web analytics

7

PLOG WOENSDAG 14 JUNI 2017


Hoe laat is het????


Tijd om me aan te kleden, alles te checken en dubbel-checken en dan is het tijd om te gaan! On y va!!!!


Eerst even tanken…


En dan keurig netjes richting Parijs! Niet te hard rijden, gewoon chill, we komen er vanzelf!


Zie, we komen er vanzelf! Heerlijke gezellige autorit, geen stress, geen gedoe!


En… 7 uur na ons vertrek uit Tiel zijn we al ingecheckt in het hotel en lopen we op straat in Parijs! Hoe kan het!


Het kan! Het kan zelfs prima!


Even een Instagram-berichtje dat we gearriveerd zijn! M’n belbundel en databundel zijn gewoon volgens normaal tarief beschikbaar in Parijs, dus dat scheelt enorm. Overal kunnen Facebooken, Twitteren en Instagrammen, de wereld is mijn oester!


M. en ik pakken een klein stukje metro en lopen dan richting de Seine. We hebben geen plan en zien wel waar we uitkomen en wat we gaan doen vandaag. Ik ben blij. Alles is mooi.


We hebben nog niet ontbeten en nadat we zo’n 10.000 stappen hebben gelopen is het de hoogste tijd voor een petit dejeuner, al is-ie niet zo petit. Zie hier het verschil tussen M. en mij. Ik haal m’n informatie uit een boekje.


En hij uit z’n iPhone.


Na het ontbijt lopen we richting de Notre Dame. WOW!


Echt. Ik heb ‘m ooit eerder gezien, maar ik geloof niet dat ik toen zo onder de indruk was. ZO GROOT!


Ik lees me even in over de Notre Dame. Stukje duiding naar mezelf toe.


Ik vind een veer van een echte Notre Dame-duif.


Foto’s doen de Notre Dame geen recht. Foto’s doen het merendeel van de gebouwen in Parijs geen recht. Alles is zo groot en groots, dat krijg je niet op beeld. Althans, ik niet. Dit hier is de ingang van de Notre Dame. Weet ik veel hoeveel beeldhouwwerken. Allemaal met de hand gemaakt. Hoe dan!?


Indrukwekkend. Echt hoor.


We lopen weer verder en ik weet niet waar ik kijken moet, want overal is wel iets moois te zien.


De Pont Neuf bijvoorbeeld. Ik dacht dat deze brug de Pont Neuf heette omdat-ie 9 boogjes heeft, maar dat is dus niet het geval. Hij heeft er 12.


We lopen als een stelletje verliefde veertigers door de stad.


Richting het Louvre.


Ik wil nooit poseren voor M., maar omdat ik wel een echte touristen-foto wil bij het Louvre ga ik er even voor staan.


Ik heb geloof ik nog nooit zo vaak met een (m’n) partner op de foto gestaan.


Ik weet niet hoeveel stappen we nu hebben gelopen, maar we houden even een pauze in de Jardin des Tuileries! Hier staan allemaal gratis groene stoeltjes verspreid door het park die je zelf kunt verplaatsen…


…zodat je in de schaduw kunt gaan zitten. Want het is warm vandaag! Wat hebben wij een geluk met het weer!


Ja!!!! Daar is-ie! De Eifeltoren! We besluiten er naartoe te lopen, want die paar stappen kunnen er ook nog wel bij!


Verliefde veertigers, ik schreef het al!


Onderweg komen we allerlei winkeltjes met lekkere dingen tegen. Echt, als je af wil vallen of op gewicht wil blijven, dan is Parijs not the place to be.


Een selfie met de Eifeltoren; check!


We zijn nu toch wel een beetje moe van dat weinige slapen en dat vele lopen vandaag.


Vanaf de Eifeltoren nemen we de metro terug naar de hotelkamer.


En we gaan eten in het hotel (de naam van het hotel is Mama Shelter) (echt een top-hotel) (super-hipster)!


Ik heb nu toch echt wel een cider verdiend, na bijna 25.000 stappen vandaag!


Kippetje met aardappelpuree. Comfort food!


Al zijn we moe, we besluiten om toch nog een stukje te gaan wandelen, maar uiteindelijk belanden we in het café (of eigenlijk kroeg) tegenover het hotel. Daar is live muziek en live muziek is altijd LEUK!

#coverband & drinks

Een bericht dat is gedeeld door @loewedown op


Verliefde veertigers, nog steeds.


Na een paar uurtjes in de kroeg (ja, echt, zo leuk was het) belanden we eindelijk in bed. En na een uitputtende dag hebben we als verliefde veertigers ook nog de puf om te vrijen (zonder Bugs Bunny-masker overigens) (niet dat het iemand iets aangaat waar en wanneer ik vrij, maar om aan te geven hoe perfect deze dag was). We zijn 24 uur wakker geweest vandaag en we kunnen met recht zeggen dat we alles, maar dan ook écht alles uit deze 24 uur hebben gehaald die er te halen viel. Mocht ik ooit in een situatie als in de film Groundhog Day belanden, laat deze dag dan mijn Groundhog Day zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. C.J. schreef:

  Nice :-D

 2. Adinda schreef:

  Die laatste zin <3. Heerlijk zo'n dag! Om heel lang van na te genieten!

 3. Ingrid schreef:

  Wauw….wat een mooie, vermoeiende maar prachtige dag.

 4. Ria schreef:

  Mooi hoor gezellig ??????

 5. Josje schreef:

  Wow! Zelfs per dag geplogt! Dat is (mee)genieten ? Ziet er heerlijk uit! Het is jullie gegund zo samen!

 6. Maurice schreef:

  Appie.. Albert Heijn is ook overal he? Hahahahaha

 7. Suuz schreef:

  ZO blij voor je!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *