web analytics

18

#13 – MANNEN ZIJN WATJES

Dat ik mezelf tot het sterkere geslacht mag rekenen weet ik al vanaf het moment dat ik überhaupt besefte dat er een verschil was tussen mannen en vrouwen. Zo kon mijn vader het presteren om niet naar z’n werk te gaan, maar diezelfde avond wél te gaan bowlen. (“Ja, maar die tennisarm, dat is die andere arm.”) Mijn vader zat ook zeker 2 keer per jaar thuis met die tennisarm. En hij ging, en gaat nog steeds, iedere maand naar de dokter. Voor dingen. Mijn moeder niet. Ik heb mijn moeder nog nooit op bed zien liggen, m’n hele jeugd niet. Al liep het snot met straaltjes uit haar neus, dan nog stond ze de aardappels te schillen. Want moeders kunnen niet ziek zijn, moeders moeten voor hun man en kinderen zorgen. En voor zichzelf. Vooral voor zichzelf. Mannen raken ook helemaal in paniek als hun vrouw zich niet lekker voelt. Ook P. schiet meteen in de stress. “Wat moet ik koken dan?”, “Moet ik boodschappen doen?”, “Zeg even wat ik me doen!”. Mannen zelf kunnen bij het kleinste griepje al denken dat de wereld vergaat. Mannen zijn altijd zielig als ze pijn hebben. Willen aandacht. Kunnen zich niet vermannen. Vannacht sprak ik Gilles via MSN en hij besloot spontaan om mee te doen met mijn 24-uurs-log-marathon. “Dan houden we elkaar wakker! Gezellig!”, zo spraken we af. Om 6.00 is hij afgehaakt. Watje. Te lezen op zijn site: “Ik weet het, het getuigd niet echt van doorzettingsvermogen. Luna is even niet te bereiken via MSN en ik kak meteen in. Ik geeft het op. Na 6 uur… Een kwart van daar waar ik voor ging. Zwak… (…) Ik duik m’n bed in…” Eerst de stoere man uithangen en dan gewoon opgeven als je het even zwaar hebt? Luna gaat stug door. Een vrouw een vrouw, een woord een woord.

(p.s.: Luna logt vandaag 24 uur. Ieder uur een update!)

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Yuroen schreef:

  Ik wil ff zeggen dat ik zeker respect heb voor de kracht die veel vrouwen tonen in dit soort gevallen.
  Ik hoop alleen dat ik niet aan datzelfde beeld voldoe. Ik ben minder ziek dan mijn vriendin, blijf ook minder thuis, heb minder vrij nodig, slaap korter en zeurde niet eens over pijn toe n ik 3 middenvoetsbeentjes had gebroken (ging pas 1,5 dag later naar de dokter).
  Ben ik zo een uitzondering op de regel, of is het niet zo zwart/wit als vrouwen het graag zien……

 2. Suffie schreef:

  Waarom bel je dan niet even..????

  (suc6)

 3. Yuroen schreef:

  Ik geloof zelfs, maar dat is wel een behoorlijk brutaal statement ten opzichte van vrouwen, dat ik ook een kind zou kunnen baren (wat de pijn betreft.) Maar dit is natuurlijk speculatief…..

 4. GJR schreef:

  Heerlijk gegeneraliseer. Bij ons thuis is het toch echt andersom, maar kan het me goed voorstellen. Ga nu nog niet loven, maar op de helft is al zeker niet slecht.

  sterkte,
  rookse,
  en pep-drinkse

  GJR

 5. LIME schreef:

  Mijn ervaring is hetzelfde! Je moet het gelijk de kop indrukken dat geouwehoer van die mannen anders zit je je iedere keer te ergeren!
  Enne Yuroen: kinderen baren? Vergeet het maar! Als mannen konden baren kwamen er geen kinderen meer (opgetekend uit de mond van mijn moeder)

 6. Yuroen schreef:

  @LIME….. :-)

 7. carin schreef:

  Ik ga ook doodleuk met 40 graden koorts naar de suup. Mannen zijn inderdaad vaak watjes ja!

 8. Yuroen schreef:

  Er is in Japan een onderzoek gestart naar zwangerschap bij mannen. Er mochten 500 mannen meedoen en er wilden er meer, ondanks het feit dat ze 25,000 euro moesten betalen.

  Dat wil echt niks zeggen?

 9. Frank schreef:

  *sigh*.. Luna is right…

 10. Yuroen schreef:

  FRANK????? wat doe je nou….

 11. Dude schreef:

  Luna heeft gelijk. Gelukkig is het een gelijk waar wij mannen geen last van hebben, want we vinden het wel prima zo, lijkt me. Leve de vrouw!

 12. Wybo schreef:

  ik zou nog geen dag willen ruilen met een vrouw..

  – vrouwen hebben doorgaans vaker hoofdpijn
  – vrouen bloeden elke maand weer een week lang
  – vrouwen zijn profesionele emotie machines
  – vrouwen worden lastiggecallen door geile mannetjes

 13. GOBO! schreef:

  En hoe zijn/gedragen vrouwen zich tot dat ze vrouw zijn?!
  Oja

 14. tuinafval schreef:

  Vanwaar toch steeds die perverse nood om 1 groep mensen af te zetten tegen een ander. Vervelende marokanen tegen fortuynisten, rukkers tegen buurmannen, vrouwen tegen mannen. Het lijkt wel de goed tegen kwaad strijd van Star Wars aangepast aan het dagelijkse leven in Nederland.

  Ik ken vreemdelingen waar ik niets ander dan kwaad over spreek, maar ik heb er ook vrienden die me Arabisch leren en waar ik mee voetbal ’s avonds; ik ken genoeg buurmannen die in achter hun deur moeiteloos door lust en zaad doordrenkte discussies voeren per ICQ; noch mijn vriendin noch ik zijn in de laatste zes jaar bij een dokter langsgeweest of zelfs maar een uur gemist op het werk voor ziekte (ik werk dan ook nog geen zes jaar, maar soit!).

  Latius hos quam premissae non vult…
  Het is ten strengste verboden universele gevolgen te trekken uit een particuliere premisse.
  (In ieder geval als je geen slippertje wil maken met een bewijs uit het ongerijmde uit de klassieke logika)

  En zei daar iemand iets over hele dozen kleenex?

 15. esther schreef:

  Hee tuinafval, goed gesproken !
  Sluit me helemaal bij je aan in deze.

 16. dreeke schreef:

  Makkie, kat in ’t bakkie, 24h op mbv pillen.

 17. astrid schreef:

  Je hebt zo helemaal gelijk!!
  suc-6 nog de laatste uurtjes!

 18. ja nee niks schreef:

  rot op ik ben een gezwel