web analytics

8

HOE JE DAG MET 1 BRIEF VERKLOOT KAN WORDEN

Klootzakken zijn het. Allemaal. Iedereen kan de tief krijgen. Net in de fukking stromende regen naar het postkantoor gefietst. Vond vanmorgen een briefje bij de post met de strekking; ‘Wij hebben vandaag een aangetekende brief bij u willen bezorgen maar we troffen u niet thuis aan’. Wat godverdegodver, ik ben de hele dag thuis geweest en ik was al vanaf 8.00 wakker. Ik heb geen bel gehoord. Dus ik naar het postkantoor. Trof ik 2 niet slim kijkende mannetjes aan. “We zijn gesloten”, zei het mannetje. “Waarom?”, vroeg ik. “In de vakantieperiode zijn we tussen 12.30 en 13.30 dicht”, zei het andere mannetje. Het was 12.35 en ze wilden me niet helpen. Ik terug op de fiets. Natgeregend. Om 14.00 weer richting postkantoor. “En ik wil meteen een klacht indienen, omdat de postbode niet aanbelt, maar gewoon zo’n briefje door de brievenbus flikkert”, zei ik. De klachtenformulieren waren op. Dan niet. Ik kreeg de aangetekende brief mee en aan de envelop zag ik al dat ik ‘m meteen open moest maken. Was van de gemeente. Een brief voor P. en mij met de volgende tekst; ‘Uit een onderzoek van de behandelend inspecteur van het bouw- en woningtoezicht is gebleken dat u zonder bouwvergunning werkzaamheden uitvoert.’ En; Wij gelasten u hierbij alle bouwwerkzaamheden onmiddelijk te staken.’ Zo. Daar konden we het mee doen. Terug naar huis op de fiets en weer natgeregend. En op wie ik nu pissig moet zijn is me nog niet helemaal duidelijk. Op onze ‘bouwbegeleider’, die de bouwvergunning veel te laat heeft aangevraagd en het voor de rest ook laat afweten? Op de gemeente, die gewoon enorm loopt te zeiken over het plaatsen van een muurtje? Of op mezelf? Ik ga op de bank liggen blowen.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Suffie schreef:

  Soms moet je mensen langdurig, krachtig en met volle overtuiging slaan!!

  Volgens Suffie hebben jullie dat punt nu wel zo’n beetje bereikt…

 2. Patrick schreef:

  Rotbureaucratie!!! Het is balen dat je altijd in dit soort situaties van anderen afhankelijk bent, waar je helemaal niet afhankelijk van wil zijn.

 3. Marti schreef:

  Lang leve Nederland met alle regeltjes, de regeltjes over de regeltjes en de regeltjes voor wat niet eerder onmogelijk werd gemaakt met een regeltje…

 4. Uniquehorn schreef:

  Ik moest van De man zeggen dat ik jullie ook best een beetje zachtjes mag voorbereiden dat de OGbelasting een beetje verschrikkelijk hoog gaat worden, voor als jullie daar nog niet van op de hoogte zijn. Hierbij…

 5. Rolandow schreef:

  Met de name de gemeente. Het is maar net hoeveel koffie ze hebben gehad, en of ze er de vorige nacht nog op mochten.

  Geen regels. Nee, gewoon maar wat doen. Natte vingerwerk.

 6. Giant schreef:

  pakketjes, aangetekende brieven, zelfs meteropnames worden verkloot op deze manier. bellen heeft geen zin, het kost je tijd en ergernis, veel ergernis.

  fuck alle luie klojo’s in dit fucking nederland en dat zijn er gvd miljoenen.

 7. Ab schreef:

  Wat zei je vader ook alweer over verbouwingen………….?

 8. sherlock schreef:

  eerst blowen, daar is blowen goed voor. uiteindelijk komt het goed. je krijgt wel een inval. niet bij de pakken neerzitten. sommige mensen hebben geen geen eens een huis…