web analytics

3

PLOG EERSTE KERSTDAG 2016


Voor het eerst sinds, ehm, 18 jaar? Of misschien nog wel langer dan dat? Ehm… maar voor het eerst sinds heel, heel, heel, erg lang word ik Eerste Kerstdag alleen wakker! Misschien eigenlijk wel sinds ooit! OMG! Dat is wat! Als ik het me besef word ik niet eens verdrietig, want Nina’s wond zat gisteravond goed dicht, dus ze mocht voorzichtig de trap op om bij mij op bed te slapen. Dus écht alleen werd ik niet wakker. En bij gebrek aan huisgenoten om wakker te tetteren om 7:00 met Mariah Carey’s ‘All I Want For Christmas’, zet ik dit nummer gewoon op voor mezelf. En Nina en de katers!


Om 9:00 wordt het kerstontbijt geserveerd bij m’n ouders.


Oh, wat een gezelligheid.


Uiteraard krijgt Nina ook een kerstontbijtje in de vorm van wat hondenkoekjes.


Oh, gelukkig! Die eerste foto zag er wel wat karig uit.


De humor van m’n vader.


De gulheid van m’n vader; hij heeft ook voor Nina een croissantje geregeld voor het kerstontbijt.


Na het kerstontbijt ga ik weer naar huis om in 2 uur het volledige huis op te ruimen en schoon te maken en een was te draaien, op te hangen en de rest van de was weg te vouwen. Dweilen, stofzuigen, kattenbakken, bedden verschonen! Ik zeg het nog maar eens een keertje; WHO NEEDS A WERKSTER?!!!! Nou… eh, ik denk dat een gediplomeerd interieurverzorgster niet de fout had gemaakt die ik heb gemaakt; ik heb een stofzuiger opgeblazen, want ik dacht; ik zal die kop eens schoonmaken. Onder de kraan. Stofzuiger ontploft, stoppen eruit geknald. Maar hé; alles doet het weer en ik had nog een stofzuiger, dus… niks aan het handje. Nina poseert hier even voor de kerstkaarst.


En Anoeschka en ik poseren ook even voor de kerstboom! Eerste Kerstdag vier ik met haar! Cheers babe!


En met heel veel snackies!


Nina moet de eerste 10 minuten nooit iets van Anoeschka hebben en daarna wil ze op schoot. De hele dag. De hele avond. En nacht. Of ze wil snackies, dat kan natuurlijk ook.


Anoeschka en ik doen vandaag een Sissi-marathon!


Ooooooh Franz!!!!


We doen die marathon in onze pyjama’s, maar ja, Nina moet ook nog tussendoor worden uitgelaten dus… dat doen we gewoon in onze pyjama. In onze matching jassen en matching handschoenen.


Sissi met een kaasfondue; perfecte combinatie.


Nina poseert even bij de trilogie.


Ik had zelf bedacht om te gaan kaas-fonduen, maar ik had niet gedacht dat het me zo goed zou bevallen!


Gewoon blijven roeren Noes, roeren!! Ik had zelfs nog een kaas-fondue-pan én een warmhoud-ding.


Anoeschka wijst even aan waar ze is geweest. Daar in die kamer! Echt!


Blijven roeren! Roeren! Roeren!


Oooooh Franz!


Nee joh!


Ja, echt! De Luna-fluisteraar, of eigenlijk M., of dus eigenlijk m’n vriend, vriendje, verkering, er is nog steeds geen goede naam voor, komt na zijn Eerste Kerstdag-verplichtingen bij ons op de bank aanschuiven. “Maar je komt dan wel bij 2 heel dronken wijven hoor”, had ik ‘m gewaarschuwd. Vond-ie helemaal niet erg. Nina vind het ook helemaal niet erg dat M. komt. Heeft ze tenminste weer iemand om een normaal gesprek mee te voeren en tegenaan te hangen. Superheerlijke en gezellige en lekkere Eerste Kerstdag dit!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Jacomien schreef:

    Maanmannetje, dat lijkt me wel een passende nickname voor M ;)

  2. Ingrid schreef:

    Wat een fantastische dag!

  3. Branwen schreef:

    Wat een toffe kerstdag! Mogen er nog veel van zulke dagen volgen (kerst of niet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *