web analytics

128

LUNA’S KOOKLES

Ik vind dat elke man goed moet kunnen koken. Een lekker kokende man is sexy. Behalve die van mezelf. Die hoort niet in de keuken, want de keuken is van mij. Een paar weken geleden heeft mijn bijna 2 jaar durende project om ex S. aan het koken te zetten eindelijk vruchten afgeworpen: “Ik sta nu in de Albert Heijn en zal ik maar gewoon 2 biefstukjes, wat aardappeltjes en een salade meenemen?” Het duurde even voor ik me realiseerde dat dit typische relatie-zinnetje werd uitgesproken door ex S. en niet door m’n eigen partner. Maar die avond bakte ex S. aardappeltjes en 2 biefstukjes en mengde de salade met 6 mini-bakjes dressing en saladeversiering van Albert Heijn. “Handig hè, al die bakjes!”, zei ex S. enthousiast. Het was een prima maal en vooral het eerste maal dat in 2 jaar in zijn eigen huis bereid werd. Voorheen kwamen er alleen traiteurmaaltijden of andere afhaalmaaltijden zijn huis binnen. Of hij ging uit eten. Pas toen ik hem vertelde van het Jamie-Oliver-effect en hem had verzekerd dat een kokende man juist ontzettend sexy is ging hij overstag. En het koken stond hem goed. Erg goed. En volgens mij vond hij het stiekem ook erg leuk. Gisteren kwam vriend T. langs. Die wilde ook leren koken. Dus zo zat ik op het kookeiland met een wijntje en ondertussen volgde vriend T. mijn aanwijzingen op. Ideaal! Hij maakte een heerlijke pasta met broccoli, pesto, spekjes en pijnboompitjes en ook hem stond het goed. En ook hij vond het het leuk. Over 2 weken krijg ik zelf kookles. Bij restaurant Manzano. En niet omdat ik niet in staat ben om een volwaardige tapasmaaltijd in elkaar te draaien, maar omdat ik gewoon móét en zál weten hoe ze hun rauwe tonijn met gekonfijte citroen maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

128 reacties

 1. Kristel schreef:

  “Aphrodite” van Isabel Allende lijkt me wel iets voor jou, nee?

 2. Kristel schreef:

  Een lekker kokende man is sexy … mits hij voldoet aan enkele uiterlijke vereisten, dat lijkt me evident ;-)

 3. serial schreef:

  lijkt me ook: zie Swedish Chef…. en die tonijn is inderdaad verbazingwekkend goed!

 4. Paul schreef:

  Westaurant Manzano?
  Waar is dat?

 5. tijger schreef:

  dus Luna gaat een workshop bij Manzano volgen. veel plezier meis.

  en voor Paul:
  Restaurant Manzano
  Rozengracht 106
  1016 NH Amsterdam
  tel 020-6245752 of 020-manzan

  groetz

 6. Hoof schreef:

  Ik moet mijn ex ook nog eens leren koken. Misschien neem ik haar dan nog een paar keer op het kookeiland. Om het af te leren.

  Bedenk ik me net. Ik moet Jamie nog even bellen. Zo langzamerhand wil ik mijn slip met push-up effect wel eens terug. Hij redt het tegenwoordig zonder ook wel, bij de vrouwtjes.

  Zeg, Marnix, aantrekkelijk sexbeest dat je er bent, heb jij niet een paar opwindende tips voor de lezers?

 7. Suffie schreef:

  *grijns*

 8. Luna schreef:

  En Suffie, als ik in het bezit ben van dit ultieme recept, dan ben ik uiteraard bereid te delen… tegen een kleine vergoeding natuurlijk, ik dacht aan een stuk lam, inclusief gorgonzola-sausje?

 9. Kiers schreef:

  Damn… ik ruik progressie!

 10. Hoof schreef:

  Nee, sorry Kiers. Dat was mijn poging om met latex handschoenen een eitje te bakken.

 11. Hoof schreef:

  Ook gelijk de laatste keer dat ik met een spatel controleer of mijn Antilliaanse schoonmaker er niet met mijn hasj vandoor gaat.

  Verwarrende tijden.

 12. Suffie schreef:

  *brede grijns*

 13. Kiers schreef:

  Omdat ik ook niet de beroerdste ben, heb ik Eugen Pauli’s Complete Leerboek voor de keuken waarin met name de basiskooktechnieken uit de Franse keuken staan, er op nageslagen. Konfijten is zo’n basiskooktechniek.

  Snij reepjes van de schil van de citroen met een zeste.

  Snij het witte gedeelte van de citroenschil in grove stukken. Prik er met een vork gaatjes in en laat het met zout en water 24 uur weken.

  Spoel de witte stukken goed of en weeg ze. Voeg net zo veel suiker eraan toe als je citroen hebt 250 gram citroen=250 gram suiker.

  Breng het water+suiker+witte stukken citroen met stukjes gember aan de kook.

  Als de suiker is opgelost voeg je de stukken citroen toe die je met de zeste geschild hebt.

  Laat het geheel inkoken (zachtjes en zonder deksel)

  Als de schil doorschijnend is en de stroop dik, is het klaar. Laten afkoelen, et voila.

  Luna, de grootsheid zit in het kleine en bijna onopvallende detail. De barbaar die het reepje nietszeggende citroen opzij zal schuiven omdat hij het niet kent, terwijl hij doorpraat aan tafel en zich tegoed doet aan grote herkenbare brokken, weet niet welk een liefde en arbeid hierin zit.

  De disgenoot die even stopt met praten, voor een halve seconde de ogen dichtdoet en jouw stukje gekonfijte citroen doormiddenbijt en een brok in de keel krijgt omdat hij een volledig zoete, zonder suikerkristallen of citroenzuurte van gedaante verwisselde citroen proeft, is jouw vriend en geestgenoot.

  Na die halve seconde met dichte ogen zal hij jouw richting uitkijken en jij zult adoratie in de ogen zien.

  Adoratie van iemand voor iemand die zoveel liefde in zoiets kleins heeft gestopt. En die subtiele knipoog van herkenning is het begin van een lange liefde.

 14. Swampy schreef:

  Hey Luna! Ik ben onder de indruk; ex-S aan het koken te krijgen! Just a minor detail; we did cook in his house once but then he didn’t actually do the cooking: so you win babe! x

 15. Lennard schreef:

  Mmm, even de geur van progressie opsnuiven.

  Goed hoor. Blijft dat lang hangen, die walm?

 16. Eddy Kledder schreef:

  Gaat het nou alweer over het eten van rauwe vis? Gadverdarrie!

 17. Hoof schreef:

  Kiers, niet om te zeuren, maar hoevéél gaatjes? Je wilt natuurlijk niet dat dat soort kleine details de spreekwoordelijke roet in het eten gooien.

  Nu wilde ik zelf drop konfijten, kan ik dan hetzelfde recept aanhouden?

  Ook stom, herinner me opeens. Ik heb met S. ook een keer gekookt. Maar dat was bij mij thuis. En veel meer dan een zilverpapiertje en een aansteker kwam er niet bij van pas. Maar we hebben er niet minder om genoten!

  Dat was voor mij eigenlijk direct ook de eerste keer dat ik, nou ja, je weet wel.

 18. Kiers schreef:

  Hoof, het gaat niet zozeer om hoeveel gaatjes je erin prikt. Als het maar een aantal gaatjes zijn. Het gaat meer om de gedachte dat je er gaatjes in prikt en dat je dat voor je allerbeste disgenoten overhebt. Het is die eenwording waar het om gaat. Dat ontstijgen van aardse ellende en het ontmoeten van hemelse genoegens. Coke, neuken, bier en goede sex hebben dezelfde maar dan instant uitwerking. Langdurig eten is de langzame variant van die grootse genoegen die jij noemt. Makkelijk voor in situaties waar tijd schaars is terwijl je langdurig had willen tafelen.

 19. Rick schreef:

  Ik kook als er zich iemand met mijn kookkunsten gaat bemoeien.

 20. Erwin schreef:

  Ik kan het ook. Een beetje.

 21. GRAPJAS schreef:

  Rauwe tomijn met citroen hoort thuis in een Japans restaurant,zeker NIET in een tapas-bar!

 22. GRAPJAS schreef:

  tomijn=tonijn.

  Ik word altijd een beetje opgewonden wanneer het over lekker eten gaat!

  Kiers,heb je niet een paar aspirientjes over?

  Heb een onnoemelijke kater na al die Bols!

 23. Suffie schreef:

  GRAPJAS, die rauwe tonijn hoort zeer zeker thuis in de tapas-bar! Wellicht reden om jouw definitie van tapas-bar te herzien??? ;-)

 24. GRAPJAS schreef:

  Beste Suffie,ruim zes jaar woon ik in Spanje en ik kan je verzekeren dat er nogal een tapatje doorheen gaat.
  Daar ik Luna qua eten nogal serieus neem heb ik hier en daar,voor de zekerheid,nog eens geinformeerd,het antwoord klonk steevast:No puede ser,atun crudo se come en los restaurantes Japones!

  Que aproveche!

 25. Lijntje schreef:

  Heey Luna, ik weet dat ik hier lang niet ben geweest, maar ik mis het Lunabord. Echt waar. Nu zorg je ervoor dat de mensen elkaar gaan afzeiken bij de reacties.

  Overigens, dat zou ook verholpen kunnen worden als en wat meer ‘spannende’ verhalen en foto’s op je site kwamen.

  Ik vind trouwens dat je jezelf tegenspreekt, want je zegt dat mannen die kunnen koken sexy zijn, maar ook dat je eigen man niet kan en MAG koken van je, dat zuigt.

 26. Suffie schreef:

  Grapjas, ik ben pas overtuigd als je dat even voor mij vertaald. Overigens ben ik van mening dat men in dit geval zou moeten overwegen de Spaanse definitie van Tapas-bar te herzien. Die rauwe tonijn is namelijk heel bijzonder…

 27. GRAPJAS schreef:

  @Suffie:Onmogelijk,rauwe tonijn eet men in een Japans restaurant.
  Eet smakelijk.

  Af en toe bezoeken we hier ook Chinese restaurants,wanneer ik daar de kaart bekijk is het aanbod heel verschillend van de “Nederlandse” Chinees.

  Dat rauwe tonijn lekker is zal ik zeker niet bestrijden.

  De tapas hebben wel steeds een aanbod van gerookte en gedroogde tonijn,tot kuit en hom toe.

 28. JanW schreef:

  Steeds als het om mannen gaat, beweren vrouwen dat de heren slechts in staat zijn 1 ding tegelijk te doen, maw eerst het ene afwerken en dan met het volgende beginnen. En dus raken die mannen in paniek bij 4 gaspitten tegelijk aan. Is het daarom dat weliswaar de BESTE koks mannen zijn, maar de MEESTE koks vrouwen? Koken? Ik bak of braad er in elk geval helemaal NIKS van :-)

 29. Marnix schreef:

  Kokende mannen worden zwáár overschat.
  En daar maak ik dan ook flink misbruik van.

 30. Ellen schreef:

  Nu is het wel weer leuk geweest met dat huiselijke gekweel over koken. Voor het evenwicht graag een verhaaltje over echte coke.

 31. Suffie schreef:

  Ellen, jij hebt nooit het genoegen mogen smaken een rauwe tonijn op te snuiven??

 32. CiNNeR schreef:

  Goed, even een vraagje Kiers: wat is in hemelsnaam een ‘zeste’? (Ja ongetwijfeld een soort mes maar meer details gaarne)

  Mijn vriend kookt als de beste, als ik in een goede bui ben wil ik wel toegeven dat hij beter kookt dan ik. Maar sexy…? Het zal de kleine keuken zijn waar ik alleen maar in de weg kan staan. Niet het koken maar de omgeving maakt sexy denk ik in dit geval, iedereen kan sexy zijn in een keuken met kookeiland ;)

  Tonijn is toch ook niet typisch Japans? Leek me meer iets voor het hoge noorden bij de fjorden enzo ..

 33. Kiers schreef:

  Een zeste is een dunne schil van sinaasappel of citroen (zonder wit), gesneden in zeer dunne julienne.

  Dat kun je met een normaal mes doen maar er bestaan ook mesjes die ze naar mijn beste weten ook een zeste noemen. Dat zijn mesjes die eruitzien als een hele grote naald. In het oog van de naald zit het mes. Je trek het mes over de schil en snijdt een lange dunne reep los.

 34. Hmmm schreef:

  @Kiers, Stop joh je maakt me gek!!

 35. Lennard schreef:

  KWATRIJN

  Mijn beter ik en ik
  streden erop of eronder
  Mijn beter ik bezweek
  nu ben ik, goddank, zonder

  (J. Goudsblom)

 36. Hoof schreef:

  Van die dunne sliertjes!
  Daar heb ik die drakenkop op m’n rug mee laten doen. De volgende keer wel beter plannen, want zijn woeste tong eindigt nu vlak onder mijn linkertepel. Terwijl ik aan de voorkant juist een beetje een abstracte lineaal wilde laten tatoeëren. Maar ja. Dat heb je met scarification natuurlijk altijd. Van die details achteraf.

 37. GRAPJAS schreef:

  Kiers heeft verstand van koken,denk ik.
  Marnix van vrouwen.

 38. Hoof schreef:

  Gewoon. Een abstrahering van het gegeven lineaal. Je hebt die oplopende lijn van niks naar 30. En dat rechte.
  Het leek me mooi om dat te vertalen naar het universum. En dan de kleur van vrede en eenzaamheid voor de invulling. In combinatie met de onnavolgbare lijnvoering van een Dali of een Matisse. Mag van mij best een beetje kubistisch zijn. Met nummers om de bedoeling te sturen.
  Het gevoel van weten waarmee je wortels in zijn verweven, maar dan wel vertaald naar een tatoeage. Ik zal een kijken of Tattoo Jan daar wat mee kan.

  Doordrongen van de gedachte
  Dat het eeuwig moet spreken
  Geklonken aan vergankelijkheid
  Niet langer willen wachten
  Nu lang genoeg naar niets gekeken
  En weten: vooruit met de geit!

  (D. Vlek)

 39. sya schreef:

  Laatst was er bij ons een kok in huis. Hij ging koken voor ons in ruil voor een interview. Gelukkig kunnen mannen geen 2 dingen tegelijk doen want ik weet nu precies hoe je rauwe tonijn met een kurkumamayonaise maakt want ik deed alles in alle pannetjes, en roeren enzo. Errug goed. De lamslende met portsaus was trouwens ook lekker. En de aardappeltjes met truffel ook. Zoals zovaak, de heren bedenken het en de dames staan te zwoegen in de keuken. Managen dat kunnen ze. Maar dat is meer vertellen aan iemand anders hoe en wat je moet doen hè. Ik hou te veel van koken om te kunnen managen denk ik.

 40. suuzzzz schreef:

  Mág P. de keuken niet in, of krijg je hem er met geen mogelijkheid in geslagen?

 41. Bart2002 schreef:

  Quote van me broer:

  Steeds als het om mannen gaat, beweren vrouwen dat de heren slechts in staat zijn 1 ding tegelijk te doen, maw eerst het ene afwerken en dan met het volgende beginnen. En dus raken die mannen in paniek bij 4 gaspitten tegelijk aan. Is het daarom dat weliswaar de BESTE koks mannen zijn, maar de MEESTE koks vrouwen? Koken? Ik bak of braad er in elk geval helemaal NIKS van :-)
  JanW – 22.10.03, 21:13

  En dat is volgens mij het commentaar van mijn bloedeigen broer!
  Waar haalt ie die onzin vandaan?
  Nou ja Jan. Niet zo een beste beurt.

  Verder wil ik even kwijt dat ik die onzin over koken nogal pretentieuse flauwekul vind. Men eet buiten de deur of iets van Albert H. naar wij dachten.
  Men heeft daar gewoon geen tijd voor, voor koken, en zo belangrijk is het ook weer niet. Een hap voer om de maag te vullen, meer is het niet.
  Broer, de groeten! En ik weet toevallig dat jij ook niet kunt koken.
  En Luna, !!! wereldwijf !!! maar dit terzijde.
  Ahoy! en eet smakelijk!
  Groeten van BartW (gewoon dronken at the time)

 42. Merel schreef:

  Oooooh! Die tonijn!!! :-)

 43. CiNNeR schreef:

  Kiers: dank voor u antwoord. had er nog nooit van gehoord maar heb zo’n soort mes wel eens mogen bewonderen. Ik ben er levensgevaarlijk mee aangezien ik meer van mijn vingers weet te af te slierten dan van de etenswaar.

  Kan iemand me nou nog wijzer maken of tonijn iets japans zou zijn?

  En koken is gewoon leuk, lekker eten fijn en kokende mannen nog fijner.

 44. Weeb schreef:

  Toch wel dolfijnvriendelijke tonijn?

 45. Kiers schreef:

  Tonijn zwemt in de Middellandse Zee, bij Zuid-Afrika en bij Japan. Tonijn zal ongetwijfeld op nog een aantal plekken op de wereld zwemmen maar iets speciaal Japans is het dus niet.

  Zijn nog meer aanwezigen geinteresseert in mijn seminars?

 46. eddy kledder schreef:

  geinteresseerD wel, ja

 47. Wim schreef:

  Ze zullen wel naar Japan verwijzen omdat men daar o.a. rauwe vis eet. Waaronder tonijn. Bijvoorbeeld in Sushi.

 48. GRAPJAS schreef:

  @Wim:Goh,wat een openbaring.

 49. Kiers schreef:

  Rauwe tonijn in je milkshake, rauwe tonijn met frietjes, rauwe tonijn in de soep. Je kunt het zo gek niet noemen of men eet wel rauwe tonijn. Men eet over het algemeen redelijk rauwe vis door de sushi. Zelden dat men gekookte vis door de sushi eet. Men, van de gestampte pot.

 50. CiNNeR schreef:

  Die Kiers weet meer dan je op het eerste gezicht zou denken hey ;)

 51. eddy kledder schreef:

  Maarreh…. als je rauwe tonijn in de soep gooit, wordt het toch gekookte tonijn?

 52. bicat schreef:

  Als je soep koud uit de koelkast komt niet, snapt u.

 53. Menno schreef:

  Sushi… ff.. rauwe tonijn, gewoon sashimi, heb je ook geen citroen bij nodig.. sushi werd uitgevonden om Amerikanen Japans eten te kunnen voorzetten, beetje teruggewaaid. En ja, ik ben ook zo’n man, pilsje, de keuken in, verder niet aan mijn kop zeuren ;-)

 54. theo schreef:

  tonijn is niet te eten. maar goed. gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak. ik kook vaak voor vrouwen. meestal wacht ik ze op in de supermarkt of in een hippe tent. wat flirten, wat kletsen. en dan spontaan: “zeg! zal ik voor jou koken!” zonder uitzondering zeggen ze ja. en de seks achteraf is beter wanneer je licht – vegetarisch – tafelt. het beffen ook.

 55. Jelmer schreef:

  Koken voor mannen is sexy?
  Pffff… koken is vooral om t eten smakelijk en bacterie arm te krijgen, en eten is een levensbehoefte van de mens. Ook voor mannen dus…

 56. Jelmer schreef:

  Koken voor mannen is sexy?
  Pffff… koken is vooral om t eten smakelijk en bacterie arm te krijgen, en eten is een levensbehoefte van de mens. Ook voor mannen dus…

 57. Morrie schreef:

  Een man achter een gasfornuis die ook maar een greintje plezier heeft in het koken is een nicht. Dat kan niet anders. Thuis kookt mijn vriendin zodat ik mij bezig kan houden met belangrijkere zaken.

 58. Schorrie schreef:

  Ja, dat klopt wat Morrie zegt. Ik ben namelijk haar vriendin en ik kook altijd. Hoewel wij allebei dus potten zijn hebben we afgesproken dat ik in de keuken sta en zij ondertussen de pispot schoon schuurt.

 59. CiNNeR schreef:

  Gelukkig kook Morrie’s vriendin, dan houdt hij voldoende tijd over om log’s af te zeiken. Zeeer gewichtig werk dezer dagen! En stel je eens voor dat we zomaar zouden denken dat hij een ‘nicht’ is .. Het leven is niet makkelijk zeker?

 60. Kiers schreef:

  Wanneer begint het Japanse Schaamlipvouwen? Ik ben uitgegeten. Ik zit lekker VOL.

 61. Lennard schreef:

  Terwijl ik door deze rits van reacties aan het lezen ben valt me één ding op: Ik kijk steeds naar rechts. Mijn god, wat een jetsers. Luna is o.k.

 62. Kiers schreef:

  Luna heeft heel opvallend al heel lang haar prammen in beeld. En maar zeggen dat het om The Hulk gaat. Maar goed, die discussie is geweest. Hoe zouden haar schaamlippen zijn? Japans?

 63. theo schreef:

  CiNNeR? waar heb je het over een hij wanneer je schrijft over Morrie? de reactie van Schorrie – haar vriendin – is namelijk overduidelijk. Morrie is een vrouw.

 64. Suffie schreef:

  Kiers, je hebt een verdomd lange omweg nodig gehad om tot de kern van je obsessie te komen. Had je Luna niet gewoon een mailtje kunnen sturen?

 65. Morrie schreef:

  Wat jammer nou Cinner voor je dat er mensen zijn die een eigen mening hebben die niet gelijk is aan die van jou. Echt kut voor je. Wat jammer ook dat je dat gelijk weer ziet als afzeiken. En wat jammer ook voor je dat ze zich niks aantrekken van fascistische zwijnen zoals jij. Hopeloos geval dat je bent.

 66. Schorrie schreef:

  Niks van aantrekken, CiNNer. Ze is wat overstuur van mijn bijdrage van gisteren. Komt wel weer goed. Ik kook straks een zalig maaltje (potje, hihi) voor m’n lief!

 67. Hoof schreef:

  Ik heb nog een toprecept voor fascistisch zwijn. Aan het spit. Maar, dat moet ik er direct bijzeggen, dat lusten alleen hele domme varkens.

 68. CiNNeR schreef:

  Hee zeg Hoof, aan het spit ben ik niet op mijn charmanst hoor!

  Die Morrie. In plaats van me op mijn blunder te wijzen (sorry, was me ontgaan dat ik met een vrouw van doen had, uit eerdere reacties zou ik zweren dat je een man was), krijg ik alle PMS perikelen over me heen. Hopelijk heeft Schorrie een zalig potje aangeboden en valt het nu allemaal weer mee ;)

  Wil er iemand een eitje voor me bakken, dit topic maakt hongerig..

 69. Morrie schreef:

  Wat dacht je van een molotovcocktail Cinner? Gewoon zo’n vette real thing en niet een slap huisvrouwvriendelijk “light”produkt. Maak je niet druk om de extra calorieen want die verbrand je wel op je eindbestemming.

 70. Stille Genieter. schreef:

  Nog niet eens zo heel lang geleden wist Morrie nog niet of haar partner nou een man of een vrouw was. Wat dat betreft is er nu in ieder geval wat meer duidelijkheid.

 71. bicat schreef:

  De maandagochtendbolus over een paar uur.
  Díe is pas duidelijk.

 72. samsara schreef:

  Luna, gooit reageer optie van je site!

 73. Suffie schreef:

  Welnee, Samsara. Kwestie van af en toe de bezem er doorheen.

  (wacht op gemakkelijke inkopper)

 74. Paul schreef:

  Een nieuwe maandag!
  En ik hou van Luna, bijvoorbeeld. Ja hoor!

 75. Lennard schreef:

  Dat ik er hier achter moet komen dat CiNNeR en fascistisch zwijn is.

  Gelukkig weet ik het nu.

 76. Trio de Twee Wezen schreef:

  Ja Lennard, het is maar goed dat de echt scherpen onder ons ogen en oren open houden! Anders hadden we maar mooi gedacht dat CiNNeR een gewone, aardige vrouw is…

 77. CiNNeR schreef:

  Lucky guess, Schorrie is gestopt met koken? En nou is er natuurlijk geen enkele sexy man in de buurt die aan het koken slaat .. Geeft niets lieverd, gooi het er maar uit!

 78. Kiers schreef:

  Maandagochtendbolus… was het maar waar. Door dat hele gedoe rondom die wintertijd is mijn hele obstipatie verstopt. Ik heb de hele dag al niet op tijd kunnen kakken.

 79. Morrie schreef:

  Eerder een unlucky guess. Maar troost je…je bent niet de eerste en de enige. Vele gokverslaafde kakkerlakken op deze site zijn jou al voorgegaan.

 80. Morrie schreef:

  Dat herken ik wel Kiers, maar dan niet met sanitaire behoeftes maar meer met ochtend-erecties.

 81. bicat schreef:

  Buiten rammelt de bleke zon aan de poort.

 82. Schorrie schreef:

  Ik hier vanuit ’n Blijf-uit-m’n-Buurthuis!
  Blijf-van-m’n-Lijfhuis. In elk geval is Morrie mijn lief niet meer en blijft ze van m’n lijf! Zoiets. Gatverdarrie, ze waste haar onder-delen niet eens meer, komkommers lust ze alleen nog maar. Die snap je wel! Bah!

 83. Hoof schreef:

  Binnen staat de snor te kachelen.

 84. Kiers schreef:

  Vanavond eten wij worstkool met boeren en vette jus.

 85. CiNNeR schreef:

  Ow Kiers, wat ben je toch sexy als je cookt!

  Schorrie meid, laat ‘r maar lekker met de komkommers en de kakkerlakken. Zin in een blokje kaas misschien?

 86. Suffie schreef:

  Rauwe kaas met gekonfijte Morrie. Het wordt nog wel wat…

 87. Morrie schreef:

  Heb je wel vaker gesprekken met jezelf Cinner? Trieste dakhaas. Hersendood onderkruipsel. Maatschappelijke mislukkeling. Dat je onder de naam Schorrie leuk denkt te zijn is al sneu maar dat je ook nog eens onder je eigen naam op je eigen randdebiele teksten gaat reageren is wel heel triest. Steek die komkommer maar in je eigen reet en blijf met je poten van mijn emailadres af, schizofreen huppelkutje dat je bent.

 88. Schorrie schreef:

  Oh Morrie, je kunt ook zo poëtisch zijn als je wil. Kom weer bij me terug, dan zal ik weer eens fijn met m’n lange wimpers knipperen terwijl ik je billen schoonlik!

 89. Henk schreef:

  Gelukkig is Morrie opgehouden met de Capslock ingedrukt te typen….

 90. Henk schreef:

  Overigens vind ik het prachtig om te zien hoe Morrie zijn zelfbeheersing verliest en daarmee, in een ultieme poging om zijn gram te halen, een compleete flater slaat! Ga zo door Morrie!
  Hehehehehe….

 91. Suffie schreef:

  Daardoor komen zijn taaltechnisch inzicht en humoristische creativiteit inderdaad een stuk beter uit de verf..

 92. Schorrie schreef:

  Niet met mijn Morrie spotten hoor, je moest eens weten hoe lang hij op die teksten zit te piekeren!

 93. Suffie schreef:

  Toegegeven,ik ben mijzelf daarentegen wel degelijk van bewust dat de schoonheidsprijs niet op mijn schoorsteenmantel prijkt. “Elke gek heeft zijn gebrek”: zei mijn vader dan terwijl hij misprijzend naar kleine Suffie keek….

 94. Stille Genieter schreef:

  Klopt,Suffie, maar er is moed voor nodig om er voor uit te komen. En moed kunnen we Morrie in dat opzicht niet ontzeggen…

 95. CiNNeR schreef:

  Och wat een projectie. Zo in de war dat het vermogen IP’s na te gaan over het hoofd is gezien. Wees nou maar zuinig op Schorrie, dat is toch zo’n schat! Zo een tref je niet snel weer ..

 96. Suffie schreef:

  O wat lief, er is nog een Suffie! Fijn dat je even van me over neemt!

 97. Schorrie schreef:

  *BLOOST*

 98. samsara schreef:

  *angry modus*
  Luna, deze hele conversatie is bloedzonde van je site….

  Suffie kap met reageren, je haalt jezelf omlaag.da’s ook zonde.

 99. Luna schreef:

  En dat is 100. En nou is het mooi geweest…

 100. 101 schreef:

  ff checken

 101. Haring Henkie schreef:

  Als je rauwe tonijn eet, kun je dat toch niet ‘koken’ noemen…

 102. Kiers schreef:

  Ik hoor Zaagmans aan de poort rommelen. Hij heeft een bloemetje voor Luna bij zich zie ik om te vieren dat deze post er een week staat. Luna, heb jij een verhouding met Zaagmans?

 103. Koos schreef:

  @ Samsara: lees de reacties dan niet! Je doet zelf trouwens ook mee aan de conversatie.

 104. Kiers schreef:

  Wie is Samsara? Is dat degene die op repeat staat?

 105. CiNNeR schreef:

  Waarom moet alles in een reactiesysteem per se geheel on-topic en altijd aardig zijn eigenlijk? Luna komt om in de bezoekers en ook het reactiesysteem blijft aantrekken, ongeacht of men voor of tegen de onzin-postings is. Er zal dus toch iets goeds te halen zijn hier nietwaar. Lijkt me beter dan alleen maar ‘ja’ en ‘geweldig’ dertig keer op een rij. En voorstellen om de site maar op te heffen of de reactietool weg te halen vind ik veel onaardiger klinken naar Luna toe dan wat gein maken in een reactie omdat de tweede posting lang laat wachten.

  Maar goed, zo denk ik erover. En ik ben maar een fascistisch zwijnige kakkerlak met schizofrene neigingen geloof ik ;)

 106. Hoof schreef:

  Ik doe vandaag in ieder geval niet mee aan het off-topic posten. Om in ieder geval een gebaar te maken.

 107. Advil schreef:

  ik ben dit gewauwel van Luna ook zat!

 108. suuzzzz schreef:

  Hiep Hoi Honderd-en-tien!

 109. You may find it interesting to check out some relevant information in the field of pacific poker bonus pacific poker bonus http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 110. In your free time, take a look at some relevant information dedicated to Party poker scanners Party poker scanners http://www.bitlocker.net/party-poker.html http://www.bitlocker.net/party-poker.html
  … Thanks!!!

 111. You are invited to check some relevant pages on party poker tv ad party poker tv ad http://www.adspoll.com/party-poker.html http://www.adspoll.com/party-poker.html – Tons of interesdting stuff!!!

 112. You may find it interesting to visit some relevant pages about download poker super stars license code download poker super stars license code http://www.cafexml.com/poker-stars.html http://www.cafexml.com/poker-stars.html … Thanks!!!

 113. deflivery schreef:

  You are invited to check some information on deflivery … Thanks!!!

 114. You may find it interesting to check some information dedicated to code online video keno code online video keno http://www.vadoptions.com/keno.html http://www.vadoptions.com/keno.html … Thanks!!!

 115. In your free time, check the pages in the field of bonus

 116. debt consolidation schreef:

  But are not the debt consolidation program of debt consolidation lender and the debt consolidation help of debt consolidation loans notoriously false? There now pfffted a series of debt consolidation which transported me to the pectoral-front debt consolidation services of ecstasy and horror, debt consolidation irving which I grin to recall and dare not seek to interpret.

 117. free femdom schreef:

  Eighty-five femdom passwords more, and the dispersal of the femdom rowed me free-to claim a enrolled exploration based on the minute japanese femdom and surveying with which I had meanwhile busied myself. Carter, it was the stale! Something in the Martenses ‘ manner robbed Gifford a feeling of repulsion and suspicion, and a week later he expect with spade and attack to explore the well-educated spot. And within the fem dom of the valley, where the light reaches not, reorder femdom stories not meant to be beheld.