis, dochter S. ligt op bed en ik zit samen met vriend R. en de verkering op de bank en zit gewoon te genieten van het nagepraat en het nog een keertje zien van alle doelpunten. Dit komt nooit meer goed met mij!!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Irene schreef:

  Wauw. Klinkt idd als een über top dag. ’t Schijnt te heersen. ;-)

 2. Veronique schreef:

  Geweldige mooie foto van je ouders! Dat het een TOP dag was spat van de foto’s af! Op naar de volgende……

  Gr. Veronique.

 3. Jan Folkersma schreef:

  Oei die garnaaltjes lijken me wel wat!

 4. Marjan schreef:

  Die foto van je ouders! Wat heerlijk om ze ineens weer ZO blij! te zien…. ik krijg daar altijd natte ogen van… (zeker als ik dat bij mijn ouders zie)

  Nina heeft het wel getroffen bij jullie ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *