web analytics

21

LUNA OVERDENKT HET ERGSTE

“Gaat het nog een beetje meisje?”, vraagt P. terwijl ik volledig onderuit gezakt op de bank hang. Dekentje eroverheen. “Nee, ik zit er helemaal doorheen”, zei ik. “Wat ben je aan het doen dan?”, vraagt hij. “Ik ben de dingen aan het overdenken”, zeg ik, “en ik doe niks meer vanavond, helemaal niks. En ik ga ook niet koken, ik doe het niet, ik doe het niet.” “Je maakt me een beetje bang nu hoor”, zegt P. en kijkt me indringend aan. “Ik ga niet koken hoor”, zeg ik nog maar een keertje en trek de dekens over m’n ogen. “Dat hoeft ook niet, we bestellen wel een pastaatje”, zegt hij. “Hmm”, hmm ik. “Wat wil jij?”, vraagt P. met het in 3-en gevouwen foldertje van de Italiaan in z’n hand. “Spaghetti Bolognese”, mompel ik vanonder m’n dekentje. “Nou begin ik me toch echt zorgen te maken hoor”, zegt P., “jij neemt nooit Spaghetti Bolognese, jij zit altijd een uur te zoeken naar iets lekkers in de folder.” “Ik heb geen zin om er verder over na te denken”, antwoord ik, “ik heb overal spierpijn, zelfs in m’n vingers, ik ben zielig en ik zit er doorheen.” “Ja, dat zie ik”, zegt P. en bestelt even later 2 Spaghetti Bolognese. Vanonder m’n dekentje overdenk ik wat er kan gebeuren als ik de komende 3 weken onder dat dekentje blijf liggen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik nu alles laat vallen? Als ik nu alle 80 lopende PloesiePoesie-opdrachten gewoon niet ga doen? Wat is het ergste dat kan gebeuren als ik nu een maand geen stukjes meer zou schrijven voor maanisch.com? Of een half jaar? En wat is als ik nu besloot om geen kerstcadeautjes voor m’n familie te kopen? Gewoon blijf liggen op deze bank? En wat zou er gebeuren als ik een maand niet meer zou koken? Wat is het ergste dat gebeurt als ik alle mailtjes die ik nog moet beantwoorden gewoon lekker nooit zou beantwoorden? Wat gebeurt er als ik de komende maand de telefoon niet meer opneem? Ik denk na. En ik zucht en ik steun. Ik overdenk het ergste en ontdek dat de gevolgen in een groter perspectief eigenlijk reuze mee zouden vallen. Het allerergste laten gebeuren wat er kan gebeuren blijkt een zeer acceptabel back-up-plan. Zucht. Even later neem ik een hap van m’n Spaghetti Bolognese en heb meteen spijt dat ik geen Panzarotti a la Veneziana heb besteld.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Cindy schreef:

  Pff nou Luun ik zou ook de neiging hebben om lekker onder dat dekentje te blijven liggen, maar uiteindelijk weegt dat niet op tegen het gevoel van als je al die 80 ploesiepoesies af hebt en die mails beantwoordt hebt. Misschien kun je hier nog wat van leren: http://www.volkskrantbanen.nl/actueel/nieuws/708685/Druk-Prop-je-hele-werkweek-in-vier-uurtjes.html

 2. Susan schreef:

  In het ergste geval zou ik je best een dagje willen komen helpen. Ik kan wel een thuiswerker voor je worden… Stuur jij dingen op en zet ik het in elkaar ;-) Da’s nog eens outsourcen :D
  Sterkte!

 3. tanja schreef:

  Je bent hard aan vakantie toe Luna, maar volgens mij hou je niet van vakantie, toch?

 4. Jan F. (de) schreef:

  Oh wat herken ik dit. Het is alweer Kerst en iedereen zeikt maar aan je kop dat je ng vanalles moet doen en het is allemaal hetzelfde en er verandert niks maar dat hoeft ook niet want het is wel ok zo en wat kan het ook allemaal schelen iedereen kan het rambam krijgen.

  Maar dat helpt ook niks. Er is gewoon geen tijd en geen energie om je nog ergens voor te interesseren. Sportschool? Bah! Beter en minder eten en drinken? Nha. Allemaal gezeur.

  Maar! Straks is het weer januari en februari. Ook geen pretje! These are the good old days! Geniet er nou maar van. Ontvang de kerstkaarten en stuur er ook een paar. Wees blij met je gezelschap en eet en drink en steek wat vuurwerk af. De poezen zijn het zo weer vergeten.

  Het duurt jammer genoeg maar even want dan zijn we alweer opweg naar de LENTE en Zomer en drinken we roseetjes in de zon en eten we tapas en en

  Alles komt weer goed. En het zal vanzelf gaan. Nu alleen nog een paar weekjes aardig doen, lekker eten en gezellig zijn. Valt heus mee. We denken aan je.

 5. Doinja schreef:

  Lekker 1 avondje onder die deken blijven liggen en dan weer verder… geloof me.. als je van jezelf 1 avond kado krijgt… dat doet wonderen!

 6. Janssen. schreef:

  Vaker doen,een avondje onder een dekentje,het is helemaal niet erg wanneer mensen een week langer op hun Ploesie wachten toch?????:):)

 7. Rolandow schreef:

  Gewoon minder opdrachten aannemen. Worden die poessies alleen maar schaars van, en dus meer waard. Exclusief.

 8. Marieke schreef:

  Mag ik nog wel reclame voor je Ploesies maken? ;-)

 9. Chantal schreef:

  Zo herkenbaar! Het houdt niet op, al het werk gaat maar door, het komt nooit af…
  Want als je al je mails beantwoord en je inbox schoon is, gaan al die mensen weer antwoordjes op je mails sturen, het is een vicieuze cirkel :(

 10. Marloes schreef:

  Vreselijk zo’n winterdip…..bij mij hielp drie dagen onder het dekentje en een zonnebankje uiteindelijk wel!! Fender en vooral mama waren zeer in hun nopjes met de retroploesiepoes. Foto volgt! Misschien pept je dat een beetje op..en anders geef er even lekker aan toe en sluit de tent eventjes!! Sterkte!

 11. Ell schreef:

  Is je dekentje breed genoeg? Zo ja, mag ik er dan bij? En inderdaad Marloes, een winterdip. Zullen we dan maar met z’n allen dippen? Dan valt het misschien niet zo op.

 12. artgrrl schreef:

  ik wil ook best helpen ploesiepoesies in elkaar zetten, als ik maar even niet hoef te exposeren… onder een dekentje vandaan kun je natuurlijk ook je dingen doen

 13. Maurice schreef:

  Godzijdank ben ik P. niet. Ik zou er zelf depressief van worden.
  Zo ben je A. Dan Z. en dan weer Zus en dan weer ZO…Geen pijl op trekken.

  Daarom zeg ik. Ik ben blij dat ik P. niet ben. Ik had pizza besteld. Om je te irriteren en je wakker te schudden onder je dekentje.

 14. mariek schreef:

  Fin de siècle…

 15. Kim schreef:

  Terwijl jij even lekker uitrust heb ik je ploesiepoesies gebruikt voor het pimpen van mijn hyves: http://kim-sa-la-bim.hyves.nl/

  Hope you don’t mind! =)

  Groetjes
  Kim

 16. FrankiePebbles schreef:

  Wat nou als je per dag een heel strak halfuur plande om geheel wezenloos onder je dekentje te liggen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *