web analytics

5

PLOG 29 JUNI T/M 2 JULI


Ik zit de laatste dagen niet helemaal in een plog-modus, maar dat wordt me vast vergeven! Dus ook vandaag weer een gecombineerde plog van de afgelopen 4 dagen! En ik beloof dat het beter wordt! Inclusief weer échte blogs én recepten, want ik sta werkelijk ook van mezelf te kijken wat ik er allemaal uit kan koken! Gelukkig ben ik nog steeds -15 kilo!


Donderdagochtend en -middag ben ik bezig met deze werkelijk prachtige dromenvanger! Supergroot, XXXL! Eigenlijk zou ik witte of creme dromenvangers ‘moeten’ maken, want die verkopen nu eenmaal het snelst en die zijn bijna uitverkocht bij www.maaneschijn.nl, maar ja, ik heb even wat meer behoefte aan wat kleur.


’s Middags namelijk een gesprek op de chemo-afdeling van het ziekenhuis.


Zo’n gesprek waar je helemaal niet op zit te wachten, maar ja, ook deze horen erbij. “Laten we hopen dat deze kuur aanslaat”, zegt de chemo-verpleegkundige. “Ja, en anders is het einde oefening”, zegt m’n moeder. “Oh, eh, eh, dat zegt u wel resoluut.” “Ja, maar dat is toch zo?” “Eh, ja, eh, ja, dat wel.” Het is wat het is. En het wordt wat het wordt.


Hoewel het allemaal kut en klote is kunnen we allemaal nog wel goed omgaan met de situatie. Het is wat het is. En het wordt wat het wordt. En gelukkig is m’n moeder heel nuchter en reëel over alles, want als zij in een hoekje zou gaan liggen huilen, dan zou ik ernaast gaan liggen. En m’n vader aan de andere kant. Nu gaan we gewoon over tot de orde van de dag. M’n moeder moest nog een wasje strijken, m’n vader komt langs om z’n viskoffer schoon te spuiten en ik schrijf nog maar een stukje.


Met de kantoorkater op schoot.


Hé, maar dit is geen kater van mij. Dit is Mango, de poes van vriend D. en vriendin F.!


Even een roseetje en bijpraten! We hebben elkaar veel te lang niet gezien en dat ligt voornamelijk aan mij. Ik heb een beetje in een vacuüm gezeten. Maar vriendinnen (en waarschijnlijk ook plog-blog-lezers) weten dat ik af en toe van de radar ga en totaal niet sociaal ben (en zo’n plog of blog is natuurlijk nooit een afspiegeling van de échte dagelijkse gang van zaken).


Maar ik ging donderdagavond wel écht tegen deze dikke vriendin aanliggen! Lekker slapen.


Vrijdag. En ik tref dit tafereeltje aan. Ga dan lekker bij elkaar liggen, denk ik dan.


Ik lig op de bank en Nina zit naast me. Ze houdt de straat goed in de gaten, want M. komt eraan.


We hebben namelijk een feestje! Vriendinnetje J. en haar vriend J. zijn respectievelijk 35 en 65 geworden en geven een Sensation Purple Party! Dresscode paars dus. Geen enkel probleem, want ik heb gelukkig nog steeds jurken in alle kleuren van de regenboog in m’n kast.


En we doen M. gewoon 1 van mijn haarbloemetjes als corsage en klaar!


Let’s go!!!


Naar… Hellevoetsluis!


Het was paars!!!!! En m’n vriendinnetje A. en haar vriend D. waren er ook! En dat was sowieso gezellig en fijn, maar A. maakte ook foto’s, zodat ik die van haar en die van M. gezellig samen kon voegen in de mix!


En ook A. maakte een gezellige paarse mix!


En er was een haringkar! Hmmmmm… broodje haring! Ik hou er heel veel van! En ik hou ook heel veel van M., want hij bleef volledig nuchter om mij, die toch niet zo heel volledig nuchter meer was, keurig weer thuis te brengen van Hellevoetsluis naar Tiel.


En hier is het alweer zaterdagochtend! Uiteraard even bloemetjes voor mij en m’n moeder halen op de markt. Langs de kaasboer en langs de Turkse supermarkt. Actie! Ik krijg vanavond namelijk eters. Jeeeeeeeeeesus, wat een sociale dagen achter elkaar ineens.


Dit. Is. Goddelijk. Vindaloo. Ik had al beloofd dat ik recepten ga delen hier (of op m’n kookblog), maar dit moet je een keer geproefd hebben.


Nina slaapt terwijl ik kook en M. doet even een rondje door het huis met de stofzuiger.


En… daar is Scooby al! En hij heeft R. en N. meegenomen natuurlijk! En ook vriend Y. komt mee! Ik had ze uitgenodigd om Indiaas te komen eten.


Nina is stapelgek op R.! Houd ‘r maar goed vast hoor.


Ik ben heel blij dat M. hier even een foto van heeft gemaakt, want… TADAAAAAAAA! Wow!!! Het zijn 5 warme gerechten, 3 verschillende samosa’s, rijst, 4 salades, raita, pappadums, gekookte eieren… OH LORD! Superlekker!!!!! TROTS!


En dan is het heel verstandig om zondagochtend even te gaan zwemmen! Met m’n bril op, want ik zie niks zonder bril. Ook M. zwemt even een kilometer mee. Goed bezig!


Omeletje met tomaat en ui en kaas.


Het is ‘Tiel Toont’ in de binnenstad van Tiel. Iets met kunst en cultuur, al kan ik dat er allemaal niet echt in terugvinden. We doen een ijsje bij Daisy’s.


En een heel goed verzorgd snackplateau bij Bliss. Hmmmmm…


Kill and attack!


Ik kwam dit eenhoorn-gietertje tegen en ja, die moest ik hebben natuurlijk. Ik kon niet meer zonder.


Bruce blijft het proberen en soms heeft-ie geluk en mag hij tegen M. aanhangen met z’n hoofd. Vind-ie fijn. Wij kijken nog een filmpje, maar ik val halverwege bijna in slaap. Bijna! Enigszins vroeg naar bed, na een paar behoorlijk intensieve sociale dagen.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Jan Folkersma schreef:

  35 en 65….. dan kun je samen ook 100 worden.

 2. Ingrid schreef:

  Wat een heerlijke gekleurde plog weer. Leuk feest. Lekker eten. Lieve diertjes.
  Alleen dat nieuws van Riet…..dat is behoorlijk k. met peren. Maar bewondering voor hoe Riet, en jullie schijnbaar ook, ermee omgaan.

 3. Marjan schreef:

  Zo’n paar-dagen-in-1-plog is ook helemaal prima ook, wat een leuk feestje! Dat paars staat jullie allemaal prachtig! Een zet-m-op-knuffel voor jullie allemaal.

 4. Beppie schreef:

  Ik ben zozozó jaloers op jouw Indiase kookkunsten! Ik hoop echt heel erg op recepten op culunair ☺️

  Veel kracht gewenst voor jou & mamaRiet…

 5. Kees Versluis schreef:

  Ik schrok toch weer van het nieuws van jouw moeder. Ben even aan het “inhalen” van jouw plogs. Doe je de groeten aan Davinia? We hadden in het verleden veel contact. Ze kon bij mij onbevangen haar verhaal kwijt. 35 en 65, dat opent perspectieven. Ik heb een keer in Londen bij vrienden Indiase take-away gegeten, ik droom er nog wel eens van, zo lekker. Ik ga jouw Indiase recepten zeker proberen. Sterkte met jouw moeder, en jouw vader natuurlijk ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *