web analytics

44

LUNA ZIET ‘THE MATRIX RELOADED’

Vriendin I. en ik hebben ‘The Matrix’ zeker zo’n 15 keer gezien. Kan ook 20 keer zijn en als je alle keren meetelt dat ik halverwege in slaap ben gevallen, dan zullen het er 30 zijn. Goede film, ‘The Matrix’. Alles goed aan die film. Dus zal het tweede deel wel tegenvallen, maar je kan het als ‘echte fan’ gewoon niet maken om niet te gaan. En de actiescènes moesten briljant zijn, volgens de kritieken. Dus zaten vriendin I. en ik gisteren met nog wat vrienden in de bioscoop om ‘The  Matrix Reloaded’ te aanschouwen. De zaal was compleet uitverkocht en we waren er helemaal klaar voor. Echt. Maar bij de zoveelste vechtscène waarbij Mr. Smith zichzelf dupliceert en Neo als een bezetene staat te meppen, ben ik geestelijk afgehaakt. Vlieg dan toch weg man, dacht ik steeds. Of; in de vorige film kon je toch in Mr. Smith vliegen en al z’n data veranderen en waarom doe je dat dan nu niet als je zo’n ‘agent’ tegenkomt. Je bent toch ‘the one’ man! Gedraag je er dan ook naar! Tussen de vechtscènes door konden de flinterdunne en zeker niet geile liefdesscènes van Neo en Trinity me ook weinig boeien. Maar het allerergste, afgezien van het feit dat de film eindigde met een cliffhanger, was dat ik ‘m niet snapte. Ik keek vriendin I. aan: “Snap jij ‘m?” Zij snapte hem ook niet. Gelukkig. Lag niet aan mij. De eerste driekwart van de film is zo traag als dikke stront en daarna wordt me in nog geen minuut ineens de zin van het bestaan, inclusief allerlei filosofische en wiskundige feiten door de strot geduwd. Zo werkt het dus niet. Of misschien werkt het wel zo, want nu moet ik wel naar ‘The Matrix Revolution’ in november. Om te kijken hoe de film afloopt.

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Eveline schreef:

  Ik ben ’t helemaal met je eens! Ik had na de zoveelste scene met vliegende kogels en fladderende jassen zoiets van ‘jaaahaaa, nou weten we t wel’. Dat wat in de vorige film nog heel bijzonder was, kreeg nu zo’n overkill… Ben ’t met je eens wat de liefdesscene betreft. De dansscene in Zion daarentegen vond ik wel opwindend… ben trouwens errrg blij steeds vaker van anderen te lezen dat ze er ook niks van snapten. Ik ‘vrees’ alleen dat ik straks inderdaad weer naar de bioscoop ga om te zien hoe ’t nou afloopt. En eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in. Werk ik weer mee aan een record in de openingsweek..

 2. Rick schreef:

  ?The Marketing Revolution?

 3. GJ schreef:

  snaptje je m niet? :)
  he’s the one!!

  maare.. ik had er ook meer van verwacht, desalniettemin wel aardige effecten.

 4. Vincent schreef:

  Waarom zijn mensen zo dom (“het had een open einde”, “het eindigde met een cliffhanger”) en? dat is juist de bedoeling als er in november nog een komt. Dat je hem niet snapt, tja, ik ga weer terug naar de domheid. En natuurlijk mag je hem slecht vinden, maar noem je zelf geen fan als je zulke domme commentaren hebt, want inderdaad je snapte het echt niet.

 5. Luna schreef:

  Om te bewijzen dat ik een echte fan ben, ga ik nu een Matrix-shirt kopen…

 6. Eveline schreef:

  @Vincent: het was geen cliffhanger, de film werd gewoon gestopt. En natuurlijk wist ik dat er een volgend deel zou komen, maar zo’n abrupt einde vind ik voor een film als the Matrix niet kunnen. Jammer trouwens dat ik de trailer van deel 3 heb gemist. Was ik nu toch maar blijven zitten….

 7. Lee schreef:

  Onzin Vincent. Luna gaf aan dat ze de eerst Matrix te gek vond en dus een ‘echte fan’ is. Het zou triest zijn als je, omdat je een ‘echte fan’ bent, dat je dan alles aan alle vervolgen dan ook maar goed moet vinden en geen kritiek meer mag hebben. “Helemaal te gek The Matrix Relaoded, alles is super!” “Waarom dan?” “Nou ik ben een fan!”. Zo werkt het toch niet?!

  Ikzelf vond Relaoded af en toe ook te ver doorgevoerd. Waarom vechten met 100 man als je toch als superman kan wegvliegen? En misschien was het verhaal slechter dan The Matrix. Maar aan het einde van de film moest ik toch even bijkomen vanwege de geweldige impact van alle actie in de film. Ik heb een vette film gezien en daar gaat het mij om.

  Enne het moment van The Matrix Reloaded?…het kusje van één van The Twins naar Trinity vanuit de lift was super! :-)

 8. salsa schreef:

  do {
  fork(“Agent.Smith”);
  } while (true);

  Het plot was een beetje (veel) gekunsteld. Ik denk dat de Wachowski’s redelijk wat jointjes door Luna hebben moeten laten kopen om met dat plot te komen.

  Het komt er (geloof ik) op neer dat de Matrix er een soort van Evolutionaire Recursie erop nahoudt om zichzelf telkens te verbeteren.

 9. fred schreef:

  vincent is dus heel intelligent, mmm
  nou leg jij dan maar even uit waar jij denkt dat de film precies over gaat, voor de domme mensen onder ons….

  ik vond overigens die motor chase op die snelweg het mooiste deel van de film

 10. Luna schreef:

  dat de camera onder de vrachtwagens doorging i.p.v. achter de motor aan, dat was inderdaad ‘vet’…

 11. DjB schreef:

  Salsa, gij über-nerd

 12. wouter schreef:

  als je fan bent MOET je de 4 awesome animated matrix verhalen zien op http://www.theanimatrix.com.. “the second renaissance” deel 1 en 2 (en “program” en “detective”). 2nd renaissance legt slechts uit wat er zich voor de matrix1 afspeelde, maar misgien hebbie dur wadaan. (ze zijn al maanden uit, maar just in case..)”program” en “detective” zijn meer hele gave artist impressions van het matrix-gegeven.

  maar als je dan net als ik details niet snapt (de lepel, de 6e matrix, de glitch/het virus: Neo of Mr. Smith??/sleuteldrager) moet je je ff gek laten maken op http://www.matrixreloaded.com, een fansite met echte freaks die de film beter denken te begrijpen dan de makers..
  bijbelse connotaties, archetypen, alice in wonderland met de Red Queen, trinity als mede-Architect van de Matrix en ga! zo! maar! door!
  de mogelijkheid tot zo’n speculatie maakt het voor mij per definitie een superfilm! dat ik enorm heb genoten van al het prachtigs (that’s a nice trick..)en op t puntje van mn stoel zat (highway-scene) komt daar nog eens bij!

  ps: heb ik gespoilt? niet echt toch?

 13. Marlous schreef:

  Wat jammer.
  Ik vind Keanu Reeves nog wel zo’n yummie ding, zeker in leren jas en met coole blik…
  Ik ga um toch kijken, als ik ‘m gezien heb, zal ik zeggen wat ik ervan vond.

 14. Timmer schreef:

  als echte fan moet je niet alleen afweten van het bestaan van de eerste vier Animatrixfilms, ook moet je weten dat als voorfilm van ‘Dreamcatcher’ (hier in Zürich, Zwitserland nog in de bioscoop) een vijfde Animatrix te zien is.. ‘Last flight of the Osiris’. Op 9 juni komt de DVD uit met alle 9 animatrix films..

  een film hoe je niet te begrijpen om ervan te genieten.

 15. salsa schreef:

  Dat zal best DjB, maar ik snap het wel (geloof ik).

 16. Paul schreef:

  Hollywood zou moeten stoppen om de filmsuccessen uit te melken met een vervolg. Ik kan namelijk geen enkel goed vervolg op een succesfilm opnoemen.

 17. salsa schreef:

  Paul,

  Alien -> Aliens
  T1 -> T2
  Star Wars (1e drie films, deel 4,5,6)
  Toy Story 1 -> 2

  Ze zijn er wel, alleen meer uitzondering dan regel.

 18. Rean schreef:

  LOTR – fellowship
  LOTR – the two towers

 19. Rean schreef:

  Salsa > blits dat jij over de 3e Star Wars nu al kan oordelen dat dit ook een geslaagd vervolg is. Naar mijn weten is deze nog nergens te vinden. Mocht dit wel het geval zijn, dan hoor ik het graag

 20. Hans schreef:

  Trinity is een lelijk wijf met een centenbak. Zo, dat is er uit.

  Verder viel het mij ook wat tegen, maar als je de trailer dan nog eens downoad (er staat er 1 van 90 Mb op de matrix site!!!!) zie je toch wel een hoop coole scenes. Wie weet hadden ze de vechtscenes wat korter moeten maken. Die werden op een gegeven ogenblik wel erg “duh, gaan ze weer vechten”.

  Ik heb ook het voorstuk van deel drie gemist die na de aftiteling kwam. Hoorde ik later pas…

 21. Marc schreef:

  Rean > De 3e Star Wars film is Return Of The Jedi… En die was best goed (al hadden die Ewoks van mij niet gehoeven).

 22. salsa schreef:

  Raen: Ik heb het over de eerste 3 films, te weten deel 4, 5, en 6. De 4e en 5e film (deel 1 en 2) vond ik kut.

  Ik denk dat je niet helemaal snapt hoe de 2 triologïen gerelateerd zijn, te oordelen naar je reactie.

 23. Roland schreef:

  Paul wrote>Ik kan namelijk geen enkel >goed vervolg op een succesfilm
  >opnoemen.

  Ho ho, Rocky 5 was zelfs beter als Rocky 4 dus het kan wel! ;-)

 24. marije schreef:

  Ik had dus precies hetzelfde: een uur voor einde dacht ik ‘hoe lang nog?’ en toen kwam er een heel filosofisch verhaal waar geen touw aan vast te knopen was.
  Vond naast de snelweg-scene, de party-scene ook erg sterk!!

 25. wouter schreef:

  Een bekend fenomeen op dvds en websites zijn de zgn ‘eastereggs’; verborgen delen van een site of dvd die met kleine truukjes kunnen worden gevonden. Ook de site van The Matrix heeft ze.

  Surf naar de http://whatisthematrix.warnerbros.com website.

  klik op ‘enter high bandwidth’
  klik gele bullet rechtsboven
  klik 2x op vakje naast ‘low bandwidth’
  klik op schuif naast ‘access panel 3’

  Wie dit precies navolgt, kan de ‘binaire modus’ openen: een flashbalkje waar met knoppen een 1 of een 0 kan worden ingesteld. tik bijvoorbeeld de knoppen 2,3,5,6,7,8 aan, en men krijgt toegang tot verschillende ‘Easter eggs’. Hier zijn alvast een paar codes:

  11011011 //3d view nebuchadnezzar
  10110110 //Bonus clip Stunt coordinator
  00011000 //Bonus clip Concept Illustrator
  10000001 //Previous matrix website
  11101001 //Trinity concept art
  11010100 //Animatrix Desktop Art
  01101111 //Hexadecimal menu.

  Als je nu
  01101111 invult, kom je bij een ‘Binary Access panel’. Als je dan op dezelfde manier 1010 0011 1011 0001 1010 0100 0010 1000 invult, kom je op een download-pagina waar je een 3D plastic model van de Nebuchadnezzar kunt downloaden (50Mb)in elkaar zetten en je hebt je eigen hovercraft.

 26. wouter schreef:

  t was even zoeken naar de codes vannacht, maar ik heb ze eindelijk gevonden! (-; nee hoor gejat van http://www.xanga.com/home.aspx?user=roowlant , maar waar hij dit vandaan heeft weet ik niet.. ik haat vliegtuigmodellen en hovercrafts, maar vind t concept van verborgen linx wel super!

 27. Luna schreef:

  Ik lees net in de Nieuwe Revu dat Jim ‘m ook niet snapte…

 28. Xendirum schreef:

  Ja maarrr, Jim is verkouden

 29. B-art schreef:

  “Maar het allerergste, afgezien van het feit dat de film eindigde met een cliffhanger, was dat ik ‘m niet snapte”
  Kom op nou zo moeilijk was ie echt niet. Het verwijst gewoon terug naar iets wat redelijk aan het begin van de film gebeurt!! Je kan het gewoon niet gemist hebben (het heeft iniedergeval met een telefoon te maken)

  enne Jim is een eikel.

 30. Paul schreef:

  OK, OK.
  Deel 2 van Harry Potter en deel 2 van Lord Of The Rings waren heel aardig.

  Maar Rocky 5?

 31. GJ schreef:

  @wouter, sjeetje.. da’s wel cool. als ik meer tijd heb ga ik het eens allemaal lezen en uitproberen! :)

  xmen2 was ook aardig! (de effects, het einde was wat slapjes)

  Luna, wil je mee naar
  Charlie’s Angels: Full Throttle? :)

 32. stoshe schreef:

  Tjee, mag ik Reloaded nog wel een fantastische film vinden? Dat het verhaal wellicht wat minder is, is niet erg, het is geen boek. Dat het af en toe wat langdradig was, tja, ze moeten wat doen om die tijd vol te krijgen (had ook met wat anders gekund). Ik ga eigenlijk alleen naar de bios vanwege het effect en dan is Reloaded een geweldige film!

 33. Huug schreef:

  Gotverdommenondemiljaardejumerdegodversschijt , kan iemand me die vloek vinden ? Ik heb me al de tering gezocht ! Verdomme nog aan toe !

 34. Noud! schreef:

  Tja. Wat had je dan verwacht? Nog een Matrix 1? Daar zat al veel basis filosofie in die de meerderheid miste. Nu werd er nog meer ingestopt, maar dan net een stapje verder. Het principe van vrije wil wordt aan de kaak gesteld. Dat vereist inderdaad wat meer kennis. op zich niet verkeerd, maar daarmee mist een grote groep kijkers de impact. En diegene met die kennsi weten dit dilemma allang. Oftewel: de film is een lichte misser.

 35. verbal jam schreef:

  Laten we het zó zeggen: vergeleken met een krat vakantiedia’s zal het wel een goede film zijn. Maar jullie brengen met wel aan het twijfelen of ik nog zal gaan…

 36. ssssjonnie schreef:

  weet iemand welke deur neo op het laatst heeft gekozen?

  Die wierdo zei toch dat er maar 7 personen nodig waren voor het hele circus op nieuw te beginnen……!
  en op het laatst was er nog maar 1 schip met enkele overlevenden…..

  Tsja het antwoord komt helaas pas in november..

 37. Remco schreef:

  De beste uitleg die ik tot nu toe heb gelezen:
  http://www.corporatemofo.com/stories/051803matrix.htm

  Het stuk ‘in’ de Matrix vond ik juist heel boeiend, het gaf weer een beetje de mystiek terug die ik uit Matrix 1 mistte (je weet immers al hoe de Matrix in elkaar zit, je weet echter nog niks over het onstaan ervan).

  Genoeg open eindjes die nog opgelost moeten worden, waarvan sjonnie er 1 noemt.

 38. Roland schreef:

  @Paul: proef ik enig cynisme jegens de Rocky reeks? Dat is cultuurgoed jongen!

  laat ik hier voor de zekerheid een smiley achter zetten: :-)) (vooruit, een dubbele)

 39. MichaelS schreef:

  @Novecento: Voor jou hebben ze het filmhuis uitgevonden, dan kan je je lol op. Naar de bioscoop gaan blijft een vrije keuze ;) Misschien dat je Equilibrium wel kan waarderen. (http://us.imdb.com/Title?0238380)

 40. Novecento schreef:

  @MichaelS. Bedankt voor je adviezen.Ik ga inderdaad veel liever en ook vaker naar festivals en Filmhuizen. Blijf ik tenminste in contact met de aarde.

 41. mevrouw H. schreef:

  nou..Ik vond de Matrix dus WEL goed.
  Enorme mooie vechtscenes (ik kon er geen genoeg van krijgen),alleen wat ik minder vond, was het feit bij de vecht scenes tussen morph en de agent op de vrachtwagen wel heel blue screen was.
  En ik vond dus het “einde” waarin Neo het hart van trinity “masseert” wel heel erg fout.
  Verder zaten het m in de kleine dingetjes!
  Deze manier van filmen is uniek!

 42. Paul Van Kempen schreef:

  ik wacht de dvd wel af……..

 43. Randzzom schreef:

  Gisteravond naar “The Matrix Reloaded” geweest. Tjongejonge, excusez-le-mot maar wat een KUTFILM was dat, zeg. Okee, als je een beetje special effects-freak bent zou ik zeker gaan kijken, maar voor de dialogen hoef je het niet te doen. (beter thuisblijven en Barend en v. Dorp kijken, haha.) Het enige stukje dat ik wel aardig vond was waar Neo “The Architect” ontmoette… enfin.

  We hebben er nog een paar uur over zitten filosoferen.. mind you, da’s een stuk korter dan over Matrix deel I, want daar zat toch wel wat meer diepgang in. Matrix Reloaded gaat met name over keuzes (als je dan al een ’topic’ eruit zou moeten pikken). Het concept van de programmering van de matrix is in deel 2 wel wat verder uitgewerkt. Smith is een virus geworden (kopieert zichzelf) zorgt voor grappige scenes waarin Neo ongeveer 200 kopieen van Smith afranselt met een grote ijzeren pijp . Heel erg vreemd dat de broncode van de Matrix zich in de Matrix zelf zou bevinden. Je zou vermoeden dat de machine, waarop de Matrix draait, fysiek aanwijsbaar is. Natuurlijk kun je niet zomaar die machine hacken / stukslaan, omdat dan alle mensen (batterijen) dood zouden gaan. Neo’s opdracht voor deel 3 is het uitzoeken van 23 mensen (17 mannen en 6 vrouwen) om Zion op te bouwen nadat de Matrix is vernietigd… nou… ik moet het nog zien

  Oh ja ! Aanradertje.. kijk tijdens de film ook even naar de mensen naast je in de rij. Ineens wordt het idee dat we bio-energie af zouden kunnen tappen niet meer zo vreemd. Als een stel batterijen zitten we met zijn allen te kijken naar de meest vreselijk inelkaar gezette vecht-scenes en nog vreselijker inelkaar gezette erotische scenes. Ja… de Aliens kunnen heel veel onderzoek naar ons doen terwijl we in één van de (door hen bestuurde) bioscopen zitten te loeren naar een film.

  …surprised to see unpatched SSH servers running in the year AD 2199? “It’s not that uncommon for people to run the old distribution,” he says. “I know we had a bunch of boxes that were unpatched for two years.”

  Discussie-forum Matrix Reloaded, klik hier:
  http://www.muizz.nl/cgi-bin/muizzboard/ikonboard.cgi?s=ee8789057045c965ca23f52a0cc591f8;act=ST;f=27;t=623

  Running 150 seconds, this trailer shows us dozens of shots of CGI-heavy goodness, most notably demonstrating the powers of the Twins (they can turn all white and spectral and phase through material objects) and Agent Smith version 2.0 (he can copy himself onto human beings to make an army of Agent Smiths). This trailer is simply too cool for a puny coppertop like me to put in words… just watch it yourself.
  p: 25/05/03 15:57 (Cypher)
  http://whatisthematrix.warnerbros.com/rl_cmp/trailer_final_frames.html

 44. Freddy schreef:

  Wel erg leuk dat Keanu 125 miljoen dollar aan de special effect boys heeft gegeven. commentaar: het laatste waar aan ik denk is aan geld. Ik kan van het geld dat ik heb verdiend de komende paar eeuwen vooruit ! Kijk daar hou ik nou van. Wat een held !!!!