web analytics

3

VINTAGE PER KILO, EEN MES & DE VRIENDSCHAP

middengelukt1

IMG_6472
Zaterdagochtend. Koffie en reclame voor een online seksshop op tv. Ik kan het nog steeds niet geloven. Dat dat mag. Om 8:00.

IMG_6477
Nou ja, ik ga in de trein. Naar Geldermalsen? Nee! Naar Amsterdam.

IMG_6479
En hier ben ik alweer in Amsterdam. En heb ik net een grote tas met vintage kledingstukken gescoord! Ik ga een weekendje naar m’n vriendinnetje Y., maar ik mocht m’n tas niet meer naar binnen nemen bij de vintage-per-kilo-sale, dus ik kon geen foto’s maken.

IMG_6480
Na het shoppen doen Y. en ik even een lunch bij café The Rock (of Rolling Rock) in Amsterdam.

IMG_6481
Laat ik het zo zeggen; voor de snelle, gezellige bediening hoef je hier niet naartoe.

IMG_6485
Ik bestelde een broodje carpaccio en mijn broodje was zo fucking hard dat ik het met geen mogelijkheid kreeg gesneden of gebeten. Als ik hier melding van maak bij het bedienend personeel (een jochie van een jaar of 18 dat nogal stoned uit z’n ogen keek) zegt hij: “Dat hoort zo.” Ik zeg: “Nou, dat lijkt me niet en ik ben echt geen zeikerd.” Vervolgens gaat hij overleggen met de kok en komt hij, NO SHIT, terug met een ander mes. “Het hoort zo, zegt de kok”, laat de jongen weten. Met dit nieuwe mes zou het wel moeten lukken. “Are you kidding me??”, vraag ik. En ik vraag meteen of de kok dan even kan komen kijken. Ik krijg uiteindelijk, na veel zuchten en moeilijk kijken, een nieuw broodje. Ik denk dat ze erin gespuugd hebben, maar het smaakte heerlijk. Het nieuwe mes heb ik meegejat. Doei.

IMG_6486
Wegspoelen met een roseetje, no problem.

IMG_6489
Mijn brandplek is nog steeds dominant aanwezig.

IMG_6490
Met onze nieuwe vintage aankopen gaan we naar het huis van Y. en daar krijg ik een cadeautje. Voor Nina. Gezonde koekjes. Kan ze wel wat mee, denk ik.

IMG_6491
Ik stuur mijn man even een foto van m’n nieuwe jas.

IMG_6495
Amsterdam, here we come!

IMG_6497
Het was de bedoeling dat we zouden gaan eten bij Art Deli (iets hippigs) en we hadden gereserveerd, maar we worden weggemoffeld in een hoekje met amper ruimte om te zitten en het bedienende meisje is ook niet echt heel gezellig of enthousiast en aangezien het niet het allergoedkoopste restaurant is staan we op en gaan we weg. Doei.

IMG_6500
Wij gaan lekker sushi eten. Beter!

IMG_6503
En daarna door naar café De Vriendschap. En nog naar de San Francisco. En de Casablanca. Epic.

IMG_6522
En weer terug naar café De Vriendschap waar we blijven tot sluitingstijd en waar vriendin Y. voor het eerst heeft gedanst. EVER! Y. danst niet, maar na een wijntje of 10 en met een 80-jarige man wilde ze het wel proberen. Ging heel goed. Mij ging het iets minder goed af, want ik laat me niet leiden. Niet door mijn eigen man en ook niet door een 80-jarige man. Too bad. Rond een uur of 3:30 komen we na een wilde taxirit thuis bij Y. en daar krijgen we de deur pas na 10 minuten open. Giechel de giechel.

Naamloos-1

 

Vorig jaar kwam ik thuis in een geweldig versierd en opgeruimd huis!

Vorig jaar kwam ik thuis in een geweldig versierd en opgeruimd huis!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Else schreef:

    Zo zijn die ff lekker afgezeikt, daar hoeven we dus niet heen – sjek. En hoe was de sushi ? Als die goed was noem de naam van die tent dan ook nog even, dan weten we ten minste waar we wel fijn kunnen eten ;-)

  2. Helene schreef:

    Ik pik dat onderste tekstje even van je. Meesterlijk. En zo waar!

  3. Bite Me schreef:

    Het nieuwe mes heb ik meegejat. Doei. Hahaha ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *