web analytics

24

LUNA WENTELT ZICH IN LUXE

Ik ben een slechte huisvrouw. Niet volgens mijn eigen standaard natuurlijk, maar volgens die van mijn moeder. En waarschijnlijk ook die van mijn schoonmoeder. En ook volgens P.’s standaard. Ik erger me niet zo snel aan kattenharen op tafel. Of op de vloer. Ik erger me al helemaal niet aan kalkaanslag. En waarom zou ik ’s ochtends mijn bed opmaken als ik er diezelfde avond toch weer in moet? Zolang het aanrecht schoon is en de afwasmachine regelmatig draait, vind ik dat ik m’n best heb gedaan. Dus dat de Boliviaanse J. nu eens per week als een wervelwind langs wasbakken, toiletpotten en vloeren zoeft, en na 4 uurtjes triomfantelijk zegt; “Ies klaar”, had van mij niet gehoeven. Maar ik laat het me graag welgevallen. In het begin voelde ik me een beetje ongemakkelijk dat iemand anders mijn rotzooi aan het opruimen was, maar daar was ik binnen 10 minuten van af. Wat zeg ik? Ik begin er zelfs aan te wennen! Als de Boliviaanse J. is langs geweest heb ik het gevoel dat ik in m’n eigen hotel woon! “Ze gooit alleen wel steeds m’n halve jointjes weg”, merkte P. op. “Ah joh, gewoon allemaal in 1 keer oproken voordat ze komt”, zei ik. Want ik begin me toch een beetje aan haar en haar kwaliteiten te hechten. Zo is mijn gasfornuis nog nooit zo schoon geweest, behalve toen-ie uit de verpakking kwam. Ik durfde haast niet te gaan koken. De kussens liggen keurig gerangschikt op de bank. De 70’s fotokussens bij de 70’s fotokussens en de Marokkaanse tierelantijntjes-kussens bij de Marokkaanse tierelantijntjes-kussens. Al m’n toiletspulletjes staan in een rijtje gerangschikt, mét de juiste doppen erop, en ontdaan van make-up-resten, op mijn plank. En alle flessen badschuim en shampoo staan in een soort schuine compositie langs de badrand. Ja, ze heeft gevoel voor stijl, die Boliviaanse van ons! En nu zou ik al die dingen natuurlijk ook gewoon zelf kunnen doen. Maar het is veel leuker als het voor je gedaan wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. tjikki schreef:

  Luna, wat is er met die pop-ups die niet door mijn Google-pop-up-blocker wordt geskipt? Ga je in de Talpa-modus? ;)

 2. Kaat schreef:

  Kan ik me voorstellen. Er schiet me op dit moment ook even niks stommers dan schoonmaken te binnen.

 3. Luna schreef:

  Ja, die pop-ups komen van m’n Flickr-site… het is inderdaad irritant… ik ga ‘m er vandaag nog vanaf halen :-)

 4. EvilGirl schreef:

  Lijkt me ook wel errug lekker ja… Wat kost jouw J per uur!?

 5. nove schreef:

  he he…wrijf het ons armoezaaiers maar flink in hoor.:) Blij dat het goed gaat en dat het de boliviaanse ook bevalt maar is het geen unheimisch gevoel, zo in de stof en vlekvrije en gladgepoetste, geboende kamers ? Wordt het niet erg steriel, een beetje teveel J. en te weinig L. ?

 6. Wees er maar zuinig op, goed personeel is goud waard tegenwoordig.

 7. Wim schreef:

  @Luna: Die pop-ups komen waarschijnlijk van je Nedstat meter (overgenomen door Webstats4u )

 8. Lisa schreef:

  Oei, ik wil ook een Boliviaanse J.!

 9. Arjen schreef:

  Het is Y. uit Bolivia ;)

 10. Daantje schreef:

  * zucht en droomt nog eens weg * Het lijkt me héérlijk zi een Boliviaanse! Niks meer soppen en doen. Alleen de deur open doen en hoppa! Schoon!

 11. Maurice schreef:

  Luun, je bent een lui kreng!

 12. Claud schreef:

  Tjonge.. klinkt wel allemaal errug postief. Misschien moet ik er ook maar eens aan denken! Geniet er lekker van..

 13. Anne-Floor schreef:

  Ik wil ook een Boliviaanse J. en het liefst ook nog eens voor niks (ik ben echt erg, argh!)

  En die pop-up komt inderdaad van de Nedstat, niet van de flickr-site. Ik heb de Nedstat eraf gegooid om die stomme pop-up en nu heb ik nergens meer last van.

 14. Sanne schreef:

  Ik ben zo jaloers, ik wil ook een poetsie….

 15. blue schreef:

  owww dat klinkt aanstekelijk! ik heb ook heel lang poetsdames gehad en zit al een poos zonder. Volgens vriendje G kunnen we het best zelf :( Toch nog maar us met G praten :)

 16. Michaela schreef:

  Ik heb inmiddels 3 poetsmevrouwen versleten, maar allen voldeden niet aan mijn standaard. Ik ben dan ook te pietluttig waarschijnlijk, dus doe ik het al een tijdje weer zelf.

 17. Agnes schreef:

  Weet ze eigenlijk wel hoe leuk en mooi Rotterdam is? En dat daar iemand zit die haar onmiddelijk zou aannemen?

 18. Rick schreef:

  Ik heb een Braziliaanse, ook niet slecht hoor!

 19. Jessica schreef:

  Kan ik haar niet even een keer van je lenen? ;)

 20. Natha schreef:

  Ik heb een Hollandse dame, zo’n ouderwetse! Er staan nog net geen sudderlaptjes op t fornuis als ik thuiskom, maar alles is WEL superschoon!

 21. Nina schreef:

  Wauw! Service tot in detail, geweldig!

 22. dimitri schreef:

  chevere, wij hebben een venezolaanze en die zegt: saludos u suerte a J. Holandeses no son tan facile como se parecen.

 23. fred schreef:

  neemt zij die halve jointjes niet gewoon mee…?…:-)

 24. Ellen schreef:

  Zeker weten Heerlijk. Wat een Luxe-kippetje ben je ook. :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *