web analytics

38

LUNA IN DE COOLDOWN

‘Hé Amsterdam, ze zeggen dat je bent veranderd!’ Toen ik net in Amsterdam woonde wilde ik elk weekend naar de Cooldown. Om te dansen op nummers die maar een halve minuut gedraaid werden, om waterig bier te drinken en om foute mannen op te pikken. Ik vond de Cooldown fantastisch. Zo’n 7 jaar geleden pikte ik daar ex S. op en met die ex S. stond ik gisteren, samen met zijn vriend L., weer in de Cooldown. “Net als toen”, hadden we afgesproken. En het was weer net als toen. De te enthousiaste barkeepers lopen nog steeds in een wit overhemd en een afgeknipte spijkerbroek en ze geven nog steeds gratis drankjes-waar-je-heel-snel-dronken-van-wordt aan meisjes van 16. Ook het publiek bestaat nog steeds uit grijpgrage mannen die in de looprichting van het toilet staan. Of ze pakken je net iets te gretig vast bij je heupen als je wil passeren of ze doen juist een stapje naar voren zodat je borsten zijn lichaam onmogelijk niet kunnen raken. En ook de muziek in de Cooldown is nog net zo slecht als 7 jaar geleden. Ze draaien zelfs nog precies dezelfde platen, met uitzondering van ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer. Die heb ik gisteren om precies te zijn 8 keer gehoord. “Lalalala lala! Heb je even voor mij? Lalala lalala. Maak wat tijd voor me vrij!” Fantastisch. Ik vond het vroeger een geweldige tent en nog steeds. Het ademt de sfeer van goedkope seks. Seks voor 1 nacht. Van zoenen met iemand wiens naam je de volgende dag alweer bent vergeten. Alles is dus nog hetzelfde in de Cooldown, het enige wat veranderd is zijn wijzelf. Vriend L. is inmiddels getrouwd en heeft 2 zoontjes. Ex S. is nog wel vrijgezel, maar nu met een verantwoordelijke baan en een hypotheek. En ik ben bijna 5 jaar met P., inclusief huis en samenlevingscontract. ‘Maar Amsterdam, je bent nog net als toen.’

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Sietse schreef:

  “het enige wat verandert is zijn wijzelf”
  = veranderD

 2. blue schreef:

  ahhhhhhhhhhh nostalgie!

 3. Rick schreef:

  Dat viel me niet eens op in dit verhaal Sietse, die ’t’. Jammer dat je me voor was, ik ging namelijk op in het verhaal, leuk Luna!

 4. Paul schreef:

  Amsterdam is een gedoemde stad.
  Ach, je leest zoveel.
  Fijn, nieuw stukje, van Luna!

 5. mad max schreef:

  Mooi gschreven, hoor!

 6. Flubberdewups! schreef:

  Ben het helemaal eens dat het mooi geschreven is! Ben er laatst ook weer eens geweest en heb ook weer een erg leuke avond gehad! Cooldown = cool :D

 7. Lin schreef:

  Hoe herkanbaar! Geweldig!

 8. Lin schreef:

  HerkEnbaar natuurlijk…

 9. Tjarko schreef:

  Zo ben ik een aantal maanden terug weer eens naar de Boulevard in Den Bosch geweest waar ik teveel tijd rondbracht in mijn punk periode… nog steeds hetzelfde alleen heb ik geen hanekam en legerboots meer aan :-)

 10. henk schreef:

  den bosch? waar ligt dat?

 11. Suffie schreef:

  Hum, stukje wegwerpseks op z’n tijd kan nooit kwaad…. En daarna naar de McDonalds om het consumptiepatroon consequent te houden…!

 12. Tjarko schreef:

  @Henk: Nooit buiten de ring geweest jongen?? aaahhh wat sneu ;-)

 13. henk schreef:

  tuurlijk niet. buiten de ring valt ook niks te beleven. boeren en buitenlui. in ieder geval niks noemenswaardig. dus echt zielig is het niet. eerder zielig voor de mensjes buiten de ring.

 14. CasaSpider schreef:

  Naar verluidt hebben heren die niet voor de platte seks gingen (of daar niet in slaagden) een zangkoor opgericht…

 15. Niky schreef:

  Een schande, ik ben pas eenmaal in A’dam geweest. Tijd om deze (zogenoemde) wervelende stad te ontdekken!

 16. kiki schreef:

  Jeetje wat een gezeik om een D of een T!!! Het gaat om het verhaal. En die was weer, als ik het even mag zeggen briljant. Luna Rules!!!

  Kiki

 17. Sietse schreef:

  @ Kiki: omdat je er zelf ook veel moeite mee hebt? Je hebt wel een beetje gelijk: het gaat om het verhaal. Daarom moeten we bij Luna zijn en zéker niet bij jou.

 18. blue schreef:

  ik zet mijn Hamelen DVD op als ik nostagisch wil doen……..

 19. CiNNeR schreef:

  Nou klinkt het net alsof de Cooldown leuk slecht is als in een grappige karaoke bar in Antwerpen. Maar eigenlijk is het gewoon een enge kroeg waarin je struikelt over de tasjesdieven, drugs en gore mannen. Overigens zijn er twee, de kroeg en de ‘disco’. De kroeg is ietsje erger geloof ik .. Met name druk bezocht omdat het een van de weinige plaatsen is die open blijft na 2:00 zonder echt deurbeleid. Kan me de nostalgie wel voorstellen en heb er zelf ook gestaan en gehost. Maar om het beeld iets te relativeren ..

  @Suffie: is de Mac nog de hele nacht open dan? *Kan zich herinneren dat ze de laatste keer veroordeeld was tot pizza of shoarma*

 20. loloballetje schreef:

  Sietse, je zit kiki te dissen en je zegt tegen d’r: ‘omdat je er zelf ook veel moeite mee hebt’ terwijl jij er juist zelf blijkbaar nogal veel moeite mee hebt, want verandert in die zin is echt wel juist geschreven! Het is een werkwoord in die zin, pas als het als voltooid deelwoord gebruikt wordt is het met een d. Volgende keer misschien maar ff navraag doen ofzo?

 21. loloballetje schreef:

  Ik neem alles terug, had over ‘is’ heen gelezen. Moet zelf ff beter lezen voortaan, solly. Maar Luna had het met een d geschreven, dus goed.

 22. Luna schreef:

  Luna heeft het verbeterd nadat Sietse haar erop had geattendeerd…

 23. loloballetje schreef:

  Thought crossed my mind, maar hoopte nog dat dat niet zo zou zijn… :)

 24. You can also visit some helpful info dedicated to empire poker online empire poker online http://www.allabout-poker.com/empire-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 25. You are invited to visit some relevant information on poker party poker party http://www.upthekazoo.com/ http://www.upthekazoo.com/
  … Thanks!!!

 26. Take your time to visit some relevant information in the field of online party poker online party poker http://www.bitlocker.net/party-poker.html http://www.bitlocker.net/party-poker.html … Thanks!!!

 27. Take your time to visit some relevant information in the field of online party poker online party poker http://www.bitlocker.net/party-poker.html http://www.bitlocker.net/party-poker.html … Thanks!!!

 28. You may find it interesting to check the sites in the field of deposit bonus party poker deposit bonus party poker http://www.bitlocker.net/party-poker-bonus.html http://www.bitlocker.net/party-poker-bonus.html … Thanks!!!

 29. You may find it interesting to take a look at some information in the field of online poker site online poker site http://www.cafexml.com/online-poker.html http://www.cafexml.com/online-poker.html

 30. win now schreef:

  Take your time to take a look at some relevant information on party poker Ideas information – Tons of interesdting stuff!!!

 31. store schreef:

  Take your time to visit some information on online buy hydrocodone from Mexican pharmacies – Tons of interesdting stuff!!!

 32. win now schreef:

  You may find it interesting to visit the sites dedicated to visit now – Tons of interesdting stuff!!!

 33. guide schreef:

  You can also visit some relevant information in the field of shop shop http://www.flower4us.com/calla-lily.html http://www.flower4us.com/calla-lily.html – Tons of interesdting stuff!!!

 34. young schreef:

  defined pour undisturbed heatedly:inquire shotgun militarily matriculation shatter pals teen teen http://www.realestateseller.net/countrywide-home-loans.html http://www.realestateseller.net/countrywide-home-loans.html reload contrivance?

 35. Truffo schreef:

  Uitgaan in Amsterdam doe ik niet vaak, maar Cooldown is wel een van de relaxte plaatsen om rond te kunnen hangen, mooie meiden te zien. Voor flirten en sjansen echte de ideale plek. Komend weekend heb ik nog geen
  date geregeld voor mijzelf. Dus heb je interesse, als je een leuke meid, bel me : 06 – 42 62 64 96 . Ciao !!!