web analytics

8

PLOG MAANDAG 1 MEI 2017


Nou, kom op blauwe regen, doe het, doe het, doe het!!! Ga het doen! Maak het zomer!!!!!!


De realiteit is dat ik vandaag, op 1 mei, m’n dikke hondenvriendin uit moet laten in de regen.


Maar ga daar maar lekker liggen hoor. Je wordt straks opgehaald door Piet en Riet! Want ik ga op pad!


Naar… Amsterdam! Hier een Amsterdams paaltje, met (voor mij) iets typisch Amsterdams; iepenblaadjes… of eigenlijk zijn het niet de blaadjes, maar de zaadjes van de iep. Iepencentjes!


Hallo Amsterdam! Hallo Noordermarkt! Enne, hallo puberette M.! Nee, op de foto geen puberette M., maar een random dame die naar wat vintage kleding kijkt op de Noordermarkt! Puberette M. is keurig afgezet op station Tiel door haar vader en we zijn samen met de trein in Amsterdam aangekomen. Ik moet op de Noordermarkt even heel, heel, heel veel satijnen lintjes halen voor in m’n dromenvangers (ik heb een markt-adresje waar ik al jaren kom) en daarna kunnen we gaan meisjes-shoppen!


We komen op de Noordermarkt langs een kraam met deze prachtige stof en ik twijfel, want hoe leuk zou dit zijn voor een jurkje, maar ik doe het niet.


Want we gaan dus meisjes-shoppen!!!! In de Primark kom ik deze jas tegen. Een MY LITTLE PONY-jas!


Ik herhaal; een MY LITTLE PONY-jas!!!!


NATUURLIJK KOOP IK DEZE JAS! Ik ben zoooooo blij nu! Echt! Wat mij betreft kunnen we nu meteen weer terug naar huis, want wat heeft een vrouw nu meer nodig dan een My Little Pony-jas??????


Nou, volgens M. dus een strakke, high-waist spijkerbroek met gaten, maar dan wel met specifieke gaten, dus niet zomaar eruit gesneden gaten, maar mooi gedaan. Ehhhhhh… okay, we gaan op zoek!


Koop ik ondertussen deze mokken!


Hier wacht ik op M., die dus een spijkerbroek met van dat soort ingewikkelde gaten past. Deze foto had ik zo’n 10 keer kunnen maken vandaag.


M’n vriendje, die ik eigenlijk niet echt ‘vriendje’ kan noemen, want 2 keer zo groot als ik, stuurt me een foto dat hij heel blij is met de lunch die ik meegaf vanmorgen. Gezond hoor!


Neem ik lekker een cidertje voor de lunch (nou ja, het is inmiddels 14:00).


En een snack-plateau voor de lunch. Niet zo gezond, maar wel HEEL lekker! Als je geen frituurpan meer in huis hebt, moet je het er maar van nemen als je in de buurt bent van een etablissement met een frituurpan.


Wat is ze knap hè? En ze doet het heel goed! Op school en thuis! En daar ben ik heel erg blij mee en trots op! Het was de afgelopen jaren met vlagen zwaar om 2 dagen per week zo intensief voor het kind van iemand anders te zorgen. En het was natuurlijk ‘werk’, maar dat is zo gemakkelijk gezegd, want je gaat ontzettend van zo’n kind houden, dus wat nou ‘werk’? Dat is zo’n lastige scheidslijn. ‘Werken in de zorg’ is ‘werk’, maar als je dat niet met liefde doet, dan moet je het gewoon niet doen. Ik ben blij en dankbaar dat ik het heb mogen doen. Dat haar ouders mij haar hebben toevertrouwd. Want dat is nogal wat. Dat is iets groots. Echt hoor. En ik besef me dat. Zij hebben mij voor hun kind laten zorgen en dat is een voor mij GROOT cadeau! Ik ben ook heel blij en dankbaar dat we elkaar allemaal nog gewoon zien en dat het met ons allemaal heel erg goed gaat. Voorwaarts!


Samen naar de nieuwe Lush-winkel bijvoorbeeld!


Waar ze een speciale verdieping hebben voor de Lush-parfums! Je kan aan een tafeltje gaan zitten en dan rustig alle geuren ruiken. En… mocht je in Amsterdam zijn, ga dan echt even langs, want de geuren van Lush… zo lekker! Ik heb ze allemaal (sprak de Lush-verslaafde)!


De nieuwe winkel is ZOOOOOOO mooi! Groot! En alles ruikt niet alleen lekker, het is ook echt goed voor je haar en lijf en hoofd en ALLES!


Ik meen het hoor!


En! Ik word herkend in de Lush! OMG! Ik voel me nu lichtelijk een BN-er! Gwen is fan (dat rijmt) van m’n site(s) en komt dat vertellen en wil ook wel even met me op de foto! ZO LEUK! Ze wist dat ik vandaag naar de Lush-winkel zou komen (want dat stond in de plog van gisteren) (en Gwen werkt bij de Lush) (wat een TOPBAAN) en ze wist ook al dat ik een My Little Pony-jas had gekocht deze ochtend! Echt leuk! Had ik al gezegd dat ik het echt leuk vond??? En wat zit het haar van Gwen goed hè??? Ik denk dat ze ook Lush gebruikt, net als ik!


M. en ik gaan verder op zoek naar zo’n broek. Dit is geen broek, maar wel een leuk shirt, maar waarschijnlijk valt-ie na 1 keer wassen uit elkaar.


Dit uitzicht heb ik vaak gezien vandaag. Puberette M. in een pashokje.


Eenhoorns zijn wel een beetje populair hoor.


Dat zeg ik.


Oooooh, gelukkig is Monks ook nog te vinden op shirtjes.


Ja, en we zijn nog niet thuis hè??? OMG! Uiteindelijk zitten we in de trein terug naar Tiel om 19:00. En dan hebben we 22.000 stappen gezet. En heel veel en goed geshopt. De spijkerbroek voor M. hebben we niet gevonden, maar wel een paar leuke shirtjes, schoenen en uiteraard iets leuks bij de Lush! Topdag!


Home is waar je je BH en je schoenen meteen uittrekt.


En er is vandaag heel goed voor Nina gezorgd door m’n ouders! SUPERLIEF!


Nou Nien, je mag wel wat blijer kijken na zo’n ontzettend fijne dag hoor! Ze baalt dat-ie voorbij is, laat ze me weten. En of ze alsjeblieft lekker tegen me aan mag komen liggen in bed, want ze heeft behoefte aan onvoorwaardelijke liefde. Nou. Dat mag!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Maurice schreef:

  Geweldige plog weer :D

 2. Else schreef:

  Die unicorn op die fiets, die is geweldig – hebben ze die in mannen maten :-)) Leuk voor mijn hubby

 3. Ellen schreef:

  All you need is love, kan er eigenlijk heel kort over zijn lieve Chantal.
  En we blijven elkaar zeker zien, dat moet gewoon.

  Binnenkort een date plannen met mooi weer bij de 3 zussen.
  Een lekkere cocktail of lunch ?

 4. Marjan schreef:

  2x gepoept, 26x geplast….. heerlijk! Ik zie Piet en Riet al turven in het bos….. :-)))))

  En die jas is geweldig!

 5. Ria schreef:

  Mooi hoor erg leuk ook het verzorgen van M .?????

 6. Ingrid schreef:

  Wat een heerlijke en succesvolle maandag
  Geweldig toch dat briefje van Piet en Riet.

 7. Gwen schreef:

  Superleuk! Nu voel ik me ook een beetje een BN’er nu ik in je blog sta! Je moet binnenkort weer langskomen want ik heb de Lush vaderdagcollectie al gezien en die is HEEL leuk en fijn en lekker en niet alleen voor vaders dus tot snel!

 8. Els schreef:

  Een mooi gedicht van Ted van Lieshout over iepenzaad: https://tedvanlieshout.wordpress.com/2017/05/02/iepenzaad-4/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *