web analytics

7

LUNA’S EERSTE KERSTDAG 2014

beginpaginatotaal

IMG_2214
OMG! OMG! OMG!!!! Is dit nog eens een gedekte kersttafel or what??? M’n schoonvaders hebben voor deze gelegenheid zelfs het ‘pronkservies’ uit de kast getrokken! WOW! Ik ben er helemaal van onder de indruk! Mooi servies, Franse kaasjes, eitjes, sapjes, koffie, allerlei broodbeleg en wel 20 verschillende broodjes! WHAAA!

IMG_2216
En helemaal WOW-servetten erbij ook nog eens!

IMG_2217
Voor mij was een bruine boterham met dat ene witte, ronde kaasje ook perfect geweest hoor, want die was Goddelijk en een perfecte start van de dag! Ontbijten met Franse kaas, ik hou er heel veel van.

IMG_2218
En ik hou ook heel veel van deze mannen. Kijk ze nou eens braaf ons ontbijt staan maken! <3

IMG_2220
Ook het kindeke Jesus ligt heel braaf in z’n stalletje.

IMG_2224
WOW! Hoe schattig! Aardbei-kerstmannetjes!

IMG_2231
We hebben dat kerstontbijt gewoon in onze pyjama’s naar binnen gewerkt. Hoe relaxt! Daarna trekken we allemaal onze kerstkleren pas aan.

IMG_2232
Alvast even een foto maken voor de kerstkaart van volgend jaar! Heel slim hoor!

IMG_2236
En meteen even alles op de Facebook zetten natuurlijk! Zou ik ook doen (oh, dat deed ik ook).

IMG_2238
En dan… is het tijd voor… het Ik Hou Van Holland-spel!!! Opa F. speelt samen met dochter S., ik speel met schoonpa J. en de echtgenoot is de quizmaster.

IMG_2240
Het spreekt natuurlijk volledig voor zich dat schoonpa J. en ik winnen, want schoonpa F. speelt vals en dochter S. is zo goudeerlijk dat haar hoofd het meteen verraadt. Ja, dat is dus 500 gulden extra voor ons!

IMG_2243
Kerstbal-selfie.

IMG_2245
Ach… en wat een perfecte kerstfilm was dit! Lachen, liefde en een happy end!

IMG_2249
En dan… door naar restaurant De Markies in Groningen.

IMG_2250
Keuzes, keuzes! Dochter S. neemt een soep van schorseneren met coquiles! Stoer hoor (en achteraf waarschijnlijk het lekkerste gerecht van allemaal).

IMG_2251
De echtgenoot neemt onder andere een gekonfijte varkenswang.

IMG_2253
En schoonpa F. neemt een kapoentje (dat is dus een soortement van gecastreerde haan).

IMG_2254
Even met z’n allen op de foto. Hier is overduidelijk te zien dat schoonpa F. en ik onze ADHD volledig onder controle hebben als het erop aankomt en de echtgenoot dus niet (de ober was nogal lang van stof en liep te kutten en kloten met de camera).

IMG_2256
Cheers peoples!

IMG_2257
Ik had dus een luchtige mousse van aardappel en knoflook.

IMG_2261
En een gebakken filet van kabeljauw.

IMG_2273
En… hier zijn we alweer thuis bij de schoonvaders voor de koffie en het toetje. Thank God! Het eten bij De Markies was echt wel lekker en de wijn was ook prima, maar ik, en gelukkig ook de rest van de familie, zit toch het allerliefste gewoon thuis. Gewoon in onze pyjama’s, met een Goddelijk toetje van de LIDL! Ik weet het niet, uit eten met kerstmis is eigenlijk ook niks voor mij. Dan heb je het zo gezellig met de mensen van wie je houdt en dan komt er ineens een ander qua vibes tussendoor in de vorm van een ober of het gelach van het tafeltje naast je. Nee, daar ga ik me dan aan storen en dan wil ik het liefst zo snel mogelijk naar huis! Home sweet home!

IMG_2276
En thuis is waar je samen met schoonpa F. met een verschil van 1624 punten, ik herhaal ZESTIENHONDERDVIERENTWINTIG punten verschil wint van schoonpa J. en de echtgenoot! We hebben daarna nog 2 onbeduidende potjes gedaan, die de plogfoto niet eens waard waren! Maar een potje klaverjassen winnen met een verschil van 1624 punten, ja, daar slaap je heel lekker op!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Henri Klaver schreef:

  Ziet er erg gezellig en warm uit. Echt een familie gevoel.

 2. Maurice schreef:

  Wat een heerlijke warme en liefdevolle kerst hebben jullie gehad ! Toppie !

 3. MijnPlog schreef:

  Wat een heerlijke kerst en geweldig behang!

 4. patchwork schreef:

  Prachtige portretfoto van de schoonpa´s!

 5. Josefine schreef:

  Shiver me timbers, them’s some great innamrotiof.

 6. car insurance schreef:

  hey ADHD retard:maria is the one always claiming not to engage assnons like uhow did u get me twisted?i enjoy slaying you faceless fools…can't u tell?????

 7. car insurance schreef:

  Finding out the little things about the people whose blogs I read is something I totally love! Yes, my family is tiny! Your family sounds like my husband’s side, I’m sure he has that many cousins, if not more! I can’t imagine trying to remember everyone’s name lol! xo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *