web analytics

9

PLOG DINSDAG 7 MAART 2017


Nou. Vandaag worden dan eindelijk mijn ruiten gemaakt. Deze ruit in de keuken heb ik zelf in moeten slaan, omdat ik m’n sleutel was vergeten en ik de sleutel in de voordeur aan de binnenkant had laten zitten. HUIL.


Heel m’n keuken ontploft.


En deze barst in de voordeur zit er al meer dan 2 jaar. Een reminder aan kut-tijden waar ik toch elke dag zo’n minstens 3 keer mee geconfronteerd werd.


Ik voel nu al aan dat dit een kutdag wordt.


Hé, pik, werk eens door joh!


Nee hoor, keurig gedaan!


En alles wordt ook nog eens keurig gestofzuigd! Wat een kerels! Ik ben blij dat de ruiten zijn gemaakt. Was toch een dingetje. En ja, het had eerder gekund en eerder gemoeten, maar het wordt niet vergoed door de verzekering en € 370,- vind ik een flink bedrag.


Sommige gesprekken moet je ook eigenlijk niet aangaan. Toch doen. Toch verdriet.


Nina uitlaten.


Er zijn een paar zwanen gearriveerd. Mooi.


Minder mooi is mijn stemming.


Ik heb zo’n hekel aan vrouwen die foto’s van zichzelf posten terwijl ze aan het huilen zijn.


Gelukkig heeft Nina een lekker plekkie voor zichzelf gecreëerd en wil ze altijd wel even met me kroelen. De tranen zijn inmiddels op en gelukkig komt M. ’s avonds langs, zodat ik nog even lekker van me af kan praten en tegen een groot warm lijf aan in slaap kan vallen. Al slaap ik onrustig en word ik om het kwartier wakker. Een kutdag, maar het lucht allemaal wel lekker op.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Josje schreef:

  Wat een ranzig respectloos mannetje is die J. toch! Arme nieuwe vriendin…

  Hopelijk kan je dit alles stukje bij beetje verwerken Luna.. Ook al zal het op en af blijven gaan!

 2. Jan Folkersma schreef:

  Zo’n stoere vrouw en je toch nog steeds van je stuk laten brengen door het verleden. Ik begrijp het wel, ik las je tweets, maar ik hoop dat het nu wel klaar is. Als jij ongelukkig bent, ben ik het ook. En ik ben niet de enige. Kijk vooruit, weet dat je beter bent dan hem (beter af zonder, vooral) en hou nog even vertrouwen in de domme helft van de mensheid.

  • judith schreef:

   Blijf hopen Jan, maar stel geen eisen aan iemands verwerkingstijd. Ik zat in een soortgelijke situatie en het verwerken kost tijd. Het is ingewikkeld en pijnlijk. Het is moeten rouwen om iemand die nooit echt van je hield, een spel met je speelde, en waar jij wel van hield en waardoor je bijna jezelf verloor.
   Je mag tegenwoordig vooral niet te lang verdrietig zijn. Het leven moet ‘leuk’ zijn. Ik ben twee jaar verder en nog ben ik er niet altijd los van en overvalt het me. Niet gezegd dat Luna die tijd nodig heeft dat verschilt per persoon. Maar wat een moed om er zo dwars doorheen te gaan. En Jan, niemand in een kutsituatie zit te wachten op de zin: als jij ongelukkig bent, ben ik het ook. Alsof je maar blij moet zijn voor een ander. Dat is nou juist wat de kern is van de relatie met J. Leven voor de grillen van een ander.
   Lieve Luna,
   Neem je tijd meid. Jij weet en bepaalt wanneer het klaar is.

 3. Ingrid schreef:

  Zelfs als je verdriet hebt zit je haar goed.
  Uithuilen en weer verder……jij sterke dame.

 4. madelief schreef:

  Judith for president

 5. Else schreef:

  En good riddance en doorgaan . . . toe maar.

 6. Joan schreef:

  Sorry maar is wraak belangrijker dan dochter S? Iedereen uit haar omgeving kent je blog iedereen weet dat je het over haar vader hebt. Moet je dan op Twitter willen zeggen dat haar vader naar de hoeren ging en dood moet? Mijn ex had een compleet beroep verzonnen waar ik achter kwam door zijn toen tien jarige dochter. Mijn bek viel open toen ze het zei maar ze heeft niets gemerkt. Zelfde verhaal, naar de hoeren, recensies schrijven op hookers.com. Zeg dit soort dingen met een wijntje tegen vriendinnen maar niet ten koste van zijn dochter en al haar vriendinnen die dit lezen. Dat kind neemt dit trauma en beeld van mannen en zeker de belangrijkste man over als je niet uitkijkt. Jij bent in de veertig maar zij wordt nog gevormd op dit moment. Wees je daar svp bewust van. Mijn stiefdochter waar ik hartstikke gek op was heeft GEEN woord van mij over haar vader gehoord. Je kunt best een keer vertellen iemand ging vreemd maar denk ook aan gevolgen voor anderen.

 7. Kaat schreef:

  Beste Joan,

  Ik denk dat Luna prima weet wat ze doet, wij lezen alleen dit, maar is slechts deel van haar leven (ookal denken mensen soms anders) maar volgens mij is er ook een goed contact met de moeder van dochter S. Die haar dochter hier ongetwijfeld ook hierin begeleidt omdat het zoals ik begrepen heb niet de eerste keer dat deze dingen zijn gebeurd. Dochter S heeft de leeftijd dat ze echt geen oogkleppen heeft, daarnaast zal ze ook weten hoe Luna in elkaar zit (open, soms miss wat impulsief,maar nooit moedwillig kwetsen van haar loved ones), maar ook dat Luna dit los zal zien van de liefde voor dochter S.
  Daarnaast is dit haar weblog, haar dagboek…. en soms horen daar ook enorme nare dingen bij… niet alleen de leuke dingen en heerlijke foto’s van maaltijden…. ook dit maakt een leven zoals het is…. puur en rauw (zoals Luna ooit zelf omschreef)

  Kortom: Luna zal het welzijn van dochter S. Nogsteeds belangrijk vinden, maar dit is de wijze waarop zij eea verwerkt, en wat wij daarvan vinden lijkt me van ondergeschikt belang, je kunt immers niet iedereen gelukkig en tevreden houden zonder dat je jezelf ongelukkig houdt.

  Dit overigens met alle respect voor uw mening.

  Groet,
  Kaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *