web analytics

20

HET RITME VAN DE TELEVISIEPROGRAMMERING

Als ik uit al mijn ‘to-do-lijstjes’ van de afgelopen jaren volkomen random 20 papiertjes zou trekken, dan zouden op 15 van die 20 lijstjes de woorden ‘ritme en regelmaat’ te vinden zijn. Mijn regelmaat is momenteel te vinden in het feit dat ik bijna elke dag om 15.00 voor de tv hang (‘Oprah Winfrey’, RTL4) met mijn eerste wijntje. Als een echte sherry-huisvrouw, gezellig met Oprah een beetje kabbelen en keuvelen over groot en klein leed. Soms bel ik ondertussen m’n moeder. Die heeft dan net 2 wassen gestreken, boodschappen gedaan, een uurtje gewandeld, de ramen gezeemd en de toiletten schoongemaakt. Dan blijkt maar weer dat het huishouden, behalve de sherry dan, niets voor me is. Ik heb het gewoon niet in me. Alleen elke dag koken, dat gaat probleemloos. Dat doe ik graag samen met een vierde wijntje en Jamie Oliver (‘Jamie Oliver’s Twist, Yorin, 19.30). Samen met Jamie koken schept een band. Heel knus. En na het eten vat ik altijd het plan op om grootse en meeslepende dingen te doen. Maar ik krijg het nooit voor elkaar. Dus mijn vijfde en zesde wijntje worden vergezeld door Karen, Will, Grace, Jack, Horatio, Grissom en Robert Goren. De bijbehorende programma’s: ‘C.S.I.’ (elke maandag RTL4, 21.30), ‘C.S.I.: Miami’ (elke dinsdag Yorin, 20.30), ‘Law & Order: Criminal Intent’ (maandag tot en met donderdag, Net 5, wisselende tijden), ‘Law & Order; Special Victims Unit’ (zondag, Net 5, 22.15), ‘Will & Grace’ (maandag tot en met vrijdag, Net 5, wisselende tijden). Stuk voor stuk briljante programma’s natuurlijk. Pareltjes! En ik baal als ik een aflevering mis, maar als je me een dag later vraagt waar de laatste aflevering over ging dan heb ik geen idee. Met de woorden ‘ritme en regelmaat’ had ik iets heel anders in gedachte dat het televisieschema waardoor mijn leven momenteel gedomineerd lijkt. En ik hoor Doe Maar zingen: “Hé, er zit een knop op je tv / Die helpt je zo uit de puree / Druk ‘m in en ga maar mee / De bloemen buiten zetten.” Maar ik krijg ‘m maar niet ingedrukt.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Wen. schreef:

  Whoaaah pretty colorful site! Oranje en roze is een mega combi! Ennuh rust en regelmaat *knikt* Dat vind ik in dezelfde programma’s.. alleen dan Oprah inwisselen voor ATWT :P

 2. Sillycrazyme schreef:

  Been there, tried that. Je moet het huishouden gewoon als een grote fitness-oefening zien, dat wil nog wel eens helpen
  ;-)

 3. Frank schreef:

  ha!
  Ik kijk nooit naar Law & Order…maar mijn pappie hete ook Robert Goren. Funny.

  Boekingen voor feesten en partijen zijn bij mij te regelen :-)

 4. Frank schreef:

  …heet. Nog steeds gelukkig.

 5. nove schreef:

  Partner P. ontvoeren, speel je strax zelf mee in je eigen crime-scene afleveringen en kan P. zich na zijn ontzetting door dappere dodo’s van de militaire politie uit de klauwen van jouw geweld zich gaan beklagen bij Oprah of een andere copy-cat over zijn ‘onmenselijke behandeling’ en afgedwongen examens in ‘ritme en regelmaat’..koop er een 30 sec. spotje bij voor Viagra of zoiets, pikt u beide er nog een graantje van mee.

 6. jessie schreef:

  Oeh, herkenbaar. Zaterdag komen de ouders van mijn vriend (altijd, elke week *zucht* ) dus is het vrijdag-kuisdag. Zo wordt er tenminste nog iets gedaan.

 7. Kristel schreef:

  @Jessie: elke week? Auw! Laat hem kuisen!

 8. miss clarissa schreef:

  heeeeeeeeeeeeel herkenbaar….

 9. Blue schreef:

  wow Luna…ik word al moe als ik je lees…al die wijn en al die tv…gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap….

 10. suuzzzz schreef:

  dat zijn dus die momenten dat ik wel eens wens: “was ik maar nooit aan kinderen begonnen…”

 11. Maantje schreef:

  CSI rules echt… en zo te horen heb je ook een heeeel geregeld leven :P Totdat ze natuurlijk herhalingen gaat uitzenden…. grrrrrr

 12. sya schreef:

  vanavond komt Desperate Housewives op België I. Als ik de VPRO gids mag geloven mag je dat niet missen :-). Anders begint dinsdag de eerste aflevering om half 9 op Net 5. Ik ga er dinsdag in ieder geval lekker naar kijken met een wijntje erbij en een huishouden van Jan Steen :-).

 13. aschwin schreef:

  Tv hoort bij de eerste levensbehoeften, niemand kan meer zonder.
  1.eten
  2.sex
  3.televisie

  Ik leef ervan gelukkig

  De afstandsbediening is het belangrijkste artikel in elk huis lijkt wel.

  Maar wel van nummer 3 jij van nummer 2

 14. Jan F. (de) schreef:

  Nog een paar weken, en ik ga weer witte ipv rode wijn halen! Men, ik zat aan het eind vd zomer aan 2 flessen rose per dag. Kreeg er spontaan de jicht van… Tip van de dag: go easy on da wine honey!

 15. Erwin schreef:

  Ik laat de knop steeds meer met rust.

 16. dimitri schreef:

  dus mij pa had toch gelijk:” altijd dronken is ook een geregeld leven”…

 17. dennis013 schreef:

  zwak hoor…. zet uit zet uit!
  TV is heeeeeeeel slecht voor je.

 18. Eva schreef:

  Hmmmm, ik was echt hard verslaafd aan de TV, en op een dag werd ik zo ziek vanmezlef, ik deed niks, kreeg niks af, en wanneer ik dan eens iets deed voelde het ook nog echt lekker, beter dna de hele dag TV anyway. Heb de TV dan maar afgeschaft (schrijf je dat zo?).
  Meerrrr, meer huishouden doe ik nu ook niet. Ik vind het gewoon echt niet leuk! Pfff… voel me beejte verwend kreng zo.

 19. Hoof schreef:

  En binnenkort Joey, Lost, CSI New York en vooral Desperate Housewives. U houdt geen tijd meer over!

 20. Kees schreef:

  Oddesey 5, fantastische sci fi serie. die kan ik gewoon niet missen :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *