web analytics

14

LUNA ZINGT ‘3 MAAL 3 IS 9’

Het was vooral koud afgelopen vrijdag tijdens de vrijmarkt in Utrecht. Heel koud. Daarnaast waaide het ook nog eens stevig, dus echt lekker weer was het niet. Gezellig, dat was het dan weer wel. Maar dat lag dan vooral aan het Koninginnedag-gevoel van Marloes, Monica en mij. Want dat gevoel was bij de meeste voorbijgangers van de vrijmarkt ver te zoeken. Dat het koud is betekent nog niet dat je zo’n chagrijnige bek hoeft te trekken, heb ik meerdere keren gedacht. Maar toen! Toen kwamen de nonnen! En nonnen, die zijn volgens mij niet chagrijnig te krijgen. En doe mij een roseetje uit een plastic bekertje en een koffie met een cognacje en ook mijn overgave aan God kent geen grenzen. De nonnen stonden recht tegenover ons en waren in het bezit van een gitaar, een accordeon en een nogal beperkt arsenaal aan liedjes. Maar dat beperkte liedjes-arsenaal losten de nonnen op door het lied ‘3 maal 3 is 9’ in te zetten. “En… drie maal drie is nehegen, ieder zingt z’n eigen lied, drie maal drie is nehegen… en… die meneer die zingt een lied… die meneer die moet een liedje zingen, troelala, troelala, die meneer die moet een liedje zingen, troelalalala!” Het probleem was alleen dat er maar weinig voorbijgangers bereid waren om een liedje met de nonnen te zingen. En dat vond ik best opmerkelijk. Ik zou geen ‘nee’ durven zeggen tegen een non van een jaar of 80. En al helemaal niet op Koninginnedag. En als die non zou vragen om een bijdrage voor een schooltje in Bangladesh, dan zou ik dat ook niet durven weigeren. En al helemaal niet op Koninginnedag. Je weet immers maar nooit, straks staan ze echt in verbinding met God. Maar gelukkig lieten de nonnen zich helemaal niet ontmoedigen door het slechte weer en de chagrijnige voorbijgangers. Met als gevolg dat het liedje ‘3 maal 3 is 9’ die avond zo vaak is gezongen dat het leek alsof de nonnen, inclusief Marloes, Monica en ik op repeat stonden. Want al waren voorbijgangers amper bereid om mee te zingen, wij zongen uit volle borst mee. Een gezellige Koninginnedag ligt aan jezelf, niet aan het weer.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Nina schreef:

  Jammer dat het een plaatje is, en geen video! Dat had ik graag willen zien!
  Tja, had ik maar moeten komen!

  Heb je wel nog je mooie Bruce-spulletjes verkocht?

 2. Brooklyn schreef:

  Haha…erg hippe gitaar ook!

 3. Marloes schreef:

  Dat lied zit echt voorgoed in mijn hoofd :)

 4. Maurice schreef:

  Ik wed dat je ze stiekem 5 euro gaf om het nog een keertje te zingen. Als was het maar voor die kindjes in Bangladesh.

 5. Joyce schreef:

  Ah gut, nee, die kun je niet weigeren nee. Om jouw redenen niet, maar ook niet omdat ze haar gitaar zo mooi heeft geverfd. Ik had ook meegezongen!

 6. johan schreef:

  Zingen weigeren zou inderdaad niet mogen, maar denk als ze inderdaad direkt in contact met God stonden dat die goede oude man met twee flinke oordoppen in zat (volgens jou was het namelijk ook nog eens vreselijk vals). Dan heeft doof zijn toch wel zo zijn voordelen .. :-)

 7. angel schreef:

  de nonnetjes van de waterstraat?

 8. Wiro schreef:

  Dat van die chagrijnige koppen zie ik zo voor me. Maar waarom zou men vrolijk kijken?? Van een boel rommel bij elkaar en dan ook nog eens slecht weer wordt je nu niet bepaald blij…

 9. Janssen schreef:

  Tja,een gezellige koninginnedag ligt inderdaad aan jezelf,maar wanneer je als geboren en getogen Amsterdamse in het kneuterige zeeuwse terecht ,komt waar inderdaad kneuterigheid hoogtij viert,ga ik daar niet bij staan blauwbekken:):).
  Dank je wel,ik heb wel wat leukers te doen….

 10. Rick de Kikker schreef:

  Zeg maar ja tegen ’t leven, ja tegen ’t leven. Van je Amen en je Gloria joechee.

 11. Moeder van Luna schreef:

  Net jullie foto’s gezien op de flickr.prachtig ..jammer van het weer!!!!

 12. Virginie schreef:

  Hoezee voor de nonnen! Moge ze er nog veel jaren gaan staan en zingen.

 13. cassje schreef:

  nonnen zijn koel! ja een feestje maak je zelf.

 14. Wicky schreef:

  Je weet dat het geluk brengt als je 3 nonnen tegenkomt? Stel je voor dat je er 3 de hele dag tegenover je hebt!

  By the way, ik heb je link op m´n log! Via Teetje(http://teeslife.web-log.nl) en dan Deslaniettemin! Je log rockt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *