web analytics

6

OLIFANTSBONEN, DEREK & DR. PHIL

beginpaginatotaal

IMG_6372
Ha! Goedemorgen deze maandagmorgen! Maar weer eens een ochtendselfie voor de verandering.

IMG_6373
Ehm… ehm… ik kan me dus echt niet herinneren dat ik deze gekocht heb! Echt niet! Heeft de echtgenoot deze stiekem neergezet? Heeft 1 van de pubers deze per ongeluk uitgekozen tijdens het boodschappen doen en heb ik niet opgelet? Of heb ik ‘m zelf onbewust in m’n mandje gedaan? Ik weet het echt niet meer.

IMG_6374
Bruce en ik zijn in ieder geval weer klaar voor onze standaard maandag; schrijven, schrijven, schrijven en spinnen, spinnen, spinnen.

IMG_6376
Even tussendoor een boodschap bij de AH.

IMG_6377
Het is weer tijd voor jurken met lange mouwen, hoera!

IMG_6378
Nog wel met slippertjes eronder.

IMG_6383
Nina denkt nog steeds dat ze dit stokje mee naar huis kan tillen.

IMG_6387
Na diverse pogingen moet ze toch toegeven dat het niet gaat lukken. Morgen een nieuwe poging.

IMG_6391
Hé, wat zie ik?

IMG_6396
Er liggen nog heel veel hazelnoten! Bij gebrek aan een tas neem ik ze mee in een hondenpoepzakje.

IMG_6397
Dit was heus niet het enige dat ik at, maar van de rest zijn geen foto’s, want geconcentreerd bezig.

IMG_6398
Ondertussen luister ik naar de Canto Ostinato en ik moet hoognodig m’n beeldscherm schoonmaken zie ik nu.

IMG_6400
Nina is nog steeds een beetje slapjes, hangerig en sloom.

IMG_6401
Ik maak een PloesiePoesie (die onder de haren zit van z’n broers en zusjes, aaaargh). De kledingroller is de grootste vriend van alle Ploesiepoesies.

IMG_6402
Ik bedenk wat ik ga eten vanavond, of eigenlijk had ik dat gisteren al bedacht, want ik heb een bak olifantsbonen de hele nacht laten weken.

IMG_6406
De achterdeur staat open, want het is nog best lekker weer, maar de verleiding om even lekker te gaan wroeten in de aarde is voor Nina te groot.

IMG_6408
Ooooh, dit wordt echt heel lekker. Uiteindelijk heb ik het hele recept maar laten varen en er m’n eigen draai aan gegeven.

IMG_6409
De olifantsbonen moeten uiteindelijk 2,5 uur koken!!! Maar het is het waard, want het varkensvlees-stoofpotje smaakt superlekker!

IMG_6410
Korstje brood voor Nina.

IMG_6415
De echtgenoot is wat later thuis dan normaal en hierdoor kan ik zonder gezeik heerlijk naar Derek Ogilvie kijken.

IMG_6416
“Heb je ze over elkaar geplakt? Of samen in een lijstje gedaan? Je overleden dochter laat me 2 foto’s zien”, zegt Derek. “Ik heb 2 foto’s naast elkaar gezet”, zegt de moeder van het overleden meisje. “Precies, dat zeg ik”, zegt Derek. Mooie televisie.

IMG_6419
En ondertussen werk ik gewoon door aan een PloesiePoesie. Dat is nog een relaxte werkdag, dacht ik zo.

IMG_6420
Oooh hoera! De echtgenoot is nog steeds niet thuis, dus ik kan Dr. Phil kijken!!!

IMG_6421
Iets met 2 vrouwen die vechten om 1 man. Smullen geblazen.

IMG_6425
Sid komt kijken hoe ik geniet terwijl ik werk.

IMG_6426
En… een groot wonder!!! Hij komt sort of op schoot!!!

IMG_6428
Okay, ik HAAT dit! De Opperdoezer Ronde waren in de aanbieding bij de Albert Heijn, maar ik snap nu waarom! Overal dutsen en putten. HUIL! Volgende keer gewoon weer XXXL aardappelen waar ik er maar 2 van hoef te schillen.

IMG_6429
Ik had al gezegd dat dit heel lekker was hè? Het ziet er ook zeer indrukwekkend uit met die grote bonen.

IMG_6436
Bruce is in een hangbui.

IMG_6438
D., de vriend van vriendinnetje F. ook! Hij ligt languit op de bank en F. en ik spreken de afgelopen maanden door. Ik heb haar sinds m’n bruiloft niet meer gezien, dus genoeg te vertellen (al is zo’n plog dan weer niet zo handig, want ze wist bijna alles al). Ondertussen kijken we naar Hollands Next Topmodel, wat dan wel weer zielig is voor vriend D., want die moet dan onvrijwillig meekijken.

IMG_6439
Vriendin F. heeft haar hele vaccinatieboekje al bijna vol!!! Ja, ja, ja, maar zij is dan ook al de halve wereld over geweest en heeft in bijna alle landen enge parasieten, ziektes, toestanden, gaten in ruggen, hondenbeten, aaaaargh, ellende opgelopen en meegenomen en juist haar verhalen spoken door m’n hoofd als het gaat over op vakantie gaan. “Ah joh, je voelt niks van zo’n parasiet”, zegt ze. “Ja, dat is juist het probleem!!!!!”

IMG_6440
Stilleven met rosé, sigaretten, een aansteker, een asbak, een Blackberry; een typisch vriendin F.-foto! Ze heeft de kaasstengels die ze me vorige week had beloofd niet tussendoor opgegeten, dus die moeten ook op de foto als bewijs. De poezensnoepjes zijn voor poes Papaya, die overigens niet bij me op schoot wilde. We bespreken ook nog even de line-up van Appelpop en die is volgens F. echt heel goed, maar ik ken er maar weinig van. Maar ach, ik ga toch wel, want… in Tiel… en… gratis!

IMG_6441
Om 0:00 weer veilig thuis bij man en hond. Lekker slapen! Morgen weer vroeg op.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Angelique schreef:

  RECLAME* Zak consumptieaardappelen 10kg voor 1,69 euro bij Lidl * RECLAME
  Maar dat zijn vast ook van die kleine niet te schillen aardappelen.

 2. Marjan schreef:

  Ik koop ook altijd van die snelschillers… nu heb ik 2 pubers die altijd voor me schillen, maar ze waarderen het wel dat ik altijd van die grote aardappelen voor ze koop :-)

 3. ria schreef:

  Hoi weer een super dag ,ja het was heerlijk weer xx

 4. pieke schreef:

  ik schil opperdoezen gewoon helemaal niet. wel hele lekkere aardappels

 5. Ellen schreef:

  vind Appelpop dit jaar niks aan, alleen Blof vind ik leuk volgens mij meh.

 6. Else schreef:

  Piepers effe goed boenen en dan in de schil of wat er dan nog van over is koken – zeker opperdoezers kun je in de schil koken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *