web analytics

2

ZO, EN DIE KERSTBOOM GING ER WEER LEKKER UIT OP ZATERDAG

beginpaginatotaal

IMG_2348
Ja, dan is het de dag na de kerstdagen en dan is er sneeuw gevallen. Lekker dan! Ik ben al weer vroeg wakker, uurtje of 6:30 (why, tell me why!!!), maar laat J. nog even lekker liggen. Al en ik hem uiteraard wel even meteen wakker gaan maken om ‘m op de hoogte te brengen van de gevallen sneeuw. Zo ben ik dan weer wel.

IMG_2350
Ik ruim de ravage van gisteren op.

IMG_2351
Keuken weer aan kant. Na deze foto dan.

IMG_2352
En die kut-kerstboom ben ik ook helemaal zat! Doeiiiiiiii!

IMG_2353
Voor 9:00 heb ik ‘m alweer in dozen zitten.

IMG_2354
En de echtgenoot kan heel trots op me zijn, want alle snoeren met lichtjes heb ik keurig opgerold! Niks in de knoop, dus volgend jaar wordt het optuigen van de boom een makkie!

IMG_2355
HOERA! Ook Bruce is heel blij dat de boom weer weg is!

IMG_2367
En dan… het alllllllerleukste van vandaag!

IMG_2371
Met Nina de sneeuw in! Nina is gek op sneeuw en dan vooral op het spelletje Oud-Hollandsch sneeuwballen werpen.

IMG_2374
Ook hapt ze alle sneeuw die wij weg schoppen met onze schoenen. Zo gezellig. We lopen een heel stuk, maar ze wil eigenlijk niet meer terug naar huis. Ze kijkt er ook heel zielig bij. Gelukkig mag ze vanmiddag nog een keer. En ’s avonds nog een keer. Ik vind het verschrikkelijk om in de sneeuw te lopen (vooral als het glad is), maar m’n hondje zo blij zien maakt bijna alles goed.

IMG_2375
Thuis ga ik eens op zoek naar alle ‘restjes’ en besluit een grote pan spaghettisaus te maken. In plaats van rode wijn met rosé, maar dat blijkt voor de smaak weinig uit te maken.

IMG_2376
Ik maak ook een pan broccolisoep met nog meer ‘restjes’. Uiteraard brengen we van zowel de spaghettisaus als de broccolisoep een pan naar m’n ouders (de volgende dag pas), omdat die anders de hele week niks te eten zouden hebben, want die kunnen met de sneeuw natuurlijk niet naar buiten en dat is zielig, heel zielig, en toen we het met gevaar voor eigen leven bij ze brachten zei m’n moeder dat ik niet zo moest zeiken en dat ze gewoon naar buiten gingen en dat m’n vader zelfs was gaan vissen in de sneeuw, dus waar lulde ik nou eigenlijk over. Eh, okay!

IMG_2378
Ik had er bij mezelf nog wat restjes zalm in gedaan. Die van m’n ouders kreeg een restje ham.

IMG_2379
Want de rest van de zalm zat op deze blini’s, die hopeloos ingezakt waren (het kruidenkaas-ding bovenop dan). Ze waren uiteraard wel heel lekker.

IMG_2389
Frank Sinatra heeft iets nieuws.

img_2390
Hij ligt tegenwoordig bovenop de bench van Nina. Vindt-ie lekker, zegt-ie.

IMG_2392
De spaghettisaus heeft uiteindelijk 8 uur staan pruttelen, dus die was wel goed gelukt.

IMG_2397
Dan even een uur van grote paniek! Dochter S. stuurde een app-je naar haar vader dat ze was flauwgevallen, maar neemt daarna haar telefoon niet meer op en reageert ook niet meer op de app’s! AAARGH!! Laat ik het zo zeggen; ik heb mijn man moeten smeken om niet in de auto te stappen, maar nog heel even af te wachten, maar hij had z’n jas al aan en was al bijna op weg om met 180 kilometer per uur richting z’n dochter te rijden. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, maar ik begrijp met terugwerkende kracht wat voor een ellende en zorgen ik m’n vader heb aangedaan toen ik ging studeren (en er nog geen mobiele telefoons bestonden) en hoe mijn moeder op hem in heeft moeten praten om niet in een totalitaire hysterie te belandden.

IMG_2399
’s Avonds kijken we de finale van The Winner Takes it All en ik vind het eigenlijk een KUT-programma en ik snap niet waarom ik heb gekeken.

IMG_2401
Nee, Nien, je mag niet op de bank.

IMG_2402
En ook niks van deze supergezonde snack. Humus met wortel, bleekselderij en rettich. Deze snack laat zien dat ik vanmorgen, na alle kerstdagen, op de weegschaal ben gaan staan en een getal zag dat ik nooit eerder op de weegschaal zag.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Moeder van Luna schreef:

    Dat bedoel ik !!!!!!! hij heeft het nu nog !!!!

  2. patchwork schreef:

    Heb je de tafel met catnip geboend? :-D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *