web analytics

35

BRUCE DOET HET WEER ENIGSZINS

“Op de röntgenfoto’s is niks te zien”, zei de dierenarts. “Oh, en dat betekent?”, vroeg ik. “Dat er geen blaasgruis of andere verstoppingen in z’n blaas of penis te vinden zijn”, zei ze. “Oh, dat is mooi dus?”, vroeg ik. Dat was zeker mooi, maar daarmee was het probleem natuurlijk niet opgelost, want Bruce plaste nog steeds niet echt lekker. “Waarschijnlijk ligt het dan aan stress, in combinatie met de blaasontsteking en de blaaskrampen”, zei ze. “Hij moet dus gewoon ontspannen?”, vroeg ik. Ja, dat zou het kunnen zijn, want intern was er niks mis met ‘m. Z’n bloedwaarden waren allemaal goed, z’n nierwaarden waren goed, z’n temperatuur was goed en op de röntgenfoto’s werd na 6 keer katheteriseren ook geen blaasgruis meer waargenomen. Stress dus. Bruce is een zenuwelijertje dus. Het treurige van deze voorlopige conclusie is dat de tweede dierenarts die ik sprak hetzelfde opperde, maar dat Bruce daarna toch nog 5 keer is gekatheteriseerd. En dat Bruce Lee tussendoor dus aan nóg meer stress, van taxi’s, nieuwe mensen, eenzame opsluiting en ‘mooncollars’ is blootgesteld. Het positieve van deze voorlopige conclusie is dat Bruce gisteravond gewoon naar huis mocht. Zonder ‘mooncollar’ en zonder ingenaaide katheter. Zelden heb ik ‘m zo blij gezien! Luid spinnend en kopjes gevend lag hij bij P. en mij op de bank. En al liep hij veel vaker dan normaal naar de bak, hij leek weer z’n eigen vertrouwde zelf. Vannacht zette ik om de 1,5 uur de wekker om te checken hoe het met hem ging. En zo op het eerste gezicht ging het eigenlijk best goed. Hij heeft zelfs Lolita al een flinke tik op haar kop gegeven. Aan het einde van de ochtend belt de dierenarts om alles te bespreken. En vandaag komt m’n moeder naar Amsterdam om mee te helpen met de was, het huishouden, de echte poezen en de PloesiePoesies. Want na eerst zelf bijna 2 weken ziek te zijn geweest en daarna 5 dagen en nachten met een doodzieke kater te worden geconfronteerd is mijn energie-level tot min het nulpunt gedaald. En dat is een zwaar understatement. Bruce en ik zijn allebei heel hard toe aan een ontspannende reiki-massage.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Kimske schreef:

  Pfoeiiii wat een opluchting! Zelfs vannacht nog een paar keer gekeken, droomde er zelfs van!

  Laat je/ jullie maar even verwennen door moeders!

 2. Claud schreef:

  Welkom thuis Bruce!! en lief dat je moeder je komt helpen!! sterkte vandaag…

 3. Nina schreef:

  Oh my god, ik heb er ook van gedroomd! Gelukkig gaat het weer beter nu. Sterk maar lekker aan!
  Dikke kus van mij.

 4. Janssen. schreef:

  Bruce,kleine stresskip……helemaal top!!!!:)

 5. Petra (kiki) schreef:

  HALELUJA Wat een opluchting. Kan ik tenminste ook weer normaal slapen. Bruce kwam meerdere malen langs wandelen in mijn dromen…. En Luun, als ik je een tip mag geven. Nu je inmiddels ik schat zo’n 1000 euro kwijt bent, aan een gestreste kat. Geef hem maximaal maar 1 x in de 2 weken een half blikkje of zakje. Als je huisdieren je lief zijn ( en daar is bij jou geen twijfel over mogelijk) geef ze kwaliteit voer. Royal Canin ofzo. Je zal ook vast een variant hebben voor gevoelige blaas. Echt doen hoor, ik spreek uit ervaring.

 6. Hans schreef:

  Petra heeft gelijk Luun. Blikkie blikkie is eigenlijk helemaal niet goed voor poezen. Droogvoer is het credo en Royal Canin is inderdaad de shit. Die van ons krijgt niks anders dan dat.

 7. Cindy schreef:

  Oh gelukkig! Ik moest ook om de 10 minuten kijken hoe het met jou en Bruce zou zijn… Lief van je moeder dat ze je komt helpen, ga maar eens lekker samen met Bruce ontspannen en dingen doen waar je zin in hebt, zijn jullie er allebei zo weer bovenop!

 8. Joyce (Rosa) schreef:

  *slaakt een enorme zucht van opluchting*
  Jeetje, na zo’n 329 keer op je log kijken de afgelopen dagen om te kijken hoe het nu ging EINDELIJK weer po(e)sitief nieuws! En het is helemaal waar hoor, wat Petra zegt! Onze 3 katten krijgen ook alleen maar kwaliteitsvoer van Royal Canin, en onze “struviet”kat dus de speciale brokjes van de dierenarts (en absoluut NIKS maar dan ook NIKS anders), en dat gaat allemaal prima. Krijg altijd complimenten van de dierenarts dat ze er zo mooi en gezond uit zien! Rust goed uit de komende dagen en vertroetel je kleine schatje maar lekker, hij heeft het verdiend!

 9. Maurice schreef:

  Jullie beiden hebben ECHT even rust nodig, Luun!
  Wat een verhaal..

 10. Kaat schreef:

  Voor katten met blaasproblemen is nat voer juist beter, omdat er vocht in zit… Maar goed, dat vertel ik je nog wel een keer uitgebreid.
  Fijn dat het beter gaat. xx

 11. darja schreef:

  wat fijn dat het weer beter gaat! in den haag hebben we veel aan jullie gedacht! nu echt even rustig bijkomen hoor, want als je nu meteen hard aan het werk gaat ben je binnen no-time weer ziek! dat je uberhaupt die paketjes nog de deur uit hebt gekregen is me een raadsel, maar blij dat we waren met de magneet! bruce rules!

  heel veel sterkte dus en nu UITRUSTEN!!!

 12. Janssen schreef:

  Katten zijn van nature slechte drinkers,in blikvoer zit vocht en wanneer ze er brokjes bij krijgen is er niets aan de hand,juist katten met blaasproblemen moeten veel drinken,het moet doorspoelen.
  Waar dit misverstand vandaan komt dat blikvoer slecht is,is me een raadsel,vanaf mijn 6de jaar heb ik katten,zorg nu al 50 jaar voor katten en nog nooit 1 met blaasproblemen gehad,wel eens een blaasontsteking en dat heeft niets met het voer te maken.

 13. Eveline schreef:

  Pffff, wat een opluchting! Ben blij dat alles nu ok is en Bruce weer gewoon thuis is.

  Enne, die Reiki kan ik je zeker aanbevelen, voor allebei trouwens.

 14. Lau schreef:

  Pjewwww gelukkig maar :)
  Nu nog even bijkomen he!

 15. Beppie schreef:

  Poehee, dat dit allemaal kan komen van stress… Bizar is dat!!
  Bij Bo hebben we nooit gewacht tot het weer vanzelf over zou gaan… (Bij Bo zat er ook geen obstructie of blaasgruis en was dus ook verder een raadsel) Dus wie weet had die amptatie niet gehoeven…
  3 hoeraatjes voor Bruce’s mannelijkheid ;-)
  En jij heel veel sterkte met bijkomen!
  Je mams is een schat.

 16. jenneke schreef:

  Djiez, wat een stress! Of je nou brokjes geeft, of blikkie blikkie, het lijkt nooit goed. Ga maar lekker bijkomen en laat je een beetje in de watten leggen door je mama. Daar houden mama’s van. Beterschap aan de muze!

 17. angelique schreef:

  Gelukkig gaat het weer beter met hem :-D

 18. Jan schreef:

  Superrr!!! Hij doet et weer! Nu allebei de baterij opladen!

  Ik heb dus vandaag gewoon elk uur zitten wachten op nieuws van Broesielee….

 19. Kimske schreef:

  D’r zijn ook goeie natvoeren voor blaasgruis, want natvoer is, als je t goeie merk hebt, echt niet slecht hoor, als je dr maar brokken bijgeeft. Hier krijgen ze geregeld almo’s nature, helemaal geweldig!

 20. mike(lodeon) schreef:

  Fijn om te lezen dat het de goede kant opgaat. Nu even bijkomen en laat mannetje maar praten, ik weet wel beter :-)

 21. Marieke schreef:

  Dat klinkt al heel wat beter! En nu lekker tot rust komen. Laat jullie maar lekker verwennen….

 22. Lisa schreef:

  Yay!!!!
  Luun en Brucie! Wat ben ik blij voor jullie!
  Ik durfde vandaag bijna niet hier op maanisch te komen kijken, uit angst voor meer poezen-leed.
  Gelukkig gaat alles beter!
  Doe lekker relaxed allebei.
  Wat een heerlijkheid dat mama komt helpen met alles.

 23. Tulp schreef:

  Hmm…die Bruce heeft wel een extraspeciale voor-stoere-poezen ploesiepoesie verdiend…kan hij lekker stimpestampen ;)

 24. Annibal schreef:

  Oh jeetje, wat een ontzéttend fijn bericht! Neem het er even van en trek met z’n tweetjes even fijn bij, wát een verhaal zeg.. Héle dikke knuffel van Pablo voor zijn oude vriend Bruce!

 25. Agnes schreef:

  Het lijkt allemaal weer goed af te lopen, gelukkig maar weer. Wat zijn die beestjes toch opeens kwetsbaar hè. Dip maar een valiumpje in de catnip, dan komt het allemaal wel goed.

 26. Minca schreef:

  Zo! En nu je lekker laten verwennen door je moeder dan kom je weer helemaal bij. Gelukkig!

 27. petra (kiki) schreef:

  Tjah ik blijf erbij. Misschien voor katten met blaasproblemen is het een ander verhaal. maar mijn kat is echt doodziek geweest van blik voer. En dat heeft mij zo een 300 euro gekost. Sinds ik nu 4 jaar Royal Canin geef ben ik niet meer bij de dierenarts geweest. En inderdaad ik krijg ook altijd complimenten, dat de vacht zo mooi is en dat ze geen tandsteen hebben. En voor het drinken… ik heb gewoon zo een mooie waterfontijn. Vinden ze geweldig.
  Dus misschien niet voor blaasproblemen, maar zeker voor al het andere is het beter kwaliteitsvoer te geven.
  Maar ben opgelucht dat het weer beter gaat….. Kan ik straks weer gewoon gaan slapen

 28. patchwork schreef:

  Oef!
  Mijn dierenarts heeft me tegen de 2e verhuisstressblaasellende een nachtje hun Valeriaandispenser meegegeven- die hebben zij in de praktijk hangen en dat maakt dieren rustig. En ik heb een flesje valeriaanExtract voor kinderen gekocht. je weet niet wat je meemaakt als je katten eraan laat ruiken! Een druppel op een kleed en ze blijven daar rondrollen! Ook handig als ze zich niet willen laten vangen als het nodig is. Moet je misschien ook eens proberen? En je kunt er zelf ook wat van innemen als je het niet trekt….

 29. Suzanne schreef:

  Oh wat ontzettend fijn! Heel gek, we kennen elkaar niet, maar het heeft de afgelopen dagen door mijn hoofd gespookt en ik keek steeds op je site of er al nieuws was. Elke vorm van kattenleed grijpt me aan. Een aai voor Bruce!

 30. Martine65 schreef:

  Het speciale dieetvoer is er ook in vochtige variant, in portieverpakking. Vinden ze bij mij erg lekker!
  Lang leve Bruce!

 31. Amiek schreef:

  Pfew, wat een opluchting!
  Toevallig was ik deze week op zoek naar informatie over Nisyleen van VSM en toen zag ik op hun site dat ze ook een homeopatisch middel voor dieren hebben: nervelet. En aangezien ik ook een stresskat rond heb lopen, wilde ik eens bij mijn dierenartsinformeren of dat ook voor katten geschikt is. Op de site hebben ze het alleen over honden en paarden, maar ik zou dan denken dat je het ook voor katten moet kunnen gebruiken. Toch?

 32. Esther schreef:

  Wat een goed nieuws! Ik zag het inderdaad ook even helemaal niet meer zitten met Bruce, moest er de hele dag aan denken dinsdag. En inderdaad, ontstressen is vaak de issue bij katten, we hebben het met Spinner ook net gehad, en toen zeiden ze precies hetzelfde.

 33. blue schreef:

  fijn dat het beter gaat met bruce! of de duvel ermee speelt, hier een kattendrama vandaag: onze zwaarbejaarde Chagi is vanavond overleden…….

 34. chellie schreef:

  beterschap!

  ben normaal helemaal niet van de reclame…maar mijn beesjes (2 poezen en 1 hond) krijgen alleen nog maar dit (www.carnibest.nl) en het is eigenlijk allemaal heel logisch…(voor meer info http://www.barfplaats.nl) succes!

  groetjes!

 35. jo schreef:

  Wat een verhaal, kan me de stress goed voorstellen. Als je nog iemand zoekt trouwens: ik geef reiki en woon niet zo idioot ver bij je vandaan. Let me know.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *