web analytics

58

LUNA ZIET ‘LORD OF THE RINGS, DEEL 1’

Wat een kutfilm. Ongelooflijk, wat een kutfilm. Ik zat er helemaal klaar voor vandaag om 21.00. Ex S. ook. Hij had ‘Lord of the Rings’ al gezien, ik nog niet, maar hij wilde hem zeker nog wel een keer zien, dus wij naar de videotheek. Kwartiertje later lag hij op zijn witte Italiaans leren bankje en ik op zijn zwarte Italiaans leren bankje. Ik met een bak afhaal-sushi met wasabi. Hij met een bak afhaal-zuurkool met worst. Glaasje witte wijn erbij. Dvd-tje erin. Afstandbediening onder handbereik. Klaar. Extase vanaf minuut 1. Prachtig. Schitterend. Mooi. Spannend. Puntje van m’n stoel. Grote ogen. Mond open. Alles. Tot na 178 minuten. “What the fuck?”, vroeg ik aan ex S. “Ja, hij is afgelopen Luun”, zei hij. “Afgelopen? Afgelopen? Ik zit er net in! Frodo stapte net in dat bootje en ze gingen nog allemaal belangrijke dingen doen! Afgelopen? Meen je toch niet?”, vroeg ik, maar ik wist het antwoord al. Wat een klote-einde. Wat een kutfilm. Ik heb in mijn leven nog niet zo’n open einde als dit open einde meegemaakt. Nu snap ik wel waarom, maar ik vind het kut. Dit is neuken en dat hij net voordat je klaarkomt stopt. Dit is fluisteren: “Schatje, ik kom bijna klaar”, en dat hij dan opstaat en zegt dat hij naar z’n werk toe moet. Ongelooflijk kut dus. En wat doe je dan? Je zorgt dat je zelf aan je trekken komt! Dus nu moet ik morgen wel de hele trilogie bij de Scheltema gaan halen. En daar zal ik de komende weken wel even mee zoet zijn. Maar dat scheelt mij in december dan mooi weer een tripje naar de bioscoop om deel 2 te gaan zien. Want dat zal wel net zo’n kutfilm zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

58 reacties

 1. frédéric schreef:

  Wédden dat je ‘m toch gaat zien?

 2. orfelio schreef:

  Misschien had de persoon die met je meekeek je kunnen vertellen dat er nog 2 op komst zijn. Of je wist het op voorhand al? Nu, als je naar een spannende 13-delige serie kijkt op tv dan moet je ook altijd een week wachten vooraleer het verhaal weer verder gaat.
  En wat het einde betreft dan kun je beter gebruiken maken van een ‘cliffhanger’ om een verwachting bij het publiek te creëren dan mooi op het einde van een hoofdstukje te eindigen zodat niemand nog geïnteresseerd is in het volgende deel omdat ze toch zo’n ‘wat een mooi einde-gevoel’ hadden bij het eerste deel.

 3. WebDeb schreef:

  Issie nou in 4 of in 2 delen? Als het 4 is is de 2e inderdaad net zo’n kutfilm…dit omdat de film gewoon in 4en gedeelt is en niet ieder deel een afzonderlijk eind heeft zoals bij die star wars dingetjes wel het geval is…

  Mijn reactie was precies hetzelfde…wat een teringfilm!

 4. Carla schreef:

  Het is een boek en dus ook een film in drie delen. Geen 2, geen 4, maar 3!

 5. Rean schreef:

  wat lief dat jij aangeeft dat je klaarkomt ..

 6. Patrick schreef:

  Nou je kan in december beter thuis blijven. Het is een Trilogie. Dus het verhaal is (net als bij het boek) over 3 delen verdeeld.
  In december haalt ie zijn pik er ook uit voordat ie gaat spuiten en gaat dan naar zijn werk.

 7. terence schreef:

  zelf vondt ik ’t een phatte film.. maar mijn reactie was echt precies hetzelfde.. “WHAT THE F*CK?! ..hij is toch niet nu afgelopen?!”

  mensen die de boeken hadden gelezen waren er tenminste een beetje op voorbereid.. ik dus niet, wee mij.. :'(

  ;)

 8. Edmin schreef:

  Zo zie je maar weer. Je kan beter eerst het boek lezen voor dat je de(meestal slechte)verfilming hiervan gaat zien!

 9. ralph schreef:

  dag daar, ik wil niet conservatief klinken, maar het toevoegen van sexuele allusies voegt niet ALTIJD iets toe aan een tekst. probeer ook af en toe eens zonder, zou ik zeggen. verder niets dan lof, en ga zo door!

 10. Luna schreef:

  Ralph; je hebt helemaal gelijk! Maar gezien het tijdstip 1:42 kon ik geen betere vergelijking verzinnen ;-)

 11. Patser schreef:

  Wees blij, jij hoeft nog maar een paar maanden te wachten op deel 2…. Ik zag em rond kerst vorig jaar, en vond het toen al vervelend om zo lang te wachten….

 12. Rick schreef:

  Nog niets gezien van deel één… maar na het zien van de nieuwe trailer, ben ik wel nieuwsgierig geworden. Wanneer komt deel drie klaar?

 13. Patrick schreef:

  Oh ja Luna, ga dan niet naar Signs, zie mijn site. Is helemaal brood zonder korst… (Speciaal voor Ralph een andere vergelijking)

 14. orfelio schreef:

  Rick, het ‘businessplan’ voorziet dat men ieder jaar 1 deel uitbrengt. Dus in 2003 deel 3. Alles is al gefilmd natuurlijk maar ze rekken het uit.

 15. Ray schreef:

  Het boek ligt al jaren compleet op de plank, maar zelfs dan kom je aan het einde, terwijl je zou willen dat het nog 10.000 pagina’s zou doorgaan, een echt mooi afgesloten einde zit er niet in. ‘k Heb zelf de film nog niet gezien, weet ook niet of ik hem wel wil kijken. Na “Interview with a Vampire” (beroerde casting van Tom Cruise als Lestat) mezelf voorgenomen nooit meer een verfilmd boek te gaan zien.

 16. Tinuske schreef:

  Het is juist klasse dat ze zich (bijna) precies aan de verhaallijn van het boek houden. Aan zo’n klassiek boek moet niet gerommeld worden. Die film is top.

 17. miss bitch schreef:

  Carla, het zijn 4 delen hoor, maar het eerste deel, genaamd De Hobbit, is niet verfilms, ze zijn meteen begonnen met deel 2. Een soort Star Wars dus toch. En dat van iemand die de boeken niet gelezen heeft. Luna, ik heb ook alleen deel 1 gezien en ik was het met je eens: wat een kutfilm! Maar in december zit ik toch in de Pathé Arena hoor :-)

 18. Erwin schreef:

  Dat gevoel had ik ook. En dan voor veel Euro’s in de bioscoop. Oplichters.

 19. Bite Me schreef:

  Hahaha nou zo zat ik ook in de bioscoop dus :)

 20. Carla schreef:

  miss bitch, omdat de Hobbit een op zich zelf staand boek is, heb ik die niet meegerekend. De drie delen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, terwijl de Hobbit enkel ingaat op de historie van het volk, en niet direct met het verhaal te maken heeft. Maar eigenlijk maakt het ook allemaal niet uit. Ik vond het een schitterend verhaal, een mooie film, maar zit ook al maanden met smart te wachten op deel 2. :)

 21. Ray schreef:

  Ik wacht in ieder geval tot deel 1 t/m drie uit is.

 22. Wybo schreef:

  hahahaha… ik heb de dvd nog even terug gespoeld toen ik zat te kijken.. Het kon niet waar zijn, maar… ook na het terugspoelen hetzelfde einde… hmmm

 23. Ab schreef:

  Koop gelijk maar alle boeken Luna, als je eenmaal lekker bezig bent, stop je niet meer voordat het echt klaar is. Net als met goeie sex! :-)

 24. Janeway schreef:

  Orfelio,
  Alles is dan al wel gefilmd, maar nog niet gemonteerd. Dus om nou te zeggen dat het op de plank ligt…. Het was zelfs zo dat als deel 1 niet aan sloeg, ze deel 2 en 3 helemaal niet zouden monteren. Ben blij dat het aansloeg.

 25. Chantal schreef:

  Wat zijn jullie ongeduldig?! Ik vond de film fantastisch en kan niet wachten tot deel 2 en 3 uitkomen. Was het niet algemeen bekend dat het boek 3 delen heeft en de film ook? Het zou ook onmogelijk zijn de 3 boeken in 1 film te stoppen. Maar ik kan me voorstellen dat als je het van te voren niet wist dat het dan balen is.

 26. Turntablizm schreef:

  Ik vidnt het helemaal Top hoe ze deel 1 hebben laten eindigen!!! kijk naar de reacties die mensen hebben, zelf na ruim 2,5 uur kijken willen ze maar 1 ding, doorkijken :) ik kan niet wachten tot het 2004 is, en alle delen uiteraard op een speciale tripple DVD limited edition te krijgen zijn, en dan gewoon de hele nacht film kijken :)

 27. Orfelio schreef:

  Janeway
  U heeft waarschijnlijk gelijk wat betreft het feit dat deel 3 ‘nog niet op de plank ligt’ omdat hij nog gemonteerd moet worden. Maar het getuigd wel van een beetje naïviteit (excusé moi le mot) om te denken dat de grote business die hier achter zit zou beslissen om beelden (deel 2 en 3) zomaar op de plank te laten liggen als het 1ste deel zou geflopt zijn. Die beelden moeten geld opbrengen en zouden dan hoedanook gemonteerd geweest zijn en uitgebracht. En hoe zou een film met Liv Taylor erin nu niet kunnen aanslaan :-)

 28. Ewald schreef:

  Alle delen van de film zijn al klaar en liggen op de plank. Het was het grootste risico dat ooit in de filmwereld is genomen maar wat mij betreft is het prima, ik heb het boek (de hele trilogie) 2x gelezen en vind de film geweldig, ook het einde vond ik goed, maar dat is omdat ik weet wat nog moet komen. Wat het maar vast december ….zucht…

 29. orfelio schreef:

  Over risico’s gesproken. Heeft u ooit de documentaires gezien over de (bijna niet) totstandkoming van ‘Gone With The Wind’ en ‘Citizen Kane’?

 30. pet schreef:

  “Lord of the rings”, een film?

 31. vvdster schreef:

  zonde om je tijd te verkloten aan een film zeg….

 32. brillie schreef:

  HEt is geen kut film maar kunst film. Luna je was vast een paar letters vergeten. Ik heb deel 2 en 3 nu binnen op DVD. En ga er van het weekend eens heerlijk voor zitten. Het is een machtig sprookje…

 33. terence schreef:

  brillie deel 2 & 3 ?! geript ?!

 34. Remco schreef:

  Afgelopen zomer de drie delen in één ruk uitgelezen, erg mooi.

  Daarna nogmaals deel 1 gekeken en toen kwam ik erachter dat je wel erg veel mist in de film.

 35. Wollie schreef:

  Allemachtig Tinuske “Het is juist klasse dat ze zich (bijna) precies aan de verhaallijn van het boek houden.” jij hebt het boek zeker niet goed gelezen? Niet alleen ontbreken en belangrijke passages over bijvoorbeeld Tom Bombardill maar er zit ineens ook een romance in?

  Overigens vond ik de film erg goed hoor. Ik wel erg benieuwd naar deel twee. Hoe zouden ze het stuk over helmsdiep en de enten verfilmen? Dat MOET haast wel geweld aangedaan zijn.

 36. Noud schreef:

  Ik vond het wel wat missen. Ik heb het boek al gelezen, ook voor deel 1. En het is niet zo erg als gedacht, maar de film mist wel wat dingen. En de zoen scene die ze er voor het amerikaanse publiek ingeduwd hadden, sloeg al helemaal nergens op. Maar goed, een verhaal van meer dan 1000 pagina´s kun je ook niet in 9 uur film krijgen.

 37. Suffie schreef:

  Wollie, die romance zit ook in het boek, maar minder expliciet (zie Silmarillion). Overigens ontbreken er wel meer dingen, maar goed… hoe dik is het boek en hoe lang duurt de film…

 38. theo schreef:

  Ik zeg ook altijd netjes wanneer ik klaar kom. Vooral handig als je weer eens een onbekende neukt zonder condoom na een nacht vet doorhalen. De hobbit film heb ik niet gezien, omdat ik lid ben van een Comité dat vindt dat je niet moet spotten met dwergen.

 39. pet schreef:

  Ja, ik vind ook dat men die Hobbits nu eindelijk eens met rust moet laten. Straks zijn ze met uitsterven bedreigd. Ik wil lid worden van dat actiecomité.

 40. Verbal Jam schreef:

  Je gaat me toch niet vertellen dat je het boek nog nooit hebt gelezen, hè Luna? Dat staat bijna op één lijn met nog nooit klaargekomen zijn! (als je je dan toch in dat soort vergelijkingen wilt begeven) ;-))

 41. theo schreef:

  Pet,

  er was ooit een site op: http://www.geendwergenvoorbergen.org maar om onverklaarbare redenen is die site er niet meer. ik ga op zoek naar de nieuwe url. je hoort van me.

 42. Jan schreef:

  Luna, ik vond het ook een kutfilm. Bijna net zo kut als die boeken waarvan iedereen vindt dat ze een “must” zijn.
  Cultfilms zuigen (Passage to India, Out of Africa, Dances with Wolves, Waterworld etc.) Tja, of ik mis gewoon wat diepgang. Mijn all-time favo: Alle Dirty Harry films. Eerst flink opgenaaid worden en daarna afrekenen met het schorem! Na de film heb ik dan ook echt een opgeruimd gevoel…

 43. theo schreef:

  Passage To India, Out Of Africa, Dances Wit Wolves en Waterworld CultFilms? cool! uit wat voor wereld kom jij Jan?

 44. orfelio schreef:

  Om nog meer te zeggen. Waterworld werd zonder concurrentie uitgeroepen tot de slechtste film van dat jaar. Sommige ‘slechte’ films worden cultfilms, na 20 jaar of zoiets(bijv. Point Blank). Deze zal dat waarschijnlijk nooit worden.

 45. Christiaan schreef:

  lord of the Rings bestaat officieel toch uit zeven boeken, die voor de duidelijkheid in drie delen zijn uitgegeven?
  Al die delen zijn al es in een enkele film geprakt (in 1978). Ook wel leuk kijvoer, maar een heel stuk oppervlakkiger dan die live-action-film, waarvan ik het einde niet eens gezien heb! Mijn beugelflesje Grolsch wou weer naar buiten, en toen ik terugkwam van het urinoir begon de aftiteling net. Balen, want het heeft iets genants als je de zaal uitloopt.
  Gelukkig was het niet druk in de bioscoop (matineevoorstelling op de dag van de premiere, eind vorig jaar).

 46. brillie schreef:

  Nee, niet geript.

 47. Jenny schreef:

  Het heeft wel iets mosterd-na -de-maaltijd-achtigs om het 47ste commentaar te leveren. Maar goed.
  Het boek (de drie delen dus) heb ik sinds de jaren ’80 om de twee jaar of zo herlezen, en ontdek steeds weer nieuwe dingen.
  De film (deel 1) heb ik twee keer gezien, de eerste keer met kromme tenen omdat ik me niet kon voorstellen dat er een verfilming zou kunnen zijn die het boek recht doet, en de tweede keer een stuk meer ontspannen. De film is niet het boek, maar goed genoeg om uit te kijken naar de volgende delen.
  En hoe komt brillie aan deel 2 en 3 op DVD???

 48. Jan schreef:

  Even uitleggen: Cultfilms zijn in mijn boekje ALLE films waar een hype over gemaakt wordt, waar zelf mensen over lullen die de film nog niet gezien hebben en waarvan ik achteraf altijd het idee krijg: “zonde van mijn tijd”. Een persoonlijke interpretatie van het begrip Cultfilm, zullen we maar zeggen.
  Oh ja, mijn “Cultfilms” duren ook altijd langer dan anderhalf uur…
  Over smaak valt echter niet te twisten natuurlijk, het is volkomen okay dat er mensen zijn die tranen in de ogen krijgen als ze Meryl Streep door Africa zien klootviolen. Of Kevin in Waterworld zien met die 2e handes vliezen tussen zijn tenen (gejat van Bobby Ewing toen die nog in Atlantis woonachtig was!)

 49. Jan schreef:

  En sorry voor de tikfouten, ik had haast.

 50. pet schreef:

  Een persoonlijke interpretatie van het begrip cultfilm? Voor mij is een diepvries een machine waarin ik mijn kledij kan wassen. Euh, gewoon een persoonlijke interpretatie van het begrip hoor… Hou toch eens op mensen, hou toch eens op… Als je niets zinnig te zeggen hebt, zwijg dan, en doe dan vooral niet vanuit de hoogte over allerlei. En het woord “klootviolen” is allicht een neologisme… Euh sorry, gewoon een eigen interpretatie vanhet woord ‘neologisme’ hoor.

 51. Suffie schreef:

  Volgens mij raaskalt Brillo als vanouds…

 52. erwilolskie schreef:

  kijk dan ook eens naar:
  Le Fabuleux Destin d’ Amélie Poulain,
  of La Haine, Dante, The Big Lebowsky, Boogie Nights (hè, eindelijk porno) voor wat ik aan magere kennis van ‘cult’ of eigenlijk niet mainstream heb. Ongeacht wat, het zijn allemaal LEUKE films, en dat telt ook.

  Daarnaast gezegd kom ik meestal klaar tijdens de film en niet erna. In mentale zin dan.

 53. miss bitch schreef:

  Sorry hoor, maar onder cultfilms versta ik alles van bijvoorbeeld Quinten Tarrantino, en niet Dances with Wolves……

 54. d-vite schreef:

  Zever in zakjes.
  Lord of the Rings 1 was een prima film, met een goed einde voor een eerste deel van een trilogie.
  De trilogie in boekvorm is misschien een klassieker, maar stukken langdradiger.
  Erwilowhatever en Miss Bitch hebben gelijk wat betreft cultfilms.
  Nog een goeiemorgen allemaal.

 55. Wollie schreef:

  Van die “Quinten Tarrantino” moet ik kotsen. Die kerel hoeft maar te hoesten en het heet cult om dat het van “Quinten Tarrantino” is. Gatverdamme. Als dat cult is dan laat die L maar weg.

  Nee lieve mensen, zoals eerder opgemerkt, “Dirty Harry” is nooit meer geevenaard.

 56. d-vite schreef:

  Indiana Jones viel ook best mee. =)

 57. gijs schreef:

  Hahahahahaha, erg herkenbaar en wat uiterst charmant verwoord. Volgens mij ben je meer borderline dan manisch

 58. kimmy schreef:

  Jesus jullie moete allemaal je bek dichthoude. The lord of the rings is de beste film die dr bestaat man!!!
  Dat jullie nou geen verstand van films hebben.. Moet je maar eens kijke hoeveel fans er zijn en hoeveel oscars er gewonnen zijn… Dan spreek ik niet alleen voor mezelf maar voor nog miljoenen andere mensen
  Dus houdt je bek erover!