web analytics

21

TUSSEN ZEGGEN EN DOEN

Zo’n 2 weken geleden lieten wij de vijver leeglopen. De vijver had z’n langste tijd gehad, dus wij prikten het plastic lek, rukten een dag later het plastic eruit en staarden vervolgens naar een grote hoop stenen, grote vellen vijverplastic, een berg stinkende vijverplanten en een groot gat in de tuin met daarin een flinke hoop modder.

“En nu?”, vroeg ik aan de verkering.
“Ik regel dat binnenkort wel even”, zei hij.

En dat ‘binnenkort’ dat ken ik. Zo heeft de trapleuning in dit huis zo’n 6 maanden losgelegen, zo heeft er hier een jaar een groot gat in de badkamerdeur gezeten, en zo heb ik in Amsterdam 6 jaar in een on-af huis gewoond. ‘Binnenkort’ betekent in mannenjargon; als ik er zin in heb. En ‘binnenkort’ betekent voor vrouwen dus dagen of weken of maanden zeiken of hij dat ene schroefje alsjeblieft vast wil draaien. En omdat je als vrouw zo min mogelijk wil zeiken probeer je hem om te kopen met seksuele diensten; als jij dit schroefje vastdraait, dan neem ik vanavond even je piemel in m’n mond, want je houdt natuurlijk wel van hem en voor je het weet gaat hij er met een andere vrouw vandoor die nooit over schroefjes zeikt, maar wacht maar af klootzakken, want elke vrouw gaat vroeg of laat over schroefjes zeiken! Allemaal!!!! Trust me!

‘Binnenkort’ is voor mij dus de cue om het zelf te doen.

“Ja, maar dat had ik willen doen”, zegt hij als hij naar de plek kijkt waar eerst de vijver zat.
“Ja, dag”, zeg ik.
“Nee, echt.”
“Dan had je het moeten doen. Ik ga niet dagen of weken tegen een berg stenen en een gat in de tuin aankijken.”
“Ik had het echt vanavond willen doen.”
Yeah right.”
“Het gaat toch verzakken.”
“Hoezo, ben jij ineens tegelzetter?”
“Je had er zand onder moeten doen.”
“Er zit zand onder.”
“Wacht maar tot het gaat regenen.”
“Jesus, ik heb hier 5 uur op m’n knieën gelegen om de boel te betegelen en jij gaat lopen zeiken? Ik heb al het afval weggebracht, ik heb al m’n nagels gebroken, er is een steen op m’n vinger gevallen, alles zit er keurig halfsteensverband in, ik had nog nooit iets betegeld, ik verdien een aanmoedigingsprijs en een medaille voor de meest veelbelovende tegelzetter! Ik heb minstens 5 diazepammetjes nodig om weer tot mezelf te komen, want mijn lichaam is verdomme niet gemaakt voor fysieke arbeid, dus we zetten er straks een bloempot op en klaar en het is het allermooiste betegelde stukje tuin van de hele tuin en als het gaat verzakken dan is het de bedoeling van God!”
“Ik vind dat ik dit als man had moeten doen.”
“Ja, ik ook.”

Maar volgens mij heeft hij zich juist als een échte man gedragen door een kutklus uit te stellen.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. dre schreef:

  Aaauww, confronterend. (uitgestelde) spijker op z’n kop

 2. Marina schreef:

  Maar de vraag is nu natuurlijk: heeft het al geregend?

 3. Luna schreef:

  @Marina: Ja… en alles ligt er nog keurig in… :-)

 4. Gerard schreef:

  Zal een echte man een echte kutklus uitstellen?

 5. Johannet schreef:

  Echt? Heb jij het gat leeg gehaald? Zand gestort? (hoe kom je aan zand) Tegels gelegd? Halfsteens? (hoe weet je dat het halfsteens verband heet)Ik zit hier met mijn ogen te knipperen, echt. WAUW

 6. Luna schreef:

  @Johannet: De waarheid gebied mij te vertellen dat het zand al aanwezig was (toen de vijver gemaakt werd ooit een berg met plantjes van gemaakt, die heb ik gesloopt en erin gelegd)… En dat het halfsteensverband heet heb ik van Google, hahaha… maar de rest heb ik helemaal zelf gedaan, hahaha!

 7. Krista schreef:

  En zo hoort het!!! Helemaal top dat je dit hebt gedaan!!! En inderdaad wat je zegt wij vrouwen zeiken wat af over schroefjes…
  Ow… Ik moet zo ook nog ff zeiken tegen mijn echte man voor dat ene plankje!!!

 8. smiley schreef:

  Wat een schitterende waarheid dat je hier verteld. Zo schoon! ;-)

 9. AWeetje schreef:

  En zo gaat het hier in huis ook.. Ik ben ook iemand die de schroevendraaier zelf maar pakt ipv weken te ergeren en te vragen.. hahahaha

 10. Inge schreef:

  Woehaaa… heel goed! Heel herkenbaar!

 11. Patchwork schreef:

  LOL!!!! SUPER!!! Als je ploesies kunt pielen, kun je natúúrlijk ook een straatje leggen. En best lekker toch, zo fysiek stoeien met aardse elementen? Je hebt dan natuurlijk even geen energie meer over voor andere elementen, maar ja, that´s the price they pay voor uitstel. ;-)

 12. Mia schreef:

  Helaas weet mijn man niet eens wat een hamer is! De klusjesvrouw ben ik in huis

 13. Jolein schreef:

  Jo Luna! Wat ongelofelijk goed dat je al die tegels hebt gelegd. Je hebt gelijk: elke vrouw gaat uiteindelijk zeiken over schroefjes, dat is een waarheid als een koe. Maar jij hebt deze keer niet gezeken. En dat is super. Zelfs als die tegels verzakken, wat we nog wel eens zullen zien.

 14. Peter schreef:

  De meeste kerels zijn natuurlijk niet de hele dag thuis en als ze dat wel een keertje zijn, hebben ze geen zin om meteen de hele dag dat soort kutwerk te gaan doen. De kerels die dat wel doen op hun vrije dag doen dat ook meestal om hun wijf te ontlopen ipv iets leuks te gaan doen samen.

 15. Filip schreef:

  Ik heb nu even geen tijd om je stukje te lezen, maar het gaat er zeker dit jaar van komen! ;-p

 16. inge schreef:

  @Peter: zeg dat dan gewoon… en niet steeds roepen dat je het wel zult doen (omdat je eigenlijk bang bent dat je vrouw het beter kan dan jij als ze de kans krijgt)

 17. jan schreef:

  Gek,
  bij ons is het ´schat, wil je starks even?´
  vertaald: laat alles uit de poten vallen en vanavond af

  Doe ik ook nog.. Ik ben een mietje

 18. Brooklyn schreef:

  Doe mij zo’n Jan!

 19. Kange Lees schreef:

  Ik vind het goed dat je het initiatief in eigen handen neemt. Als ik strijk of was opvouw is het eigenlijk nooit goed. Dat weet ik eigenlijk ook wel. Dus doen we de dingen waar we goed in zijn. Want ik schilder zo vreselijk netjes en kan dat bij wijze van spreken in een 3-delig pak doen zonder een spatje te morsen. Maar als ik écht mijn best doe kan ik niet zo goed iets schoonmaken en zie dat zelf ook. Ik vind het heerlijk om klusjes meteen te doen. De truc is eigenlijk om een man te vinden die het leuk vind te doen. Mijn vriendinnen weten mij altijd te vinden als er wat geklust moet worden. Echt waar, ik sta altijd te springen om te klussen en ook om te verhuizen. En Luna, juist als je het zelf doet leer je het meest van de beginnersfouten die ik bij jou niet opmerkte. Je hebt je goed voorbereid. Maar kan ik nou op Google ook vinden hoe ik de was netjes moet opvouwen? Daar ben ik nou zo’n kluns in. Of hoe ik een glazen kookplaat nou een echt goed schoon kan krijgen.

 20. knaluitjepanty schreef:

  Heel herkenbaar! Heb een handige vent maar aan veel klussen kleeft altijd een ‘ja maar dan moet ik eerst even …. kopen’ (regenpijp, juiste schroeven, speciale boor, etc.). Maar áls het dan eenmaal gedaan is…dan is het extra fijn.

 21. Vous ne pouvez pas savoir comme cela fait plaisir de tomber sur un joli et intéressant blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *