web analytics

26

P. EN LUNA BESTRIJDEN EEN TELEFOONTERRORIST

Het is 20.30 en P. ik hebben ons net gesetteld op de bank, in afwachting van ‘Finding Forrester’; een fijn filmdrama met Sean Connery. Dan gaat de telefoon. Daar hadden we nu net niet op gerekend. We kijken elkaar aan. De telefoon gaat nog een keer. “Ik neem niet op hoor”, zeg ik. “Ah, meisje, jij zit er dichterbij”, zegt P. “Als het belangrijk is dan bellen ze wel terug. Ik ga film kijken”, vind ik. “Zucht”, zucht P. en hij hijst zich van de bank om de telefoon toch maar op te nemen. “Met P.”, zegt P. en daarna blijft het even stil. Ik kijk opzij en zie P. een beetje moeilijk kijken. “Wie is het? Wie is het?”, fluister ik. Hij haalt z’n schouders op. “Volgens mij is dit een grap? Of niet?”, vraagt P. door de telefoon. Hij fronst. “Nee, als dit geen grap is dan ben ik niet geïnteresseerd”, zegt hij. Dan begint hij te lachen. “Nee, volgens mij is dit een grap. Ben jij het F.?”, vraagt hij. “Nee, dit moet wel een grap zijn”, lacht P. weer, “dit klinkt echt niet serieus.” “Wat? Wat? Wat?”, fluister ik weer. “Hier, moet je horen wat een rare stem”, zegt P. en hij duwt de telefoon in mijn hand. “Hallo, met Luna”, zeg ik tegen de onbekende. “Goedenavond, je spreekt met die en die van het Algemeen Dagblad”, zegt een jongen met een vreselijk nasale stem. Een soort mannelijke versie van Fran Drescher uit ‘The Nanny’. Ik barst in lachen uit. “Nee joh, dit is echt”, zeg ik tegen P. met de telefoon nog bij m’n mond. Daarna krijgen we de slappe lach. Want op een callcenter werken met zo’n rare stem, dat is natuurlijk eigenlijk heel zielig. Dat is pure tragiek! Haha! Dat die jongen überhaupt is aangenomen! Haha! Dan besef ik dat de jongen met de nasale stem waarschijnlijk nog steeds aan de lijn hangt. Dat is nog veel zieliger! Haha! Snel druk ik op het uit-knopje van de telefoon. “Zo”, lacht P., “die belt nooit meer terug.”

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Kaat schreef:

  Arme jongen, hoe vaak zou dit gebeuren?

 2. Rick de Kikker schreef:

  Uitlachen… werkt dat echt, joepie!

 3. Erik schreef:

  Arme jongen…
  Heeft misschien jaren in de WW gezeten en is nu eindelijk blij dat ie weer aan het werk is, en dan gebeurt ‘m dit.

 4. c. schreef:

  hahahahaha; ik had gisteren iemand aan de deur van Tele2. Ik schrok me kapot; dat hoofd, die houding en toen begon hij te praten.. zeg maar schreeuwen, want HIJ SPRAK NOGAL LUID! hij keek naar mijn gezicht en zei ‘je hoeft niet te schrikken hoor..’ Daar heb ik maar niet op gereageerd (straks zadel ik de beste jongen nog op met een trauma). Ben benieuwd hoeveel abonnementen hij daadwerkelijk verkoopt…

 5. blue schreef:

  owwwwwwwwwwwww……weer iemand met een trauma erbij ;)

 6. Silvia schreef:

  Hahaha…arme jongen, die zal wel heel wat te verduren hebben met zo’n stem!

 7. buurman m schreef:

  callcenternichten

 8. Joop S. schreef:

  Er is nog een ander bestrijdingsmiddel. Het stond jaren geleden in de VPRO gids en na even zoeken vond het op het web: het tegenscript!
  http://www.xs4all.nl/~egbg/tegenscript.html

 9. Flep schreef:

  Jezelf even aanmelden op http://www.infofilter.nl en je krijgt stukken minder slappe telefoontjes…

 10. Martini schreef:

  Zielig!

 11. Maurice schreef:

  Ik zeg lekker niets. Maar ik was het niet Luna ;)

 12. ReZa schreef:

  Die is echt heel erg grappig! Daar zou ik dus nooit op gekomen zijn. En uit ervaring weet ik dat een zwoele sexy stem meer verkopen behaalt ;-))

 13. Floor schreef:

  Ha Luna,

  het is zooo leuk je oude stukjes te lezen. Je moet er echt wat mee doen joh. Ik denk dat het helemaal niet veel werk is. Je laat het gewoon overzetten en dan uit geven. Geen redactie er meer overheen. Ik ga je boek echt kopen dan, al kost het 20 euro! Da’s toch snel verdiend dan? En nog veel meer mensen kunnen dan van je genieten. Denk daar ook eens aan!!! Doe je het?

  Groetjes Floor

 14. Pollie schreef:

  Net goed voor die domme telefoonterreur.

 15. Nina schreef:

  Hahahahahahahaha! Ik vind het geweldig!
  Wat een geweldige manier om ze af te schrikken: gewoon keihard uitlachen! Bedankt voor de tip. ;-)

 16. Niky schreef:

  Dit is 10x beter dan een tegenscript :]

 17. SillyCrazyMe schreef:

  Hoogervorst zich maar afvragen waar die wachtlijsten in de psychiatrie vandaan komen. Maar die heeft Luna natuurlijk nog nooit ontmoet! :-) Overigens ga ik dit de volgende keer ook gelijk proberen ;-)

 18. Daantje schreef:

  Voordat ik een geheim nummer had, had ik een fluitje naast de telefoon. Werkt ge-wel-dig!!!

 19. Ik werk bij een Callcenter met een spraakgebrek! Haah !
  Maar toch kopen klanten regelmatig wat bij me, misschien uit medelijden of misschien omdat ze het fijner vinden om te horen, inplaats van een teveel getraind iemand die een script voorleest :p

 20. Terrebel schreef:

  “Passende arbeid” noemde de WAO-keuringsarts het.
  In de zin van “He! U bent niet helemaal verlamd maar kunt Uw pink nog bewegen wat betekent dat U een muisknop kunt indrukken: Aan het werk dan maar als datatypist…”

 21. Ed schreef:

  Ik kan me uit een grijs verleden nog een dyslextische weblogger herinneren. Met toch veel bezoekers! Er is dus nog hoop voor Nico Nasaal.

 22. carmenn schreef:

  Das een goeie zal het eens onthouden en hem volgend keer ook toepasssen.

 23. Kees schreef:

  kut marketing lui, wordt daar helemeaal gek van :P

 24. Klaas schreef:

  Die belt nooit meer terug? Die belt je nog 500 keer terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *