web analytics

13

PLOG ZONDAG 1 JANUARI 2017


Goedemorgen, deze eerste morgen van 2017! HAPPY NEW YEAR!!!! Ik ben gelukkig gisteren nog wel ergens in slaap gevallen en ik heb ook jeukloos en stressloos kunnen slapen. Het plan was om vroeg op te staan, zodat ik ook vroeg kon gaan rennen, maar als je pas om 2:00 slaapt, hoef je er niet om 6:00 uit.


Ik had met mezelf afgesproken om te gaan rennen en om er dit jaar dan ECHT voor te zorgen dat ik de 5 kilometer probleemloos kan rennen. Het is meteen een weddenschap met de Luna-fluisteraar. Die wil dit jaar ook de 5 kilometer rennen, maar hij ligt nu nog in bed.


Ik niet. Ik heb les 3 van Evy’s Start To Run gerockt!


Daarna even de Nina uitlaten. Die heeft zich echt keurig gedragen dit jaar, vuurwerktechnisch gezien. Beetje angstig, maar vergeleken met voorgaande jaren was ze een heldin!


Smoothie.


Met een broodje.


Dan plog ik de afgelopen week even volledig bij. Wat een werk (en het is zondag), maar lekker bezig! En ook gezellig, met een soortement van collega op de achtergrond.


Voor mijn lunch wordt gezorgd!


Oh! Bruce! Lekker bolletje wol van me.


Mijn goede voornemen voor 2017; elke dag een dromenvanger maken! Want… a dreamcatcher a day, keeps the doctor away. Wat voor mij eigenlijk betekent; als ik een dag niets creëer, dan zit ik niet lekker in m’n vel. Ik ‘moet’ elke dag iets maken. Met m’n handen. Dat zorgt voor rust in m’n hoofd en lijf. Al zit ik nu dus al dagen en eigenlijk weken (of maanden) heel raar in m’n lijf… maar… HALLELUJA ben ik vandaag ongesteld geworden en dat zorgt voor een heleboel rust. Echt hoor. Gisteren was ik 1 groot vat vol hormonen en emoties. And up and down and up and down and up and down. En jeuk. And up and down and up and down and up and down. De jeuk is nu ook weer weg trouwens.


Dit is de kop van een hond die heel lekker gekriebeld wordt. Zij heeft een heel ander soort jeuk namelijk.


En dit is diezelfde hond op bezoek bij m’n ouders voor een nieuwjaarskus- en knuffel.


Nog zo’n goed voornemen, maar eigenlijk meer een verplichting; elke dag aan tafel eten, inclusief kaarsjes! Ik heb me jaaaaaaaaaaaren en jaaaaaaaaaren de tyfus gekookt en om ’t dan op de bank op te eten, dat is eigenlijk gewoon respectloos (ik heb het ook toegelaten). Aan tafel eten is een moment van aandacht. Voor elkaar, maar ook voor het eten.


Want Goddomme, zo’n bord met rijst, bloemkoolcurry, koriander, ei, pappadum en zure room verdient het toch om met rust en liefde te worden opgegeten? En aan tafel is toch ook een stuk gezelliger? Want op de bank, voor de televisie, eten, Jesus, wat een treurigheid eigenlijk.


Oh, toch televisie gekeken vandaag? Ja, maar dan wel een documentaire, dus dat telt niet. We kijken een aflevering van Planet Earth II, met onder andere I-like-to-move-it-baby-maki’s! Superschattig. Daarna vroeg naar bed, morgen begint ‘het normale leven’ weer. Ik heb nog veel meer goede voornemens, waarover later meer!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Anke schreef:

  Luun, dat het maar een mooi nieuwjaar mag worden voor jou, de oppaspuber, de Lunafluisteraar, je ouders en Nina en de katten.
  Oh, en je eten ziet er geweldig uit. :)

  Beste wensen!!

 2. Esther schreef:

  Woehoe, dat is m! Ik wens jullie een heel fijn nieuw jaar.

 3. marleen schreef:

  Yesss! De allerbeste wensen voor 2017 voor jullie allemaal! :)

 4. Jan Folkersma schreef:

  Rennen? Ben je gek geworden? Is dat’m? Met haar op z’n kin? Zelden iemand zo blij zien zijn met haar maandstonden. Gefeliciteerd dan maar. We waren echt even bang dat je in de overgang zat. Ha!

 5. Annelies schreef:

  Zie ik nu de Luna fluisteraar M achter de laptop? Oh ja en de beste wensen voor jou voor 2017!

 6. Gina schreef:

  Happy new year!!!
  Hij ziet er lief uit, die hondenfluisteraar!!

 7. Josje schreef:

  Ik wens jou en de jouwen een heel goed 2017! Liefs

 8. Viviane schreef:

  Ik wens jou en M., de Maanman, heel veel geluk in 2017 ! Ik hoop echt dat dit de relatie is die jullie beiden tot het einde der dagen gelukkig maakt, en zo te zien gaat dat wel lukken ;-)

 9. Marjan schreef:

  Dat het voor jou en al de mensen en dieren die je zo intens liefhebt maar een prachtig mooi jaar mag worden. Koester die liefde, koester elkaar…

  Xx

 10. Ingrid schreef:

  Wat een mooie en lekkere foto’s weer. Wat fijn dat we een glimp van jouw mister M hebben mogen zien. Was een goed voornemen van je:)
  Hopelijk komt alles uit wat jou en je dierbaren gelukkig maakt.

 11. Adinda schreef:

  Wat een heerlijke plog weer! Leuk om een beetje meer van de Luna-fluisteraar te mogen zien. En wat goeeed dat je hebt hardgelopen! Een heel mooi 2017 gewenst!

 12. Minca schreef:

  Op een jaar vol liefde!

 13. Patchwork schreef:

  Gelukkig 2017! Een creatief en relaxter vaarwater en een fijn velletje toegewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *