web analytics

10

LUNA WIL TERUG NAAR DE KUST

Ik wilde gisteren Ibiza niet verlaten. Ik was al 4 of 5 keer eerder op Ibiza geweest, maar ik had het er steeds na een dag of 4 wel gehad. Dan wilde ik naar huis. Naar de poezen. Ik heb m’n leven lang heimwee gehad, maar toen ik gisteren de deur van onze villa op Ibiza dichttrok kon ik wel janken en ze hadden Nina en de katten in mogen laten vliegen en dan was ik er het liefst nooit meer weggegaan. Ik had in toeristische foldertjes over Ibiza wel vaker zinnetjes gelezen als ‘people came and never left’ en wat had ik gisteren graag gewild dat dat mijn leven was. “Dat betekent dat je een goede vakantie hebt gehad”, zei vriendin R. optimistisch. “Of dat ik het thuis gewoon kut heb”, grapte ik. Maar in die grap zat natuurlijk een dikke kern van waarheid. Thuis zou het hele circus dat het normale leven heet weer beginnen om 6:00. Er lagen nog zo’n 5 wassen op me te wachten en met alle vakantiewas erbij zouden dat er wel 8 worden. En dan ook weer elke dag boodschappen doen, eten koken, afwassen, strijken, stofzuigen, dweilen, the whole shebang. Weer gesprekken met de ‘coach’ van m’n vader over Spoor1, Spoor2, Wet Poortwachter, weer met hem naar de Arbo-arts en tussendoor nog even een hernia-operatie, want ondanks een versleten rug en een hernia moet er toch al gesproken worden over een andere baan voor m’n vader, inclusief sollicitatie-trainingen, want dat zijn nou eenmaal de regels hier in Nederland en die regels zijn niet altijd te begrijpen. En binnenkort ook weer de 2-maandelijke check-up van m’n moeder en toch altijd weer die spanning of ze wel of niet aan de chemo moet. Weer die belastingpapieren die ingevuld moeten worden en dan nu snel graag, want weer veel te laat. Weer die regen. Weer die kou. Weer in m’n eentje achter de computer of naaimachine. Weer die financiële stress en onzekerheid of de dingen die ik maak wel verkocht gaan worden. Weer dat gedoe. “Een week is toch veel te kort, ik heb het gevoel dat ik hier net pas ben”, zei ik. “Ik ben net pas een beetje relaxt en ik heb een week totaal geen andere gedachten gehad dan wat ik zal ik eens gaan eten of wat ik eens zal gaan drinken en of het tijd wordt om me nog een keer in te smeren met factor 50 en welk boek ik nu zal ik nu eens gaan lezen op de e-Reader.” Vriendin R. gaf me een knuffel en een dikke kus op m’n wang en toen moest ik m’n tranen al helemaal wegslikken. Volgend jaar ga ik een maand.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Branwen schreef:

  En daar komt nog bij dat het hier niet het soort weer is om je geweldig leuke badpak aan te hebben. Komt wel weer. Hoop ik.

 2. Robert schreef:

  Tja, gewoon dus de dingen die zo veel mensen meemaken. En een hoop daarvan kunnen niet eens die ene week op vakantie.

 3. Luna schreef:

  Ja Robert, we weten het nu allemaal wel… Sommige mensen hebben het VEEL SLECHTER dan ik! En dan vooral de kindjes in Afrika! Want die hebben niet eens te eten!! En ik heb me op Ibiza lekker volgestopt met paëlla en mojito’s, dus hoe durf ik te klagen??!!! Misschien ga ik dit najaar gewoon nog maar een keer een weekje naar Ibiza! Kan ik daarna weer lekker zeiken dat ik het thuis zo slecht heb… en misschien ga ik wel naar Afrika, Zimbabwe lijkt me wel wat! Kan ik elke dag bobotie eten in de zon! Ik snap trouwens niet wat die kindjes in Afrika lopen te zeuren hoor, die kunnen elke dag in de zon, moet je eens naar buiten kijken met wat voor een kutweer wij het hier in Nederland moeten doen…

 4. Danielle schreef:

  Tsjeezus Robert, jij gunt niemand wat geloof ik hè? Als er iemand het heeft verdiend om zich eindelijke een beetje relaxed te voelen, dan is het Luna wel. Waarom is het in Godsnaam nodig om zo negatief te doen? Ik begrijp dat echt niet.

 5. Janine schreef:

  Robert slik lekker die zure drol door! Ik snap je hoor Luna. Ik thuis na 3 weken Caribbean en ik vind er geen reet aan thuis! Ja en dat kan natuurlijk niet iedereen maar hey ik heb er ook 4 jaar voor gewerkt Robert!

 6. Knaluitjepanty schreef:

  Go Luna GO GO GO!!! Robert klinkt als een verzuurd Telegraaf lezertje, daar op de site staan ook altijd dat soort azijn-reacties.

 7. sindee schreef:

  Robert is jaloers! En terecht, niks lekkerder dan Ibiza-life. Sterkte met het dagelijks leven hier & boek alvast een nieuw tripje, voor je gemoedsrust

 8. patchwork schreef:

  Nou, je dagelijkse leven is alweer meer dan begonnen! Niks ´zachte landing en gewenning´, meteen weer in de vaart der zure volkeren!:-D

 9. lin schreef:

  Sorry, ik ben het ook met Robert eens.

 10. lin schreef:

  Datgene wat er echt toe doet staat op jouw vingers gemarkeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *