web analytics

40

LUNA IS DE WANHOOP NABIJ

Maandagavond mocht ik nog even welterusten komen zeggen bij de dierenarts voordat Bruce 12 uur de nacht alleen door zou brengen. Ze hadden ‘m weer een katheter ingenaaid en weer een plastic ‘radio-kap’ omgedaan, waar hij zich hevig tegen verzette. Terwijl ik met een kopje koffie naast ‘m zat, zag ik dat hij met z’n lenige lijfje zelfs in staat was om de rand van de kap onder z’n katheter te wippen en ‘m er zo langzaam uit te duwen. “Dat gaat niet goed zo hoor”, zei ik tegen de dierenartsarts, “hij trekt die katheter er vannacht gegarandeerd weer uit.” “Dan doe ik ‘m ook nog een ‘mooncollar’ om”, zei de dierenarts en vervolgens klittebande ze een soort zwemband om z’n nek. Of ik even op wou letten hoe het ging. En terwijl ik nog maar een kopje koffie dronk, zag ik Bruce een heftige strijd leveren met de ‘mooncollar’. Hij had z’n pootje er al tussen gewurmd. Mooi niet dat ik hem vannacht alleen liet met die kap en die zwemband. “Ik neem ‘m mee vannacht hoor, hij stikt anders in dit ding”, zei ik. “Dan zit je wel met een lekkende kat, want hij heeft een kathether”, zei de dierenarts. “Kan mij het schelen, hij mag m’n hele huis onder lekken”, zei ik. En vervolgens gingen we wéér naar huis, met wéér een taxi. Om er thuis na een uur achter te komen dat die katheter er in het kattenmandje al uit was gegaan, om vervolgens wéér met een Bruce te zitten die niet kan plassen, en om even later zelfs met een volledig in paniek rakende Bruce te zitten die bijna zou stikken in die ‘mooncollar’. De ‘mooncollar’ heb ik razendsnel los moeten knippen, anders was Bruce dood geweest. Na die hele toestand bracht ik ‘m wéér naar de spoedkliniek, waar ze ‘m wéér een katheter gaven. Vanmorgen kon ik ‘m daar wéér ophalen om ‘m met de dierenambulance, want de taxicentrale was volledig overbezet, wéér naar m’n eigen dierenarts te brengen. Er worden nu foto’s gemaakt. En ik ben ondertussen zo kapot dat ik niet kan stoppen met huilen. Ik ben gewoon ziek en misselijk van radeloosheid.

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Nina schreef:

  Ja jezus en wat is nu de oplossing dan? Zo kan het toch niet door blijven gaan? Kutzooi.

 2. Cindy schreef:

  Gut wat een zielige foto… Ik vind het heel naar voor jullie allebei, leef ontzettend mee. Hopelijk helpt dat een beetje voor het herstel van Bruce. Hij mag in ieder geval trots zijn op zo’n lief baasje! Sterkte!

 3. Iris schreef:

  Lieve Luna,
  Wat een vreselijke stress voor jou en voor Bruce. Ik kan het me helemaal voorstellen, want ik heb precies hetzelfde gehad met kater Max. De oplossing was: alles eraf, een zogenaamde penisamputatie. Daardoor is de plasbuis verkort en kan de kater weer normaal plassen. Alleen is Kater Max nu poes Max… Maar hij leeft en alles gaat goed. En een nierdieet natuurlijk. Misschien kun je dit aan de dierenarts voorleggen?
  Sterkte, Iris

 4. Nina schreef:

  @ Nina: dat is eng, ik wou ook ‘ja jezus’ zeggen.
  Ja jezus, dus. Het is me wel een felle zeg, die Bruce. Op zich geeft dat hoop, die overlevingsdrang, maar hij werkt zichzelf tegen! Luun, jij bent zijn engel, je moet gewoon volhouden, het komt goed! Sterkte voor jullie allebei!

 5. Marijke schreef:

  Hopelijk vinden ze snel iets, dan kunne ze Bruce snel helpen. Hij is wel precies nog steed levendig en hij heeft gegeten en gedronken. Dat is echt wel iets positief!!

  Veel sterkte

 6. Eveline schreef:

  Arme Bruce, dat ziet er inderdaad knap benauwd uit zo… Hoop dat ze snel vinden wat er mis is en dat ‘ie dan lekker aan ’t dieetvoer kan. Sterkte.

 7. jolanda schreef:

  Tja, wat kan ik nu nog zeggen?
  Niks helpt, alleen als Bruce weer beter wordt zal je situatie weer goed kunnen worden.

  Ik leef met je mee en probeer ook nog te genieten van leuke dingen die om je heen gebeuren….proberen.

  jolanda

 8. Kaat schreef:

  Liefje, ik denk aan jullie. Kus!

 9. Mozoprimo schreef:

  Ow my god wat een crisis. Maar Bruce vecht, en je bent de beste poezenmoeder van de wereld: dit komt goed.

 10. Marieke (en Knuf) schreef:

  Arme, arme, arme Broesielie. Dat ziet er echt hartverscheurend zielig uit. Ik kan me goed voorstellen dat je je verschrikkelijk ellendig voelt onder die onzekerheid en angst. Bah.
  Ik denk aan jullie en duim, net als de rest hier, onophoudelijk mee dat het weer helemaal goedkomt!

 11. Janssen schreef:

  Bruce en Chantall,het komt allemaal goed……maar gottegottegot,wat een ellende moeten jullie doorstaan :(:(:(,zelfs de niet kattenliefhebbers onder ons zal wat Bruce meemaakt niet onberoerd laten…..ik ben een groot liefhebber en huil mee en duim en denk aan jullie.

 12. Indigo schreef:

  Hey Luna,

  Ik vind het heel erg dat het zo slecht gaat met Bruce Lee. Ik heb zelf ook twee katten en kan me voorstellen hoe het moet zijn om niet te weten wat je moet doet doen en dat beestje maar te zien worstelen. Hopelijk gaat het snel beter met hem, veel sterkte.

 13. filosofietje schreef:

  Verschrikkelijk! Ik duim voor jullie! Heeft een van die dokters nu inmiddels een plan om Bruce echt te helpen?

 14. Kimske schreef:

  Wat ontzettend erg weer… En wat goed dat je hem mee naar huis nam, anders was er niemand geweest die de mooncollar van zijn nekje kon knippen! Arme, arme Bruce, en arme arme arme jij!

  Hoop zo dat ze nu snel iets voor hem kunnen doen, en jij, doe alsjeblieft een beetje rustig aan!

  Denk de hele dag aan jullie!

 15. Suzanne schreef:

  Arme Bruce! Ik duim voor jullie dat er snel een goede oplossing komt.

 16. Joyce schreef:

  Jeetje, wat een toestand! Het ziet er zó naar uit, die arme Bruce met die grote band en kap om zijn nek. Kan je niet een andere kliniek bellen en om raad te vragen, een second opinion zeg maar? Een penisamputatie klinkt heel eng, maar is vaak wel een goede oplossing! Ik leef ontzettend met jullie mee en hoop zó ontzettend dat alles weer goed komt, je bent in ieder geval een kanjer van een poezemama! Houd vol, meisje!!

 17. Brooklyn schreef:

  Ach meisje toch……..Sterkte!

 18. Minca schreef:

  Arme jullie! Wij duimen ook mee!

 19. Beppie schreef:

  Naaaa!
  Met vantevoren excuses want ik ken hem/haar niet en de situatie zal vast heel ingewikkeld liggen…
  Maar wat een KUT dierenarts!!!!
  Bo hebben ze toen 3 keer gekatheteriseerd (ik heb de littekens nog in mn arm staan, want dat doet hartstikke PIJN!) en toen was het genoeg! Weg plasser, weg probleem.

  Dat beestje heeft nu wel genoeg meegemaakt! en Jij ook!!
  Damn, dit is zelfs vanaf een afstand al frustrerend!
  Als mijn dierenarts eens in Amsterdam zat… :-(

  Heel, heel , heeel veel sterkte!!

 20. Pollie schreef:

  Ik leef helemaal met jullie mee. Veel veel sterkte.

 21. M%n schreef:

  Oooh lieverds toch, die foto ziet er echt helemaal hartverscheurend uit. Ik duim en ik stuur positieve vibes en dit is hopelijk zo snel mogelijk helemaal terug in orde! (Luun, Bruce heeft het in ieder geval wel getroffen dat ie bij jou terecht gekomen is!)

 22. Marieke schreef:

  Ach, arme Bruce! Die foto :’-(
  Getsie wat een toestand! Ik denk aan jullie en duim voor een snelle verbetering.
  Knuffel van ons hier!

 23. Jan schreef:

  Kom op Broesielee! Ik denk aan jullie!

 24. Aukje schreef:

  Oh my god! Wat erg! Heel veel sterkte jullie!!!

 25. brownie schreef:

  Tjees, Luna, dat is ook wat daar, Jammer dat je Broes niet kan vertellen dat alles wat jij doet en voelt , helemaal voor zijn bestwil is, wel een fel knokkertje ! Die is nog niet klaar met alles , komt wel goed 1

  Sterkte LUna, en Bruce natuurlijk

 26. Jet schreef:

  Oh ik zit hier gewoon mee te janken…wat een ellende, arme Bruce, arme jij. Je staat machteloos, dat is het ergste, ik hoop met heel m’n hart dat lieve gekke eigenwijze Bruce er bovenop komt. Hang on you!

 27. Claud schreef:

  Jeetje Luna wat vreselijk voor je!! heel veel sterkte & geef bruce maar een knuffel

 28. mike(lodeon) schreef:

  Lieve Luna, ik lees met tranen in mijn ogen je relaas. Wat je nog kunt proberen is in beelden te communiceren met Bruce. Klinkt misschien gestoord maar van een heuse kattenfluisteraar heb ik mogen vernemen dat in beelden ‘praten’ je kat kan laten zien wat en waarom dit gebeurd. Probeer het ajb. Ik heb een melkende kater die rustiger lijkt nu ik hem laat zien niet te willen dat hij melkt maar dat hij wel op schoot mag liggen. Ook mijn zeer nuchtere echtgenoot is verbaast van het resultaat.

 29. Pauline schreef:

  Veel sterkte Bruce & Luna!

 30. Marloes schreef:

  Ja als je toch eens kon uitleggen aan Bruce dat zo’n stomme band nu eenmaal het beste voor hem is….ik ken geeneen kat die in godsnaam begrijpt waar dat onding voor is..
  Heel veel sterkte..ik leef met jullie mee…hartverscheurend is het allemaal..

 31. josephine schreef:

  o wat zielig voor Bruce en voor jou. Mijn kater Poem had precies hetzelfde en er gingen een heleboel spoedritjes naar de dierenarts aan een operatie vooraf. Uiteindelijk werd, o gruwel, zijn penis geamputeerd, en werd kater Poem een poes. Daarna was en bleef alles goed met hem. Ik hoop dat alles gauw weer goed komt, sterkte!

 32. petra (kiki) schreef:

  Lieve Luun,
  Ik zou zeggen, inpakken die handel en naar de dierenkliniek in Utrecht sjeesen. Daar zijn ze zo professioneel.
  Heel veel sterkte ik denk aan jullie… Geef de moed niet op…

 33. blue schreef:

  pfff wat een toestand, sterkte!`maar wat ik niet snap (okok ik ben geen medies onderlegd tiep): waarom houden ze hem niet flink gesedeerd totdat het probleem over is?????

 34. Mannetje schreef:

  Wat Petra (kiki) zegt, ik wil je wel halen/brengen?

 35. Marion schreef:

  Arme Luna…
  Tip: neem een dierenarts waar Bruce ’s nachts mét toezicht kan blijven. Francisco Gianni van de Stadion Dierenkliniek kan ik aanbevelen: hele goede arts, hele goede praktijk. Die hebben ervoor gezorgd dat mijn Bruce (die heet Brommer, maar ziet er net zo uit) zijn vreselijk gehavende poot uiteindelijk niet geamputeerd hoefde te worden, en hebben mijn ouwe Bokkie met haar haperende nieren meermaals van de dood gered.
  Ze zijn niet goedkoop, maar nog altijd goedkoper dan de spoedkliniek!
  Heel veel succes met Brucie, komt helemaal goed al zal het hem waarschijnlijk zijn pielie kosten!

 36. Mandy schreef:

  he gats, meis…da’s akelig! Onze kat heeft het ook meegemaakt…en wij dus ook. ’t Was heel heftig, maar hij haalde ’t. Bleef wel veel last houden en had snel blaasontsteking, dus ook op een smerig dieet, wat hij zelf weer aanvulde met muizen, mezen en meeuwen!!! ’t Blijft aanklooien met die eigenwijze beessies. Bruce ziet er meedogenloos uit…zit volgens mij wel pit in…en ze hebben ten slotte 9 levens!!!

  Sterkte!

 37. Agnes schreef:

  Ik leef met je mee! En natuurlijk ook mijn kat Angel, de aanbidster van Bruce.

 38. Joyce schreef:

  Hoi Luna,

  Een vriendin wees me op deze site en hier las ik dat het niet goed gaat met je mooie Bruce.

  Wilde je heel veel sterkte wensen. Een dikke knuffel voor Bruce.

  Groetjes
  Joyce

 39. Rosanneke schreef:

  Lieve Luna!
  Ik leef hier ontzettend met jullie mee! Ik kan bevestigen van Mike heeft gezegd in zijn reactie: probeer in beelden te communiceren. Wij hebben pas geleden een mevrouw langs laten komen om erachter te komen waarom onze Tijger zo bang is van vreemden en daar kwamen heel veel bijzondere dingen uit. Ze leerde ons ook te denken in plaatjes en sindsdien gaat het veel beter met Tijger. Probeer het, je zult zien dat het werkt. Ik denk aan jullie!

 40. Kimske schreef:

  Ik hoop spoedig een positieve update te lezen!! Mijn duimen draaien op volle toeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *