web analytics

16

#16 – GEBOORTEWEBSITES

Ik heb mijn eierstokken nog nooit voelen rinkelen en ik verwacht ook niet dat dat de komende jaren gaat gebeuren, maar als dat zo zou zijn, dan weet ik 1 ding zeker; mijn kind zou nooit, maar dan ook nooit bij de geboorte een eigen website krijgen. Tegenwoordig lijkt het niet meer dan normaal dat een vriend van de broer van de moeder even snel een homepage in elkaar draait: “Is weer eens wat anders hè? Ik wou echt iets bijzonders doen, dus ik heb een paar foto’s ingescand van toen je zwanger was en het geboortekaartje ook. De rest moet je zelf doen hoor, maar ik wil wel helpen. Heb een cursusje HTML gedaan in het buurthuis.” Rot op met die ‘geboortesites’. Om te kotsen zijn ze. Waar zijn de door oma gebreide babyschoentjes gebleven? De sokjes van de C&A? De met zorg uitgekozen T-shirtjes in maat 56? Nee, ieder kind krijgt als cadeau een eigen website die zonder twijfel is vormgegeven in de meest afgrijselijke, truttige kleurencombinaties. Inclusief een sneu midi-geluidje op de achtergrond. Familie en vrienden worden niet meer thuis uitgenodigd (‘Als je vingertjes en teentje wil komen tellen, kun je dan eerst even bellen.’), maar ze worden alsof het de normaalste zaak van de wereld is verwezen naar de website. Het eerste wat je ziet van zo’n kind is waarschijnlijk een ranzige, digitale foto met het bloed nog op het kruintje. Als ik zo’n foto heb gezien, dan kom ik voorlopig niet meer langs. Dan weet ik alweer genoeg. Het wachten is op webcams die 24 uur gericht zijn op het wiegje van het kindje. Of webcams die een thuis-geboorte live het web opgooien. Privacy moet tenslotte zo vroeg mogelijk geschonden worden.

(p.s.: Luna logt vandaag 24 uur. Ieder uur een update!)

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. carin schreef:

  De enige linkjes die webmistress Carin van collega’s voor het intranet krijgt zijn allemaal van die roze frontpage wanproducten. Cursusjes online babyverschonen met vreselijke foto’s. Ze zullen me nooit eens die pagina’s sturen waar de conceptie van het grut in streaming media op staat.

 2. Dude schreef:

  Hahahaha!!! ik _heb_ zo’n webcam op het bed van mijn dochter gericht, om te kunnen kijken of ze al slaapt enzo. Da’s best handig hoor.

 3. Gizmo schreef:

  Luna…. briljant stukkie!!!
  ze zouden verboden moeten worden die prenatale websites.

 4. Gizmo schreef:

  …oeps, bedoel dus POSTnatale websites…
  jeez.. prenatale websites, nu breng ik mensen hopelijk niet op foute ideeen…

 5. Wollie schreef:

  Jezus stel je niet zo aan zeg! Het is wel duidelijk dat jij en de anderen die tot nu toe gereageerd hebben GEEN kinderen hebben. IK wel en van beide kinderen hadden we een website gemaakt waar de eerste foto’s op stonden en dat vonden in ieder geval de beide opa’s en oma’s en tante’s e.d. heel erg leuk. Welliswaar was ik niet gegaan voor het kinderlijke uiterlijk maar toch. JA en het kaartje stond er ook op. Wacht maar tot je ooit zelf dit mooie mag meemaken, dan piep je wel anders zeg ik je. Alle dingen, nou ja bijna alle, die ik vroeger irritant vondt van jonge ouders diue doe ik zelf nu ook. Dat had ik 10 jaar geleden als ras-punker NEVER van mezelf gedacht maar je gaat echt anders tegen zaken aankijken.

  en dan nog: als het je niet bevalt dan moet je niet kijken.

 6. sera schreef:

  Mijn vriendin en ik willen graag kinderen, maar als we uiteindelijk een kind krijgen, ga ik proberen of Klaas Gubbels ons geboortekaartje wilt maken!

 7. Wollie schreef:

  waarop ik als heidene me afvraag die Klaas Gubbels dan is….. (zal effe zoeken hierna)

 8. Wollie schreef:

  gevonden! Wel mooi ja. Maar offie geboortekaartjes doet……

 9. sera schreef:

  Alles valt te regelen, zeker als je hem kent ;)

 10. Wollie schreef:

  kent of bent?

 11. sera schreef:

  kent! zo mooi zijn, maar zo creatief ben ik niet!

 12. Eric schreef:

  Een van de leukste dingen van vlak na de geboorte van ons zoontje was wel het bezoek van vrienden die hem wilden leren kennen.
  Zoiets wil je echt niet via een site doen.
  Echte kadootjes zijn ook veel leuker (bijv. een mini Elvis shirt).

 13. Luna schreef:

  Haha! Eric en N. hebben zonder dollen het mooiste kindje van allemaal! En al past dat Elvis-shirtje ‘m nog niet, over een tijdje staat ’t de kleine P. fantastisch!!!

 14. Eric schreef:

  Ha Luna,

  hij heeft em innmiddels aangehad…
  staat erg stoer.

  groeten van de “family”

 15. fran schreef:

  ik heb zelf wel kinderen, maar ben het helemaal eens met Luna. Walgelijke gedoe met babietje zus, babietje zo, doe toch normaal met je kind joh! Wacht maar tot ze in de puberteit komen, dan piep je wel anders.(heb het eigenlijk tegen die ras-Punker.)

 16. Eric schreef:

  Respect for luna…