web analytics

23

LUNA ZEGT: “HET PAST WEL!”

“Nee, dat gaat niet lukken hoor. Nee, dat past nooit”, hoorde ik gisteren meerdere malen. We hadden een borrel, want partner P. was jarig. Vol trots liet ik iedereen de digitale foto’s van m’n nieuw verworven 4-zitsbankstel zien. “Goed hè? Goed hè? Maar € 50,-! En voor dat geld heb ik ook nog eens 2 bijpassende stoelen op wielen!”, riep ik. “En ze komen alles morgen brengen!” “Dat is heel mooi Luun, maar hoe krijg je dat ding naar 2 hoog dan?”, vroeg iedereen. “Gewoon tillen! En ex S. komt helpen”, zei ik compleet zeker van m’n zaak. “Nee, maar jullie trappenhuis is veel te smal. Die bank is gigantisch. Monstrueus. Dat past niet. Ik weet het zeker. Ik zou hem omhoog takelen als ik jou was”, zei iemand. “Wat?”, vroeg ik. “Ja, door het raam, aan een katrol”, hoorde ik. “Nee, daar begin ik niet aan. Als het niet lukt, dan laat ik ‘m buiten staan. Dan hoef ik ‘m niet meer. Maar het gaat passen. Echt”, zei ik. Niemand geloofde me. Niemand. De mannetjes van de winkel zouden tussen 12.00 en 15.00 de bank met stoelen voor de deur afleveren. Ex S. zat hier precies om 12.00 aan de koffie en de mannetjes stonden precies om 15.00 op de stoep. “Wat denkt u, past die bank hier door het trappenhuis?”, vroeg ik aan 1 van de mannetjes. “Nou, ik denk van niet”, zei hij. Ook de buurvrouwen van beneden kwamen zich ermee bemoeien. “Oooooh, nee hoor! Dat gaat niet. Wil je die omhoog krijgen? Nee, hoor, nee, die kan die bocht niet maken. Nee”, zei de ene buurvrouw en de andere buurvrouw knikte instemmend. Ook ex S. had er weinig vertrouwen in, maar hij hielp me toch, onder toeziend oog van beide buurvrouwen, met het naar boven sjouwen van de 4-zitter. Iets wat overigens in 1 minuut gebeurd was. Heerlijk! Heerlijk! Heerlijk, als je gewoon gelijk hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Neneh schreef:

  Poes past bank! Mooi, mooi……

 2. vince schreef:

  Je bank past goed bij je poes :)

 3. yuroen schreef:

  Wat een inzicht! geweldig…. De hele avond een triomfantelijk gevoel….

 4. Vriendin I. schreef:

  Blij dat jij gelijk had!!

 5. Eddy schreef:

  Wat een spuuglelijke bank zeg!

 6. Neneh schreef:

  Ik vind de bank heel mooi! Past precies bij poes!

 7. Rick schreef:

  Jij krijgt ook alles omhoog hè

 8. Hans schreef:

  /me heeft net een colbert gekocht in die stof!

 9. peter schreef:

  wat zit ik hier reactie te geven, zeg? Over de bank van iemand anders. Mijn bank al eens gezien? Nee? Hoeft ook niet.

 10. brillie schreef:

  Pas maar op dat je niet op de poes gaat zitten, ipv op je bank. Maar ja. Voor 50 kan je ook niet veel verwachten. Je kan maar beter in de keuken gaan zitten.

 11. stiekje (2) schreef:

  Hee Luun, ga jij in de keuken zitten zitten met die leuke Digiwood.. Dat mormel met die diaginale streepjes toch? Neem ik P. en het velours en de leuke mannetjes! Vast een geweldige deal? Of niet dan?

  Anders kunnen we nog altijd iets doen met ministeck, met die lekkere rasreageerders of zelfs de vollekskrant as het moet? Of met een spannend spelletje Twister tussen meerdere partijen?

 12. Robert schreef:

  Misschien zit de nieuwe bank erg lekker maar mooi is hij niet….

 13. Erwin schreef:

  Een nieuw bankstel.. vakantie.. wat doe ik toch verkeerd?

  Luna.. raad je aan.. een goed glas rosé.. een goed boek.. Vlees – Cristine Leunens bijvoorbeeld.. weet zeker dat je daarvan zou gaan genieten.. muziekske op de achtergrond.. misschien eh DAAU of iets rustigs en geniet je bank..

  o ja.. en natuurlijk vuur, asbak en sigaretten bij de hand..

  da’s vakantie in eigen land.

 14. cassje schreef:

  oeh! wat een mooie compositiefoto!

 15. JW schreef:

  Sommige mensen hebben nu eenmaal wel ruimtelijk inzicht en weten door middel van rotaties en translaties te groot lijkende objecten door te klein lijkende trapgaten omhoog te krijgen.

  Ik heb het zelfde een keer gehad met een fauteuil. Heerlijk als ie eenmaal boven staat en je gelijk blijkt te hebben.

 16. Suffie schreef:

  Op zich is het opmerkelijk dat juist vrouwen uitstekend kunnen inschatten of iets past ja of nee….

  Stukje zelfbescherming??

 17. peter schreef:

  dat van die vrouwen die goed kunnen inschatten of iets past klopt helemaal.Ik heb al herhaaldelijk ondervonden dat ik ongelijk had (en geef dat dan achteraf ook ruiterlijk toe)Ik pleit dan ook voor meer vrouwen in de bouw, in het verhuiswezen…

 18. peter schreef:

  Tussen haakjes ik vind jouw bank wel mooi. Als je er nog meer jaren zeventig meubels bij zal plaatsen. perfect !

 19. Rick schreef:

  Dat van die vrouwen klopt niet… er waren nog twee buurvrouwen in het verhaal!

 20. Luna schreef:

  Dat waren buurvrouwen van een jaar of 80…

 21. Da Bunny schreef:

  Shagadelic =)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *