web analytics

0

7 ZONDEN, DEEL 6; LUIHEID

Ik kan veel over mezelf zeggen, maar lui? Nee, dat ben ik niet. Luiheid is dan ook een van de eigenschappen van anderen waar ik me het meest aan irriteer. Maar ik val altijd op foute (lees: luie) mannen. Zo komt het dus dat ik momenteel al 2,5 jaar een relatie heb met de meest luie man die ik ken. P. heeft namelijk het woord ‘lui’ met grote, zwarte letters op zijn voorhoofd laten tatoeëren. Gelukkig komt de irritatie van twee kanten. Ik stoor me aan het feit dat ik altijd op hem moet wachten. Hij aan het feit dat ik hem altijd op loop te jagen. Vandaag zouden we even naar de stad gaan, om als een burgerlijk stel een keuken uit te gaan zoeken voor ons nieuwe huis. Ik zat om 10.00 klaar, P. moest nog even een paar clipjes op MTV kijken. “Nog even een sigaretje, we fietsen hier om 12.00 weg, echt waar”, zei P. Dat ene sigaretje werden er 6, ondertussen moest er nog een boekje worden gelezen, 2 cd’s worden gedraaid en uiteindelijk ben ik om 13.00 maar in m’n eentje weggegaan, zwaar over de zeik. Maar dit ritueel herhaalt zich ieder weekend, dus ik ben er al aan gewend. Ik zit nu in een internetcafé en ik heb me net gelukkig gekocht met zijn bankpasje. Dat zal hem leren. Hij merkt er toch niets van. Hij is namelijk te lui om z’n bankafschriften te controleren.

p.s. Luna schrijft deze week iedere dag over één van de 7 hoofdzonden.

Dit vind je misschien ook leuk...