web analytics

10

P. GEEFT LUNA EEN PEPTALK

Een uur voordat ik vertrok naar de B&W-studio vond P. het nodig om me nog een peptalk te geven. “Meisje, ga eens even zitten”, zei hij. “Nee, ik kan niet rustig zitten, ik ben zenuwachtig”, zei ik druk. “Ja, dat is precies wat ik bedoel”, zei hij. “Maar ga nou zitten en luister even naar me.” Vooruit dan maar. “Je wil vanavond toch niet over komen als een huppeltrutje of wel?”, vroeg hij. “Eh, nee”, zei ik. Hij ging verder: “De vorige keer heb ik beetje mee zitten luisteren tijdens jullie interview met het Viva-meisje en ik weet dat je heel enthousiast bent, maar je moet echt een beetje rustig blijven vanavond.” “Ja, maar ik ben niet rustig”, zei ik. “Nee, maar je moet niet gaan lopen zwaaien met je armen en dan zeggen dat je het allemaal zo leuk vindt”, zei hij terwijl hij een imitatie van mij in drukke doen gaf. “Zo doe ik echt niet”, zei ik. “Zo doe je wel. Ik ken je”, zei hij. Beteuterd keek ik hem aan. “Ik weet wel dat je heel springerig en druk bent met je roze shirtjes en je Hello Kitty en je bloemetjesfiets en dat vind ik ook hele leuke features aan je, maar…” “Maar wat”, onderbrak ik hem bits. “Je bent ook een vrouw van bijna 30”, zei hij. Subtiel, heel subtiel, hoe hij me daarmee ineens keihard met beide benen op de grond zette. “Dus?”, vroeg ik. “Nou, daar mag je je ook wel eens naar gedragen.” Ik vroeg me af of dit gesprek nog wel over mijn televisie-optreden van vanavond ging. “Ik word een beetje extra zenuwachtig van jou nu”, zei ik chagrijnig. “M’n moeder zei dat ik gewoon mezelf moest blijven.” “Ja, dat moet je ook”, zei hij. “Ja, wat bedoel je nou?” We keken elkaar aan en we dachten hetzelfde. “Zal ik maar even weggaan? Dan kun jij even tot jezelf komen”, zei hij. “Ja, dat lijkt me heel verstandig”, antwoordde ik. “En ik trek lekker toch een jaren-60-jurkje aan, ook al zei m’n moeder dat ik dat niet moest doen.” “Meisje, doe maar wat jou het beste lijkt”, zei P. en hij vertrok richting een coffeeshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Wout schreef:

  Lieve Luna, als je rustig gaat zitten doen, dan onthouden ze maanisch helemaal niet!

 2. linda schreef:

  die soepjurk was voor mij ook een dikke nee.
  Verder was het best grappig om je zenuwachtigheid te zien.
  Want je wilde heel graag, maar je hield je enorm in, volgens mij.

 3. Wout schreef:

  “Hello Kitty” zit toch op de buik van Webkim ?

 4. linda schreef:

  Ja wout, fuck webkim!

 5. Letje schreef:

  heb ik toch verdorie je hele optreden gemist. Maar ik kan de herhaling op internet nog zien, en da ga ik zeker doen.
  Gaat ie inmiddels een beetje met de zenuwen Luna?

  gr Letje

 6. Menno schreef:

  Jajaja. Net als die mannen die graag met een maagd trouwen, als ze maar wel goed kan neuken.. En ik weet niet eens wie Dolf Jansen is. Maarre, ik ben het helemaal met P. en je moeder eens, blijf lekker jezelf ;-)

 7. Michaela schreef:

  ff koffie drinken bij vrienden. “Zeg, mag de tv aan, want Jan Dulles komt op tv met Jezus Christ Super Star en aangezien die gast een bijzonder geile stem heeft, wil ik dat graag zien”. En opeens: “heee kijk nou, Luna en Martine, die ken ik!!”Nou ja….het is net alsof. Een programma Vara Live vol bekenden. En zeg nou zelf….Judas (Jan Dulles) had toch zeker een geile stem??

 8. tijger schreef:

  Die lui van Jezus Christ Super Star waren erg goed, wow, zou bijna denken dat het geen Nederlanders zijn… Misschien staat Jooppie binnenkort wel op hun stoep, hij zou gek zijn als hij het niet doet.

  Grtz,

 9. Marloes schreef:

  volwassen hoor, naar de coffeeshop. ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *