web analytics

18

SEE YA, WOULDN’T WANNA BE YA!

"Liefje”, begon P. 4 weken geleden, “ik wil toch echt een weekje naar de zon.” “Dat moet jij weten”, zei ik. “Ik ga echt hoor, ik heb het nodig om een week niks te doen, ik ga nu boeken, naar Egypte, een 5-sterren-hotel, weet je zeker dat je niet mee wil?”, vroeg hij. “Ik weet het zeker”, zei ik, “ga maar lekker alleen. Doei!” Ik ben dit jaar al een weekje naar Ibiza geweest, dus ik zit al volledig aan mijn tax qua maximaal aantal vakantie-uren dat mijn lichaam en vooral geest aankan. Daarnaast, uit het verleden is gebleken dat het nooit zo botert op vakantie tussen P. en mij. Vooral omdat zijn lichaam en geest vragen om rust. En omdat mijn lichaam en geest altijd schreeuwen; ‘Wat gaan we doen! We gaan dingen doen! Jaaaaa, we gaan gezellig dingen doen! Nu! Nu! Nu!’ En dit vertaalt zich in een P. die tot diep in de middag op bed wil blijven liggen, dan hobbelt naar een plek waar iets van een broodje te halen is, dan hobbelt naar een plek om zich als een leguaan te nestelen in de zon. En pas als de zon onder is, is het misschien tijd om weer wat te eten en daarna kan er weer geslapen worden. En ik doe dan ondertussen talloze pogingen om ook te relaxen. Nog nooit gelukt. Dus als hij behoefte heeft aan een weekje weg, een weekje even de boel de boel laten, een weekje tot zichzelf komen, dan mag hij dat lekker in z’n eentje doen. Mij maak je niet blij met een weekje naar de zon. En daarom stond ik afgelopen zondagavond P. met z’n koffer uit te zwaaien en ik liet hem beloven zich niet in te laten met de eerste de beste Egyptische hoer. Daarnaast lijkt het me af en toe goed om een weekje zonder je partner te zitten. Dat je elkaar weer leert waarderen, dat soort dingen. Dat je ineens tot de conclusie komt; het is dan wel een ongelooflijke klootzak, maar het is wel mijn klootzak. En dat je ‘m mist, al is het alleen maar dat je dan iemand heb om tegen aan te kunnen zeiken. En dat niet je niet alleen hem, maar ook z’n bankpasje mist. Vanmorgen belde P. om te vertellen dat alles goed was. “En heb je een beetje lekker gegeten daar?”, vroeg ik. “Nou, nee, niet echt”, zei hij. “Zal ik aanstaande zondag dan lekker boerenkool met worst voor je maken?”, vroeg ik. Dat was wel heel fijn, ja. Partner P. mist mijn kookkunst al na 2 dagen.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Cindy schreef:

  Ik zou het echt niet leuk vinden als mijn vriend alleen op vakantie zou gaan zonder mij. Samen op vakantie is toch gezellig?

 2. Dr. L. schreef:

  En loopt ie al leeg?

 3. Dr. L. schreef:

  Ik geef hem nog 36 uur. the clock is ticking…

 4. Lieve schreef:

  Jeetje en dan mag ie zich OOK nog eens niet inlaten met een Egyptische hoer. Ik vind je wel streng hoor, of mag iemand anders met enige ander beroep wel?

 5. Luna schreef:

  Met een Russische hoer heb ik geen enkel probleem!

 6. Doinja schreef:

  WHAHA… de liefde van de man gaat nog altijd door de maag!

 7. valerie schreef:

  Geweldig! Grappig, ik vond het vreselijk toen mijn vriend met zijn werk 3 daagjes naar Istanbul ging (voor de leuk) en hij kon daar niet slapen en was blij weer bij mij thuis te zijn. Dit kan ik me dus NIET voorstellen..

 8. Rutger schreef:

  Hij licht straks aan je voeten! :-)

 9. Liz schreef:

  En dan gaat bij jou het lichtje uit…

  Zit hij toevallig in Taba? Ik heb net geboekt en ga voor het eerst – precies zoals jij vertelt – probéren te relaxen. Om er misschien wel weer achter te komen dat ik het echt niet kan. Maar ik wil het proberen. Samen.

 10. danielle schreef:

  die van mij mist mijn kookkunsten ook na 2 dagen, maar dat is uit opluchting haha.

 11. anja schreef:

  heerlijk even een weekje weg van je partner…om er dan weer achter te komen dat je vreselijk verliefd bent op die goser

 12. darja schreef:

  wel lullig van P dat ie op vakantie gaat en zijn eigen bankpasje meeneemt… maar misschien kan ie tussen zijn slaapjes en relaxmomenten in nog wat stofjes voor je shoppen?

 13. ndin S schreef:

  oeps
  drukte per ongeluk op enter na de “Vrie”

  anyway. wat ik zeggen wilde, dat eten daar dat is af-grij-se-lijk!!! vrienden van me zijn er geweest en die hebben 2 weken lang alleen maar witte rijst gegeten! en dig was niet eens gaar!

  Arme, arme P!

 14. Suus schreef:

  Hm.. tiep- en speltechnisch heb ik nog een hoop te leren, geloof ik.

 15. biezonder schreef:

  Ik vertrek maandag ook een weekje op vakantie zonder vriend…Hij is te gierig om er geld aan uit te geven (ok, het is al mijn derde vakantie dit jaar) Ik kijk er al naar uit om hem te missen.

 16. Seriouzz schreef:

  Er is dacht ik binnenkort weer creadoebeurs…das pas relaxen! NOT! hahahaha

 17. Luna schreef:

  Ik ga volgende week weer met ‘de moeder van Luna’ naar de Kreadoe hoor! :-)

 18. Rene schreef:

  Partner P. weet hoe het moet. Nooit te enthousiast doen als je naar huis belt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *