web analytics

4

’24’, LIDL, SWING DRESS, BOERENKOOL, POMPOENSOEP & CHEESECAKE

middengelukt1

IMG_2787
Het is weer vrijdag, dus het is weer LIDL-dag! Ik verzamel alle lege flessen en maak een boodschappenlijstje, want om 7:55 sharp staan m’n ouders weer voor de deur.

IMG_2788
Dit is nou ware stiefmoederliefde; eerder opstaan om voor je dochter een pan pompoensoep te maken.

IMG_2791
Ja, doei Jumbo! Wij gaan dus lekker wél naar de buren (de LIDL dus), want daar is alles dus zeker wel goedkoper. En beter.

IMG_2793
M’n vader moest nog even tanken. Op zich een heel normale bezigheid voor autobezitters, maar…

IMG_2795
Ik moet van m’n moeder de auto uit als m’n vader aan het tanken is! Want… er kan zomaar een vonkje bij de auto komen en dan ontploft-ie en dan kan je er niet meer uit! Eh… nou ja, okay! Hebben we even de tijd om een selfie te maken.

IMG_2804
De rest van de dag had ik graag wat geschreven, getest, geregeld, ge-SEO’t, maar ik zit aan de televisie gekluisterd. Het lijkt wel een aflevering van ’24’ en ik kan niet stoppen met kijken. Zappen van kanaal naar kanaal naar kanaal.

IMG_2805
Maar… het lichtpuntje van de dag komt in de vorm van post! Post van Marina! Met daarin 2 AWESOME patronen voor swing dresses! WOEHOE! Dankjewel Marina! Nu ben ik heel gelukkig! Ik doe een poging om het patroon al te lezen, maar ik snap er weinig van. Dus maar even mamma Luna bellen om te vragen hoeveel meter stof ik nou moet gaan regelen om het patroon van die blauwe jurk met bloemetjes te gaan maken. We houden het op 5 meter en als ik dan stof over heb, nou ja, dan maak ik er wel PloesiePoesies van. Ik heb er zin in!

IMG_2931
Lois, de hond van Janine Abbring heeft een hondenkoekjes-maker gekregen! Helemaal geweldig! Nu wil Nina er ook eentje!

IMG_2806
Ha! Gevonden! Nina is 14 februari jarig, dus hij staat op haar verlanglijstje.

IMG_2807
Ik ga op zoek naar stof voor m’n jurk! Oooh, de keuze, de keuze!

IMG_2808
En dan ineens heb ik het! Ik kan ook een 2-persoonsdekbed-overtrek kopen en die stof gebruiken. Is goedkoper dan de meeste stoffen per meter en ze hebben bij de IKEA hele leuke printjes. “Je gaat toch niet in een dekbed lopen?”, vindt de echtgenoot. Hij vindt trouwens ook dat ik niet met een jurk kan gaan lopen met daarop een snoepjes-print of ijsjes-print, dus ik hecht heel weinig waarde aan zijn mening aangaande mijn kleding.

IMG_2809
HOERA! Er zijn weer pubers in huis! Dochter S. is gearriveerd met vriendinnetje E. en we eten boerenkool met worst en dikke jus. Gezelligheid!

IMG_2812
De meiden gaan een cheesecake maken. Goed gelukt hoor! Het zijn zulke schatjes en je kan ze ook zo heerlijk voor de gek houden. In een tv-programma kwam voorbij dat het onmogelijk is om met je tong je elleboog aan te raken. Zegt J.: “Ja, nee, maar dat geldt alleen voor je rechter-elleboog, met je linker-elleboog kan het wel.” Haast synchroon pakken de meiden hun linker-elleboog vast om het te proberen. HAHAHA! “Eh, dit gaan we meteen vergeten en hier hebben we het nooit meer over, zegt dochter S. lachend. Ja, doei, ik zet het lekker in de plog, dan kan ik later nog een keer lachen!

IMG_2813
Nina ligt uit stil protest pontificaal voor de televisie. Als ze dan niet op de bank bij de pubermeiden mag, nou, dan mag iedereen van een afstandje wel genieten van haar Goddelijke hondenlichaam.

IMG_2816
Dochter S. heeft vandaag 3 kommen pompoensoep op, 3 keer opgeschept tijdens het avondeten en 3 stukken cheesecake op. OMG!

IMG_2817
En dan ’s avonds ook nog een pitabroodje met warm vlees. Waar laat ze het? Mijn moeder zei vroeger altijd: “Wacht maar tot je 30 bent geweest, dan krijg je het er niet meer vanaf.” M’n moeder had gelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Marina schreef:

  En ik ben helemaal gelukkig dat jij zo gelukkig bent met die patronen! En ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar het resultaat!

 2. patchwork schreef:

  ´k Wil niet vervelend doen, maar de maten uit vervlogen jaren kloppen niet meer met deze tijd. Omdat iedereen wat is ´uitgedijd´, is maat 40 van toen nu zogenaamd maat 38 bijvoorbeeld, of zelfs lager- verkooptruukje. Maar je mams weet vast wel hoe na te meten. Ik heb´n omgekeerd probleem; mijn voorheen normale Twiggymaat is nu zo´n beetje kindermaat geworden, dus gefrustreerd shoppen of alleen vintage!

  • Luna schreef:

   Ja, ik dacht al zoiets… want de meeste patronen zijn in maat 46… en dat lijkt me zo’n beetje de 40 van nu… Maar m’n moeder kan inderdaad de boel vergroten en verkleinen, mocht dat nodig zijn… Twiggymaat lijkt me trouwens wel onhandig… moet je steeds bij de kinderafdeling gaan zoeken… of vintage inderdaad :-)

   • patchwork schreef:

    En kinderbroeken zijn dan weer hoog water voor mij :-( In de winter draag ik dus maar een dikke maillot onder broeken, zodat ie niet afzakt :-D Hoge taille scheelt ook, kun je beter aansnoeren met een riem. Je leert ermee leven… Met schoenen kun je ook schrikken- ik had in Frankrijk ineens maat 42 ipv 39! :-( In de Pijp is net weer een nieuw vintagezaakje geopend, met kleding per kilo- ik heb mijn hoop daar nu op gevestigd en anders duik ik ook maar weer ´ns in oude bladen. Ik maakte vroeger ook kleding zelf uit de oude Burda´s van mijn moeder, kokerrokken van oude gordijnstoffen enzo, maar ´t is best veel werk. Hoop dat je een goed basispatroon voor elkaar krijgt, dan heb je er wel veel plezier van! En wel gezellig, met je moeder de kneepjes van ´t vak leren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *