web analytics

49

LUNA WORDT HIER ZO MOE VAN

“Ja, maar heeft-ie foto’s van je gemaakt?”, vraagt mijn AH-caissière. Niet aan mij, maar aan de caissière achter haar. Ondertussen schuift ze mijn boodschappen van rechts naar links, af en toe achterom kijkend. Dit meisje heeft mij nog niet aangekeken en ook nog geen gedag gezegd. Dit meisje vindt het belangrijker om te horen of het vriendje van haar collega foto’s van haar gemaakt heeft, dan mij een ‘goedemorgen’ te wensen. En hoewel ik nu het liefst mijn kutochtend op haar wil afreageren, besluit ik rustig te blijven. Gewoon alvast mijn pinpas door het apparaat te halen en meteen maar even mijn sleutels met bonuskaart op de toonbank te leggen. Ik begin maar vast met inpakken. “Mevrouw”, zegt de caissière even later, “u moet op ‘ja’ drukken.” Ze heeft het totaalbedrag van mijn boodschappen niet genoemd, en dat ‘mevrouw’, dat zint me ook niet. “Oh, was je al klaar dan?”, vraag ik met geveinsde verbazing. Dat is ze. “Heb je m’n bonuskaart gescand?”, vraag ik. Nee, dat heeft ze niet. “Die lag hier”, zeg ik licht geïrriteerd en wijs op mijn sleutelbos. “Nee, nu kan het niet meer”, zegt ze. Want ze heeft al afgeslagen. “Je hebt er niet eens om gevraagd”, zeg ik nu echt geïrriteerd. “Het kan niet meer”, zegt ze nog maar eens en ze kijkt me aan met grote donkerbruine ogen. Knipper. Knipper. Ik word hier zo moe van. Van dit soort meisjes. Ga TMF kijken. Zoek een loverboy. Ga op en neer lopen op de Nieuwendijk. Ga naar de H&M. Maar ga, als je het woord ‘respect’ alleen maar kent uit de nieuwste clip van Usher, alsjeblieft niet in een supermarkt werken. En zeker niet in de mijne. Ik wil dit meisje het liefst aan haar vlechtjes richting de annuleer-knop duwen, maar in plaats daarvan druk ik op ‘ja’. En wanneer ze aanstalten maakt om de boodschappen van degene na mij te gaan scannen vraag ik of ik misschien m’n bonnetje mag. En m’n zomerzegels. Ze kijkt me chagrijnig aan, doet haar kassalade weer open en geeft me m’n zomerzegels. Daarna loop ik, ondanks haar totale klant-onvriendelijkheid, toch nog licht-euforisch van haar kassa vandaan. Want ik spaar niet eens zomerzegels.

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. Nina schreef:

  Hahahaha!
  Zeer herkenbaar en ook ik ga dan lekker irritant terug doen! Go Luna.

 2. Janssen schreef:

  Goh,nou,of dat herkenbaar is…….ik vraag als zo iets zich voordoet rustig of ze haar prive gesprek in haar pauze wil voeren.
  Ooit waren we bij de Aldi en werd zonder te vragen mijn tas uit de kar geplukt en leeggehaald,er zaten alleen bibliotheekboeken in,bovenop lag mijn spijkerjasje….
  We hebben alles laten liggen met de mededeling dat we elders ook alles konden kopen en hier niet van gediend waren,we hebben er nooit meer een stap gezet.

 3. Marieke schreef:

  Herkenbaar en zo verschrikkelijk irritant!

 4. Mediameisje schreef:

  Met de laatste kan ik de gemiddelde huisvrouw voor of achter mij vaak dolgelukkig maken. Voor mij hoeven die zomerzegels niet zo nodig. Honderden euro’s uitgeven en je kapot plakken voor maar liefst 5 euro!

 5. Brooklyn schreef:

  “Ga TMF kijken. Zoek een loverboy. Ga op en neer lopen op de Nieuwendijk. Ga naar de H&M. Maar ga, als je het woord ‘respect’ alleen maar kent uit de nieuwste clip van Usher, alsjeblieft niet in een supermarkt werken. “………BRILJANT!!!!

 6. Jannie schreef:

  pfff… Mijn lontje was alweer op geweest…
  Ik had gestaan op die bonuspunten, al had ze alles opnieuw moeten doen.

  haha maar ja, het leven is zoveel makkelijker als je rustig blijft en haar lachend ‘pest’, ipv met een kwaaie kop.

  Way to go Luna! Eens kijken of ik hier eens een voorbeeld aan kan nemen.

  (vast niet ;o))

 7. Kimske schreef:

  Hoe herkenbaar!!! Als de kassatrut met de kassatrut voor haar zit te beppen, ga ik er altijd pal voor staan..
  Ik zou trouwens naar de klantenservice gaan: NIEMAND onthoudt mij van mijn bonuskorting én airmiles! ;-)

 8. Maurice schreef:

  Briljant stukje Luna :-)

 9. artgrrl schreef:

  soms heb je echt domme dozen achter de kassa, vooral bij de AH, dat je je dan nog in kan houden…

 10. KatYo schreef:

  Die bonuskorting hah ik wel afgedwongen denk ik zo.. vaak kwestie van een sleuteltje halen, ergens een knopje omzetten en hoppa.
  Jezelf in het gesprek mengen werkt ook vaak wel als een prima middel om ze stil te krijgen ;)

 11. Johan schreef:

  Inderdaad kunnen de ‘dames’ behoorlijk dom uit de hoek komen of klantvriendelijk doen. Prima reactie dus!

 12. Japie S. schreef:

  Ha! Herkenbaar!
  Moet zeggen dat ik me er tegenwoordig niet meer druk om zal maken, maar heb dat vaak wel gedaan. Een keertje werd denk ik twee klanten voor me even het prostituee-bonuspasje van de AH door de cassiere gebruikt voor een bevriende klant die haar bonuspasje vergeten was. Ik heb dat pokkenpasje nooit bij me, zit altijd in een portemonnaie, vandaar, en toen ik aan de beurt was en ze vroeg of ik een bonuspasje had, antwoorde ik rustig dat ik die niet heb en vroeg beleefd waar je aan zo’n pasje kon komen, hint.. hint.. Ze gaf aan bij de klantenbalie.. Ik vroeg beleefd of ze het prostituee-bonuspasje van de AH wilde gebruiken.. Dat wilde ze niet, want ze antwoorde vriendelijk dat ik zo’n bonuspasje kon halen bij de klantenbalie. Waarop ik vriendelijk zei: “Oh.., dan ben ik zo terug.” En liep tergent langzaam naar de klantenbalie, ondertussen niet afrekenend en al mijn boodschappen daar achterlatend.. Dat was even stressen voor de cassiere en de andere klanten achter me.. Maar daar had ik op dat moment lak aan.. Voortaan heb ik nooit een bonuspasje bij (portemonnaie..) en word gewoon zonder vragen het prostituee-bonuspasje voor mij gescand.

 13. Linda schreef:

  Klinkt als dat vreselijk irritante mokkel (sorry, hier is geen ander woord van toepassing) van de Nieuwmarkt… Grrrr!

 14. Marloes schreef:

  Ik wel. Heeft me al tien euro gescheeld, aangezien mijn kassadames af en toe zo lief zijn me een dubbel aantal aan zomerzegels te geven.
  Ik zeg altijd netjes gedag en bedank ze voor hun diensten. Of ze nou chagrijnig zijn, of niet. Uiteindelijk zal dat meer effect hebben dan geen respect tonen omdat zij het niet toont.

 15. Kaat schreef:

  Ik heb laatst naar de bedrijfsleider gevraagd. Toen kon de bonuskorting er opeens wel nog af.

 16. Brownie schreef:

  Stuur maar mee met die atc’s , en wat mij betreft had ze laag, hoog of helemaal niet kunnen springen, maar ik had op nee gedrukt en weggelopen. ( 2 x gedaan )Ik haal gewoon opnieuw mijn boodschappen, want de bonus – ik loop daarop – gaat er wel af ! zeker bij de hoeveelheden wijn die ik binnenhaal ( 6 = 5 ), Heeft ze opeens een puist meerwerk en een hoop gezeur. Is ze nu helemaal besodemieterd !

 17. Ruwina schreef:

  Volgende keer per ongeluk een bekertje slagroom of iets wat heel erg stinkt op haar lopende band kapot laten stuiteren?

 18. erain schreef:

  Ik had een keer in de C1000 dat er 2 van die meiden de geslachtsziekte van een van hen zaten te bespreken… smakelijk!

 19. Ellen schreef:

  Dat lijkt mij ook een stevige aktie, niet afrekenen, gewoon alles laten liggen en weer opnieuw halen en daar wel een bonuskaart bij laten zien. En dan alsnog een beker slagroom laten kletteren op de band.
  Mmmmm…….heb er zin an. :-))

 20. Ellen schreef:

  By the way….je zou eens bij pacopainter moeten lezen hoe hij de cassieres behandeld, ook een aanrader.

  http://pacopainter.punt.nl/index.php#301575

  Kopieren en plakken voor de betreffende log. Hilarisch.

 21. Marjolein schreef:

  Hahahha :) Die zat.

 22. Weeb schreef:

  :-) inderdaad herkenbaar maar niet bij een grote AH in H’lem, kom er bijna dagelijks want de ‘Koken en Stomen’ zijn niet lang houdbaar, daar weten ze nog wel dat de klant koning is.

 23. Don Juan schreef:

  Briljant,fetastisch,hoereeeeee,hebben jullie er wel over nagedacht dat het merendeel nog studeert?Aanschouw de toekomst van Nederland.
  Sterkte.

 24. Koen schreef:

  lol, zomerbonnen als stiekeme revanche ! subliem stukje Luna

 25. Nijnster schreef:

  Schijnt zelfs dat ze nog minimaal HAVO moeten hebben om achter de kassa te zitten…*zucht*

 26. Pascal schreef:

  Heel herkenbaar!

 27. Joyce schreef:

  Ik had een soortgelijk geval deze week. Maar dan met een Tele2-meisje. Aan m’n deur.
  Maar toch grappig.

  En wanneer kan ik nou eindelijk eens mijn hond laten pimpen? :)

 28. Wiro schreef:

  Maareh, had ‘ie nou foto’s van haar gemaakt?

 29. Peter schreef:

  Wat doe je dan ook bij de AH ? Hoort dat zo ?
  En echt zuiver op de graat is het niet. Je bracht toch je eigen chagrijn mee, je verkeerde been, je buikpijn, wat het ook was, je kwam al ontstemd binnen. Licht ontvlambaar, een furie met andere noden aan de kop dan het locale kassamanagement.
  Bedenk dat er nooit een toekomst zal mogen komen met alleen maar meisjes met een karakter en een temperament a la Chantalle/ Luna en vergeef jezelf en haar dit vreselijk onrecht. Bovendien zijn kassameisjes onmisbaar, zoals terrasloopsters, huishoudsters, en vrouwelijke diensters op hoge ministersposten dat allemaal zijn. Ga je die nou ook allemaal afkatten omdat ze dat nou eenmaal verdienen ? Heb je in de gaten dat dat meidsje met de vlechtjes net als uzelf volop participeert in de informele multimediale informatiemaatschappij ? Dat ze eigenlijk ook heel erg modern en eigentijds bezig is ? Al wordt haar pijn gedaan, ze slikt het maar want ze wil vlug trouwen en zwanger worden, dat typeert kassameisjes al jaren. En hun lukt het wel.
  U bent eigenlijk twee handen in een grote walvissenbuik bent. Opgeslokt als plankton maar nog niet helemaal verteerd.

 30. odette schreef:

  Laatst stond er in mijn AH een klant die op zijn half pakje vanillevla perse de 35 % korting moest hebben die op de sticker stond. Duurde uren voordat de jongen van de sigarettenbalie had uitgerekend hoeveel de klant terugkreeg. Ik geloof dat het uiteindelijk op 15 cent ging. Ook ramirritant.

 31. master frans schreef:

  lijkt wel een aldi snol. je kunt trouwens je bonuskorting alsnog krijgen aan de infobalie met je kassabon. kost wel extra tijd. goed stukkie Luna

 32. Franca schreef:

  Mijn broer heeft eens met medestudenten een geheim kaissiere-onderzoek ingesteld. Vanachterde stellages werden talloze kassajuffen geobserveerd. Ze werden beoordeeld op o.m. klantvriendelijkheid. Vreselijke taferelen. De beste (lees minst erge) kreeg een bokaal en bloemen. Heeft in de Telegraaf gestaan, maar toch. Er moet een landelijke kaissierepolitie komen, vind ik.

 33. Peter schreef:

  Wat ramirritant is, is dat hier een losgeslagen hypocriete a -sociale pleidooi rondzoemt om zich collectief superieur te achten aan zgn. onopgevoede, primitieve volksmeisjes die in loondienst bij -toevallig- een van de vele knoeperds aan distribuanten aan dom kankervreten voor een verrot schamel salaris (de eerste historische vergissing) daarbovenop -als extraatje- zich door dit zootje clicheconsumenten uit een ‘mondain doch beschaafd wereldje’ elke dag zich ook nog het sadisme en de minachting, het gram van jullie neuzelaars boven de champagne moeten laten wel gevallen door high- brow nitwits maar wel met een vermogensadviseur en een leasebak.
  Er waart een kwalijk geurtje, een bedorven zure eierlucht van schele kipjes in overjarige Marloes Dekkers outfits. Het wordt tijd dat de kassameiden tot een outfit een front gesmeed worden om die kutwijven in Dior of Chanel met evenveel plezier de lange vinger te tonen. Wat een verheven minzaam toontje heerst hier, ik vraag me af wie hier nou dom is.

 34. Luna schreef:

  Ach Peter, ben jij nu niet degene die de kassameisjes ‘primitieve volksmeisjes’ noemt? Ik heb mijn kassameisje niet ‘dom’ genoemd… alleen respectloos… en ik zou haar ook wel arrogant willen noemen… Mijn oma schreef in mijn poesie-album: ‘Wat je doet, doe dat goed, is een regel die je kennen moet.’ En toen ik 15 was werkte ik achter de kassa bij de C1000, met die regel in mijn achterhoofd… maar misschien hebben sommige kassameisjes tegenwoordig geen poesie-album meer…

 35. Janssen schreef:

  Touche Chantall:)
  Kassameisje is niet de leukste baan,ik heb het ooit zelf gedaan als vakantiebaantje.
  Maar stap je in zo’n baan maak er dan het beste van en heb respect,omgekeerd natuurlijk ook,de klant voor het meisje.
  Het gebeurt gewoon heel vaak dat je word afgebekt,al of niet met een dot kauwgum in de mond.
  Wij gaan 1 keer per week naar dezelfde super en daar is een batterij van 10 kassa’s en ik zoek mijn favo kassameisje uit,want zo langzamerhand weet ik wel wat voor vlees ik daar in de kuip heb.
  Er zijn er 3 waar je niet moet zijn,de eerste begint altijd over haar kwaaltjes,geen behoefte aan,de tweede is een chagrijnig typje die het liefst je net gekochte spullen door de super laat rollen en de derde heb ik gewoon de pest aan en zij aan mij:)

 36. Femke schreef:

  Dit snap ik dus niet. Ik zit ook wel eens achter de kassa, maar ik zou dus echt super blij zijn als Luna bij mij in de rij stond.

 37. Claud schreef:

  Nou en ik maar denken dat ik de enige was die dit soort dingen mee maakt. ik erger me er zo aan, dat er geen hallo vanaf kan of in iedergeval net alsof doen dat ze blij zijn dat JIJ bij ze aan de kassa staat… (maar uh.. die zomer-zegels zijn handig hoor… ;-)

 38. Trijntje schreef:

  Daarom ga ik altijd naar de Ekodrome in Utrecht. Eigenaar Jos achter de kassa is altijd vriendelijk en kent alle producten uit zijn winkel. Prehistorisch!
  Bij de AH moeten cassières trouwens een bepaald aantal scans per minuut halen… wellicht gaat dit sneller als je met een collega praat?!

 39. Merisse schreef:

  Ik heb besloten ook nooit meer zegeltjes te sparen, of stickers of wuppies of stempels of wat dan ook en ik moet zeggen: het is bevrijdend :)

 40. Kassameisje schreef:

  Ik zit ook achter de kassa, bij de hema en ben jong, maar alles behalve respectloos. Er zijn genoeg meisjes die het wél kunnen hoor. Ik vind het juist leuk om klanten goed te helpen en ik vind het geweldig als een klant met een lach op zijn of haar gezicht wegloopt. En.. Soms zijn het juist de klanten die onbeschoft en respectloos zijn. Bijvoorbeeld aan het bellen zijn en mij ondertussen als een slaaf de dingen af laten rekenen, zeg dan op zijn minst nog even gedag ofzo.

 41. Enzo schreef:

  De menselijke geest is net als een parachute. Best aardig om te weten als je bezig bent met airmiles.

 42. Janssen schreef:

  Kassameisje,je hebt volkomen gelijk,omgekeerd zal het ook vaak genoeg gebeuren,gelukkig zijn er inderdaad een heleboel aardige cassieres en ik moet zeggen……bij de Hema alhier geen klagen!!:):)

 43. Brillie schreef:

  Het is straks toch afgelopen bij AH, ze worden waarschijnlijk overgenomen door boys uit de US. En die zetten gelijk een machine in die de dames zullen vervangen. Dan krijg je een standaard – guudmorgen –

 44. Oboema schreef:

  En ik maar denken dat het bij mij erg was. bij mij brak m’n klomp toe de kassa-muts nongalant mijn koekjes overde band smeet. Dat heeft ze geweten ook.

 45. Suffie schreef:

  De dames van de Plus alhier zijn stuk voor stuk om te zoenen! Mijn winkelverbod is dan ook afkomstig van de bedrijfsleider die het kennelijk niet met mij eens is…

 46. Thierry schreef:

  Whahahaa, wat een briljant geschreven stukje!
  Gave reactie ook Luna :)

 47. Peter schreef:

  Nou ja, de heren bij de meestersuper voor wangedrochten hebben een open oor voor jullie hardnekkig klachtenpatroon.
  Ik hoorde dat de experimentele fase met de zelfscannende hyperklant in het Amersfoortse uit de kinderziekten is en dat er binnenkort- omdat je daar gelukkig van wordt- zonder die ergerlijke tussenkomst van de anita’s en dikke non-descripte huisvrouwen gewinkeld en onder een bijzonder coulant regime met softe muzak en onder gezellige camerabewaking en computer gegenereerde controlestops lekker swingend bij een ‘Betaalpaal’ afgerekend kan worden.

  Zijn jullie weer helemaal vrijgemaakt van ergernis door de enige hypermarkt.

  Betaalpalen en Paaldanseressen.
  Het wordt echt genieten.

 48. Kassameisje 2 schreef:

  Och och, het kassameisje zegt een keertje niet Goedemorgen en zit een keer te praten met een collega.. wat een ramp..
  Ik word een beetje moe van al die mensen die als maar goedemorgen willen horen, en als het dan ook nog eens goedemiddag is daar dan helemaal over gaan zeiken als je het verkeerd hebt gezegd.
  Je moest eens weten hoe vaak we wel niet goedemorgen MOETEN zeggen en hoeveel mensen er zeiken als je het niet zegt.
  Kijk, een praatje maken met een collega , dat kan best en een keer goedemorgen niet zeggen, dat mag ook. Maar oke, het bedrag niet noemen en iets daarbij vergeten is idd niet zo aardig.
  Maar wat dat betreft zijn kassa meisjes ook gewoon mensen die ook weleens moe van het gezeik van klanten worden.
  Wat dat betreft is het dus onverantwoordelijk om gelijk alle kassa meisjes over 1 kam te scheren en om maar meteen te zeggen dat het huppelkutjes zijn en dat soort dingen.
  Er zijn idd genoeg leukere en aardigere cassieres en als je het dan toch zo belangrijker vind, ga dan voortaan lekker in de rij staan bij de cassiere die je het meest aardigst vind. Heeft dat meisje ook weer een zeikende klant minder :)

 49. isabel schreef:

  kassameisje 2, ik denk niet dat LUNA alle kassaeisjes aanvalt. je snapt toch ook wel dat ze het over dat ene kassameisje had. waarom neem je het voor haar op? Als je het zo erg vind om duizenden keren goedenmorgen te zeggen, wordt dan geen kassameisje. En als kassameisje behoor je je werk te doen en met je colega praten over je maandelijkse problemen kan later wel in je vrije tijd!! je wordt betaalt om kassawerkzaamheden te verrichten, als je dat niet doet is het logisch dat klanten hierover in hun weblog schrijven. Ik ben zelf kassameisje geweest bij de gamma en ik praatte ook vaak met mijn collegas…maar ik geef toe dat dit eigenlijk niet kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *