web analytics

1

PLOG ZATERDAG 6 MEI 2017


Ja, ik slaap gewoon een stuk beter als M. naast me ligt, gewoon keurig 7 uurtjes, zonder tussendoor wakker te worden. Al ligt hier links Bruce, die is per ongeluk naar binnen geglipt vanmorgen.


Rabbit Bruce.


Als M. ook maar 10 seconden op de bank zit, dan wordt hij besprongen door zowel Nina als Frank. Ze willen alleen nog maar bij hem en noooooooit meer bij mij, boehoehoehoehoehoe!


M. en ik wandelen naar de markt en daar zie ik deze ‘bloomon’-bloemen! En 6 euro voor een bos is toch een hele leuke prijs!


Ik koop een bosje voor mij en een bosje voor m’n moeder. En nog wat kaasjes en asperges en frambozen. En we ontbijten met een bakje kibbeling. Mag best.

Het is M. eindelijk gelukt om een niet-bewogen en leuke foto van mij te maken! Knap hoor.


Nina heeft vanmorgen gewoon brokken gekregen en lijkt daar volledig in te berusten.


M. en ik gaan vandaag de voortuin doen. De buxus-heg is volledig naar de klote door de ‘buxus-mot’… is geen redden meer aan. Dit is overigens in heel Tiel het geval (dat buxus-struiken worden opgevreten door deze mot), maar misschien ook wel in heel Nederland. De heg halen we later wel een keer weg (want even overleggen met de huiseigenaar), we gaan vandaag voor het schoonmaken van de tegels en het weghalen van het onkruid.


Goed bezig hoor M.!


Ja, ik ook!


Kut-rupsen, kut-motten. Zo zonde van de buxus.


Als we alle onkruid tussen de tegels hebben verwijderd halen wij bij de Action even 12 liter schoonmaakazijn en sprayen we alle tegels in. Klaar! Wat een kutklus, maar wel heel fijn dat het weer gebeurd is.


Ja hoor, M. gaat weer even zitten en hop, een kat erop en een hond die dat ook wel zou willen, alsjeblieft.


Maar ze hebben pech, want wij gaan een ijsje halen bij Daisy’s! Hebben we wel verdiend!


En als we terug komen hebben we dit kaasplankje ook zeker wel verdiend! Met een wijntje erbij!


Dit is Nina’s goede kant.


Ik geef m’n slaplantjes even wat water. Kom op jongens, groei! Groei!


Ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen van de 2 dagen amper slapen, maar ik trek langzaam bij.


Oooooooh!!! Het waterhoentje heeft baby’s!!!! Niet te zien op de foto, maar daar achterin zwemmen 3 baby’s met hele rode koppies! Zooooo schattig! Hoe fijn om aan het water te wonen!


En ook deze knappe kantoorkater komt voor het eerst sinds de winter weer even buiten checken. Lekker in de zon een beetje omrollen. Fijn hoor!


Deze asperges haalde ik vanmorgen op de markt. En die moeten ook echt wel vanavond opgegeten worden. Het zijn B-keus asperges, want krom, niet helemaal perfect, maar daarom niet minder lekker.


Net als Nien. Niet helemaal perfect, maar daarom niet minder sexy.


Daar liggen ze al! Wat een Instagram-waardig plaatje hè?


En dit is het bord van M., iets minder Instagram-waardig, maar daarom niet minder lekker. We gaan vroeg naar bed, want we waren vroeg op en hebben dus écht heel hard gewerkt in de tuin vandaag (en 17.000 stappen gelopen)! SPIERPIJN!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Pamels schreef:

    Neeeej!! De buxus valt nog wel te redden hoor…zegt ze keistoer ;) Ook bij ons in het midden des lands is het raak met die KutMot (mag ik dat zeggen, ja dat mag!) Volgens de tuinman van een vriendin hoeft de buxus er niet uit, hij heeft ze gesproeid met een natuurvriendelijk goedje en eentje begint alweer helemaal groen te worden en krijgt jonge blaadjes…enne haar buxusboompjes zagen er precies zo uit als die van jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *