web analytics

WHAT’S IN A NAME?

“Oooh! Ik vind het zo spannend”, zeg ik tegen een asieldame die Sid uit z’n kooi overhevelt naar mijn meegenomen poezenmandje. “Ja, leuk zijn ze als ze klein zijn hè?”, zegt ze. Terwijl ze ‘m in het poezenmandje zet zie ik een raar plekje in de nek van Sid Vicious. “Wat is dat?’, vraag ik en even later staren zowel de asieldame als ik naar een klein, rond, ontstoken wondje. “Dat is niet goed”, zegt ze. “Nee, dat ziet er niet helemaal lekker uit”, zeg ik. “We gaan meteen wel even langs de dierenarts”, hoor ik. “Okay”, piep ik, doodsbenauwd dat Sid ineens van de een op de andere dag een enge infectieziekte heeft gekregen en binnen 24 uur doodgaat. En na een kwartier wachten met 3 andere asielmeisjes die er ook helemaal niks van snappen dat er ineens een raar plekje in Sid’s nek zit stappen we de kamer van de dierenarts binnen. Na wat voelen en checken pakt hij er een tondeuse bij. “Oh, nee”, piep ik nog veel harder. “U mag wel even buiten blijven wachten hoor”, zegt de dierenarts. “Nee, dat hoeft niet”, zeg ik, “ik ben wel wat gewend.” Ook de dierenarts komt er niet achter waar het wondje ineens vandaan komt. Kan van een injectie komen. Kan van een robbertje vechten met z’n zusje komen. Kan ook van het inspuiten van z’n chip komen. “Misschien is het handiger dat u een ander katje uitzoekt, dan kunnen wij z’n wond de komende dagen verzorgen”, zegt de dierenarts. “Oh, nee”, zeg ik resoluut, “ik ben verliefd op deze. Al 3 weken. Ik wil hem.” “U kunt ook zelf 3 keer per dag het wondje insmeren met een zalfje”, zegt de dierenarts. “Geen probleem”, zeg ik, “als-ie maar niet doodgaat.” “En ook 5 dagen lang 2 keer per dag een antibioticapilletje”, zegt hij. “Ook geen probleem”, zeg ik. Dus in een ietwat gehavende toestand is Sid vanmiddag gearriveerd bij ons in Amsterdam. Als je ‘m oppakt begint hij meteen als een bezetene te spinnen en kopjes te geven. Poes Lolita heeft al naar ‘m geblazen, John Digweed vindt ‘m wel interessant en Bruce houdt zich afzijdig. Verder had Sid z’n blikkieblikkie veel sneller op dan Bruce en moest ik ‘m van de bakjes van de andere 3 katten aftrekken, dus dat beloofd veel goeds voor de toekomst. Ach, en dat hij er aan de rechterkant uitziet als een punker met een halfgeschoren nek en een eng open wondje? Dan had ik ‘m maar geen Sid Vicious moeten noemen.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Swampy schreef:

  Ha ha; he sure suits his name already! Aaaaaaaaah, can we have pictures of the sweetie pie?!

 2. darja schreef:

  dus toch maar eentje? foto’s foto’s!

 3. Luna schreef:

  Yep! Alleen Sid! En als ik ‘m zo bezig zie (nog afgezien van het feit dat hij NU al een zorgenkindje is) gaan we een hele kluif aan ‘m hebben! Maar hij is superschattig!!!

 4. valerie schreef:

  Ooh.. ik ken dat, heb ook ooit een zielig klein poesje uit een asiel meegenomen. Ze is tot haar dood het grootste zorgenkindje geweest, maar wat was ze ook lief- ook al was ze verre van een knuffelkat, want daar was ze te bang voor. Ik hoop dat de jouwe ook goed is in liefde teruggeven.

 5. Aukje schreef:

  Jammer voor Nancy, tof voor Sid dat ‘ie nu een nieuw te gek thuis heeft. Hopelijk komt hij er snel weer bovenop met z’n wond!

 6. Goentah schreef:

  Leuk! Zo te horen is het er een met een karaktertje ;-)

 7. Ellis schreef:

  Ik denk toch dat Nancy’s gezelschap little Sid’s genezingsproces zeker gaat versnellen.

  Toch nog maar eens met P praten!

 8. Rosanneke schreef:

  Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst!

 9. Janssen. schreef:

  Komt vast goed met Sid,have fun!:):)

 10. Brooklyn schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst en in jouw handen is Sid vast binnen no-time helemaal wond vrij!

 11. dré schreef:

  Wees maar blij dat je hem geen KURT CORBAIN hebt genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *