web analytics

46

MISSCHIEN

Onder het reactieknopje van mijn vorige column is een leuke discussie gaande. Charles vindt het ‘lekker bitchy en erg stoer (not)’ hoe ik reageerde op de jongen die vroeg of ik even wat met hem wilde gaan drinken. Hij denkt dat ik in elke man een gestoorde viezerik zie en dat de jongen het goed bedoelde. Charles zegt; “Er zijn genoeg manieren om iemand af te wimpelen dan door iemand compleet de grond in te boren. Op de manier van Luna creëer je alleen maar meer potentiële Pieter Baan-klanten.” Misschien is Charles nog nooit, terwijl hij op de fiets zat, een kwartier lang achtervolgd door een langzaam rijdende auto met een man achter het stuur. Misschien is Charles nog nooit herhaaldelijk opgebeld door een vreemde man (“Ik vind je leuk, ik wil met je afspreken”) die zijn nummer had achterhaald. Misschien heeft Charles nog nooit in een bus gestaan naast een man die ‘te dichtbij’ stond en fluisterde dat hij met hem mee naar huis wilde en die vervolgens op dezelfde halte uitstapte als hij en hem achtervolgde naar huis. Misschien heeft Charles nog nooit een man aan de telefoon gehad die alles van hem wist, inclusief welke tram hij nam en wanneer. Misschien is Charles ook nog nooit op straat aangesproken door een jongen die wel even met hem mee wilde lopen en dat ook deed, terwijl Charles dat helemaal niet wilde. Misschien is Charles toen hij 14 was nog nooit aangerand door 4 jongens. En misschien is Charles nog nooit aangesproken door een jongen die zijn auto uitstapte, daarna te dichtbij kwam staan en vroeg of hij even wat met hem wilde drinken. Misschien had de jongen die Luna aansprak inderdaad het beste met haar voor. Maar misschien ook niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. gerry schreef:

  heb je nog wel vrienden luna

 2. Patrick schreef:

  Ik denk dat Charles het misschien allemaal wel goed bedoeld, maar zich niet genoeg verplaatst in de Luna zijde. Ik denk dat Luna heel anders had gereageerd als de man gewoon op een normale afstand met haar gesproken had. Maar waarom gaat de man niet naar het Café ofzo om een leuke vrouw aan te spreken? Luna had vandeweek of vorige week toch een leuk gesprek met de man met de hond. Die man wilde misschien ook wel wat, probeerde wat, maar liep wel een blauwtje, dat kan tenslotte, maar nam het sportief op en zei zelf tja zo gaat het nou altijd. Maar was wel eerlijk en gewoon. Een aantal weken terug ging Luna met Els stappen van Whiskas.net en ging spontaan met 2 vreemde mannen trivianten. Kortom, ik neem het weer op voor Luna. Het gooien op ongesteldheid, nee die vind ik zwak. Overigens o nee dat is een ander onderwerp. De man had met een andere benadering een andere respons gekregen, weet ik zeker. Maar goed. Ik vind Charles wel eerlijk, hij zegt wat hij vindt, en denkt. Wie weet had de man alleen goede bedoelingen, maar zijn benadering was niet slim. Ik zie overigens niet in iedere man een viezerik omdat er nu toevallig een serie-verkrachter bezig is. Ik begrijp dat deel van je reactie echter wel een beetje Charles, maar kan je verzekeren dat ik dat niet zo zie. Overigens hoop ik wel dat die gek zo snel mogelijk gepakt wordt.

 3. karin schreef:

  Dit onderstreept alleen nog even extra wat Charles geschreven heeft.

 4. de stalker van Charles schreef:

  Maak je niet druk, ook Charles moet er aan geloven!

 5. Patrick schreef:

  Karin ik begrijp je reactie niet helemaal

 6. Luuk schreef:

  Misschien vond die jongen Luna echt leuk en wist hij niet hoe hij moest reageren. Misschien vond hij Luna al een tijd lang heel leuk en heeft hij met moeite na 3 weken Luna aangesproken en wist hij hierbij niet precies hoe hij zich moest gedragen en kwam hij net iets te dichtbij..

  Dan ligt die jongen nu dus in puin..denkendt dat hij niks waard is.

 7. Aliëtte schreef:

  Iedere man die de opmerking ‘je bent zeker ongesteld’ maakt wanneer een vrouw kritiek op hem heeft is überhaupt al niets waard. Amen.

 8. Luna schreef:

  Aliette; je bent een vrouw naar mijn hart…

 9. birdy schreef:

  … je zou bijna elke onbekende jongen/man ‘charles’ gaan noemen…

  “zullen we samen wat drinken?”
  “Ga weg CHARLES”

  Dat ‘zou’ wel wat vriendelijker klinken dan jou reaktie.Maar ik geef je groot gelijk, nog afgezien van al wat je meegemaakt hebt. Zonder dat was het al ‘gerechtvaardigd’. Patrick heeft helemaal gelijk: Ken je grenzen, dring niet binnen die cirkel.(kort samen gevat)
  Je hebt de juiste beslissing genomen, geen twijfel….

 10. birdy again schreef:

  … en ja ik heb een hekel aan mensen die zich ‘opdringen’.
  Dus kan ’t me zo goed voorstellen dat Luna zich zo ‘verdedigde’.

  XXX

 11. Saiai schreef:

  Mars en Venus liggen ver uit elkaar, zo ook vaak de beleving van man en vrouw….

  Vriendelijk bedoeld? Wellicht in zijn gedachten… Al hoewel, elk mens die enigzins sociale contacten onderhoudt weet dat je een zekere afstand dient te bewaren totdat je uitgenodigd wordt om dichterbij te komen…

  Teveel keren worden vrouwen op een (in ieder geval voor ons) onbegrijpelijke en zeer bedreigende manier benaderd… en waarom? denkt de man nu echt dat hij door dwingend over te komen de liefde van de vrouw kan winnen?

  Bij deze het antwoord: NEE!!!!

  Luna heeft uitstekend gehandeld, een manier die voor velen juist een voorbeeld kan zijn…

  X Saiai

 12. seriouzz schreef:

  Misschien was Charles wel de man die te dicht bij kwam staan?

 13. Mikel schreef:

  Is er een manier dat ik een ‘date’ kan maken met Charles?

  Lieve Luna, heb jij nog iets ernstigs over gehouden aan dit voorval, behalve een hekel aan opdringerige mannen?

 14. Poltje schreef:

  Dammit hoe moet ik nou ooit nog aan een vrouw komen zonder meteen de grond te worden ingeboord? Ik kna toch ook allemaal niet weten wat diegene die ik aanspreek heeft meegemaakt. Jammer dat onbekenden elkaar bijna niet meer mogen/kunnen praten met elkaar, zonder meteen grote problemen te veroorzaken.
  Vandaag wel gezien dat er op CS Amsterdam een tasjesdief in elkaar werd geramd door toegestroomde helpers. Die tasjesdief werd later per ambulance afgevoerd. Er zijn dus toch nog mensen die het goed voor hebben met de medemens.

  Ik vraag me af of het er ook mee te maken had dat het slachtoffer, wiens tas bijna was gestolen, een heel erg mooi blond meisje was….

  I Wonder,……..

  Gr

  Paul

 15. Charles schreef:

  Point taken. Misschien ben ik wel te positief ingesteld, zie ik de wereld en de mensen daarin veel te rooskleurig en geef te vaak een positieve draai aan gebeurtenissen. Misschien is dat mijn manier om om te gaan met alle shit in de wereld.
  Ik heb niet meegemaakt wat jij beschrijft Luna, ik ben dan ook een man. Ik ben nooit aangerand, lastig gevallen en ik was er niet bij toen die jongen ‘te dichtbij’ stond.
  Met jouw referentiekader is je reactie misschien te rechtvaardigen, in mijn belevingswereld echter niet.

 16. birdy schreef:

  Loopt een jongetje langs de weg, komt er opeens een auto naast hem rijden. Het raampje wordt opengedraaid en de chauffeur zegt: “Jongetje, zie jij deze lolly? Als jij instapt krijg jij deze lolly.” Het jongetje zegt niets en loopt verder. De auto rijdt zachtjes mee. Het raampje gaat weer open, en de chauffeur zegt weer: “Jongetje, zie jij deze twee lollies? Als jij instapt, krijg jij deze lollies!” Het jongetje wendt zijn hoofd af en loopt weer verder. De auto rijdt weer mee, raampje open en de chauffeur weer: “Jongetje, zie jij deze drie lollies? Als jij instapt, krijg jij ze !” Zegt het jongetje: ” Nee, pap! Ik stap niet in die stomme LADA van jou !!!!!”

  en zo zie je maar, in eerste instantie lijkt het anders dan dat het is… en ja een beetje humor mag best na 2 dagen ‘serious talk’.

 17. slappezever schreef:

  sommige vrouwen denken te vaak dat ik iets van ze moet als ik tegen ze aan zever. Dus beginnen ze meteen bij de eerste mogelijkheid die zich voordoet over hun vriend te lulle. Wat voor mij weer een afknapper is omdat ze zon kapsonus hebben en ik weg loop. Waaop hun weer denken; zie je nou wel, hij wilde iets van me…. pffff….. herkenbaar?

 18. patrick schreef:

  wat was ook alweer de ultimate fantasy van veel vrouwen? nou..?

 19. man in de auto schreef:

  …maar ik rook niet.

 20. LX schreef:

  Luna, ik ben er van overtuigd dat jij een geweldige vrouw bent!

  PS: Dit is een lief en gemeend compliment, niet meer en niet minder!

 21. Puck schreef:

  birdy: “na 2 dagen ‘serious talk'” – Jeetje twee dagen serieus al. nee, het moet niet gekker worden…
  Patrick: fantasy heet niet voor niets fantasy..
  Luna: ik wou je een heleboel zeggen. Maar het komt er niet zo uit. Iets in de trant van: ik ga een beetje huilen van binnen, van dit stukje van jou; ik voel met je mee; je hebt alle recht op je eigen mening en grenzen; ik heb respect voor je; je bent een sterke vrouw. Maar dan in wat soepeler lopende zinnen.

 22. jult.net schreef:

  Nog een toevoeging mijnerzijds;
  Trouw. Was dat niet wat vrouwen eigenlijk willen? Dat de man haar trouw is?
  Welnu; Kies de stalker! Die is pas trouw. Dus wat is het punt? Wat wil je nou, als vrouw? Ziet ‘ie er goed uit, die stlaker, dan moet je niet zo zeuren, dan moet je je niet aanstellen. Zo’n jongen volgt alleen maar zijn gevoel. Wees blij dat ‘ie dat nog heeft, dat ‘ie nog reageert op zijn instincts. Want het tegenovergestelde, dat wil je ook niet namelijk. Dan loop je weer te klagen dat het zo’n saaie vent is.

  En inderdaad, ik rook niet.

 23. Kiki schreef:

  Jult, volgens mij ben jij een ongelooflijke klootzak… en wat een ongelooflijke ongepaste reactie, bah!

 24. Patrick schreef:

  Ik vraag me af wie er onder mijn naam reageert. Als iemand al een naam gebruikt dan moet je niet dezelfde naam gebruiken. Ik heb de reactie ik citeer: “wat was ook alweer de ultimate fantasy van veel vrouwen? nou..?” niet geschreven.

 25. jult.net schreef:

  volgens mij ben jij een ongelooflijk dom bevooroordeeld wijf, “kiki”. je leest een paar zinnen van iemand, en hup, je hebt je totaal van de pot gerukte oordeel al klaar.
  mensen schrijven wel meer, maar dat moet je nog leren, denk ik.
  sterker nog, mensen acteren graag, doen graag alsof, maar ook dat moet je nog leren te zien, denk ik.
  dat je er niet tegen kunt als een man een keer gelijk heeft, prima, maar probeer dat een beetje beter te verbergen, want dit is niks zo.

 26. jult.net schreef:

  en voor ik het vergeet;
  ik heb op dit moment al 42 uur niet geslapen, vanwege werk. echt waar.
  maar zelfs dan heb ik nog gelijk.
  mij mogen ze wel stalken. als het een beetje een gekke meid is, spannend, zolang ze maar niet rookt, fine with me, als ze er ook nog leuk uitziet, hey, dan hoor je mij echt niet klagen. stalk away, why don’t you? but then, ik ben een man, en och och, dan hoef je niet zo ‘bang’ te zijn, schijnt.
  ik ben best wel es echt gestalked, door mannen die dachten dat ik gay was, maar ik was er erg snel vanaf als ik vervelende dingen terug ging uithalen. jeetje, come to think of it, ik wou dat ik door mij gestalked werd, zeg maar.
  meestal is het oordeel “dat is een stalker!” (wat overigens te pas en te onpas om niks misbruikt wordt) het gevolg van een ernstig gebrek aan mensenkennis.
  sowieso, mensen moeten elkaar op aarde gewoon wat meer en wat vaker geven wat ze van elkaar willen, en niet zo moeilijk lopen doen om niks. iedereen happy.

  tuurlijk, veel mannen zijn klootzakken, maar vreemd genoeg hebben juist *die* mannen allemaal de leukste vriendinnen. dus, weet je; WAS ik het maar, een ongelooflijke klootzak!
  That would be the day.

 27. jult.net schreef:

  HAHA, ja, die is inderdaad leuk,
  effe uitdiepen, stelling de Jules Sans Scrupules:

  Ik wou dat ik een meisje was
  dat door mij gestalked werd.
  Dan wist ik het wel.

  :-D

 28. Patrick schreef:

  Mensen die om hun eigen moppen lachen, zijn of:

  1./ Dronken

  2./ Gestoord

  3./ gevaarlijk.

  In ieder geval is Charles nog eerlijk, hij gaat een discussie aan. Jult jij bent er alleen maar op uit om zoveel mogelijk mensen te kwetsen. Charles wil alleen een controversieele discussie aanzwengelen, omdat hij het er niet mee eens is. Charles is dus respectabel ook al heeft hij een aantal mensen boos gemaakt. Hij doet het niet om te kwetsen. Jult jij wel. Ik denk dat jij in ieder geval onder categorie 2 en 3 valt.

 29. tijger schreef:

  ik krijg de indruk dat jult een poging doet om de troll uit te hangen.

  (Patrick laat je ajb niet zo opnaaien.)

  pootje,
  tijgertje

 30. yannah schreef:

  Weet je wat ik nou zo vreemd vind. Dat veel mannen denken het zich te kunnen permitteren om zich op te dringen aan een vrouw, de ranzigste opmerkingen te maken, of op een misselijke manier te refereren aan je eventuele ongesteldheid, ga zo maar door, en dan ontzettend op hun pik getrapt reageren als een vrouw hier scherp op reageert, zoals Luna in dit geval.
  Als ik ergens een hekel aan heb is het aan mannen die zielig gaan doen als ze een keer een grote bek krijgen.
  Zo van: “Ik bedoelde het toch goed….”, “Het was maar een geintje hoor….” of “Je hoeft niet zo kwetsend te worden..”
  Zum kotzen.

 31. haha! schreef:

  vrouwen kunnen er anders ook heel wat van. ik schaam me soms dood!

 32. jult.net schreef:

  ach.. yannah, en Patrick,
  jullie moet niet zo zwart-wit denken.
  was het maar allemaal zo simpel
  als jullie de dingen schetsen.
  het nadeel is juist dat het
  grijze gebied zo enorm groot is
  wat al deze onderwerpen betreft.

 33. birdy schreef:

  tja Jult,
  Jij stelt het zwart wit dus de reakties zijn ook zwart wit…
  Een beetje geven en nemen zou op z’n plaats zijn,tuurlijk is een eigen mening goed maar respecteer ook een ander z’n mening. dit gebeurd hier te weinig, recht tegenover elkaar blijven staan veroorzaakt altijd ellende, toch…
  (en een beetje provoceren mag best hoor… een beetje welteverstaan)

  grtzzz,Dennis.

 34. dennis (birdy) schreef:

  Oh ja puck,
  Blijf maar heel je leven serieus,
  alleen of je dan kan zeggen: Ik heb geleefd….
  En tja, bij mij is ’t 2 dagen en bij een ander mischien wat langer of korter…

  Mijn motto is: je leeft maar 1x en dat duurt korter dan je wilt,Dus leef ’t met een lach en een traan.

  Ik heb net weer afscheid moeten nemen van een dierbare en weet dus heel goed dat de duur van ’t leven beperkt is…
  Ik hoop dat je mij ook begrijpt, al kan ik jou reaktie ook voorstellen als je net het verhaal van LUNA hebt gelezen, maar lees dan ook mijn andere berichten en veroordeel mij niet op die ene…

 35. Trio de twee wezen schreef:

  Mensen, mensen!!!

  Als er morgen per ongeluk een socioloog op deze site kijkt, sleept hij er volgend jaar een nobelprijs uit!!

 36. dennis (birdy) schreef:

  zelfs de beste socioloog kan hier nog wat van leren….
  This is the real world!

 37. Trio de twee wezen schreef:

  Een uitvergroting van de werkelijkheid!! Maar dan in zwart wit en eendimensionaal…..

 38. jult.net schreef:

  het is helaas zo slapjes wat ik hier lees, ik heb het allemaal al zo vaak eerder gelezen (ik ben ook al 35, dan krijg je dat), er komen zo weinig nieuwe dingen tevoorschijn. enige nieuwe in deze discussies heb ik in mijn eigen bijdragen gelezen, en dat wordt – zoals te verwachten viel – met hoongelach ontvangen. men maakt zich er vanaf door het af te schuiven op dat meneer “een poging tot troll” doet, of dat meneer “het zwart wit stelt”, of dat meneer “uit is op kwetsen” of “gestoord” is etc.
  hell, was het maar zo, dan kon ik opgesloten worden, dan was ik “the bad guy”, dan kon je weer fijn ongestoord verder zwijmelen over niks zonder mensen als “die Julius”.

  Nee, sorry, ik blijf hem echt heel sterk vinden:
  Ik wou dat ik een meisje was
  dat door mij gestalked werd.
  Dan wist ik het wel.

 39. yannah schreef:

  Ach gut, Jult is al wel 35 en hij weet alles van het leven. Nou da’s niet te merken Jult, bovendien spreek je jezelf voortdurend tegen en braak je zelf de ene na de andere cliché uit.
  Dit is nou precies wat ik bedoel met dat zielig doen:
  “Ik word niet gewaardeerd terwijl ik toch zo origineel ben….sluit me maar op”
  Aarghhh, Bareuh, zou Petra zeggen.

 40. jult.net schreef:

  wat wil je nou, missy? dat ik me de vreselijke klootzak (want man) ga voelen ofzo? dat ik me schuldig voel of me ga excuseren voor wie of hoe ik ben? voor wat ik hier schrijf? get a clue.

 41. Julius schreef:

  en jemig, je snapt er ook echt niks van geloof ik: Het is helemaal niet leuk om al 35 te zijn, het is juist helemaal niet stoer om steeds meer te hebben meegemaakt, het is helemaal niet prettig om alles al gezien te hebben, het is een teken dat je afspraakje met de dood dichterbij komt. Het valt me alleen zo tegen dat ik zie dat er in 15 jaar nog niks verbeterd is met die verhouding man-vrouw op aarde, dat vrouwen nogsteeds dezelfde vooroordelen hebben over mannen, en dat ze nogsteeds niet kloppen.

 42. yannah schreef:

  Darling, ten eerste ben ik ouder dan jij, dus het is nog altijd “mevrouw” voor jou en geen “missy”. En tweede is het altijd zo geweest en zal het altijd zo blijven. En dat geldt alleen voor wie zich aangesproken voelt, want er zijn genoeg mannen die deze discussie al lang niet meer voeren omdat ze zich gewoon niet aangesproken voelen. Jij kickt er nogal op, want je gaat ook nog loggen dat je een ster bent in acteren, verwarren, het misleiden en op de kast jagen van mensen. Typisch “staart tussen de benen” verhaal. En dat je schatrijk ermee zou kunnen worden. Laat me niet lachen. Straks ga je ook nog roepen dat het je tenminste wel hits oplevert. Je bent gewoon een ordinaire narcist.
  En tenslotte kun je me gewoon niet volgen, dat blijkt wel uit je wanhopige reacties.

 43. Trio de twee wezen schreef:

  Op zich wordt deze discussie al steeds clichematiger. Dat mag je Jult alleen niet aanwrijven…

  Nog even en we bieden op deze site kaartjes voor Youp van ’t Hek aan…..

 44. Dolf schreef:

  Nee, Jult mag je alleen aanrekenen dat hij zichzelf graag leest.

 45. renee schreef:

  Ja en ik ben al 39 ja!!!
  En ik heb nog wel zo’n pilletje van drion over voor deze zielepoot.
  Jult dus

 46. Trio de twee wezen schreef:

  Als je je ergert aan iemand die een boertje laat, kan je hem het best negeren…