web analytics

42

LUNA WAS JARIG, HOERA, HOERA

Gisteren werd ik 27. Misschien moet ik het voor mezelf nog maar een keertje opschrijven om het te geloven. Ik ben 27 nu. Bijna 30. Ik heb het niet echt gevierd. Niet in de zin van een feestje met toeters en bellen en plakjes leverworst en blokjes kaas. Ook geen plakken ossenworst trouwens. M’n hoofd stond er niet naar. Ik had er helemaal geen zin in. Overslaan die hele verjaardag en maandag gewoon weer verder gaan. Negeren die hele dag, net als altijd. Al heb ik het dit jaar wel erg bont gemaakt door de hele dag geen telefoontjes aan te nemen, behalve als ik zeker wist dat het mijn moeder of de moeder van P. was. Vanmorgen dus een volle voicemail afgeluisterd. Ik had er gisteren echt geen zin in. In gezellige gesprekjes. Ik had zelfs geen zin in de cadeautjes die P. zaterdagnacht wilde geven: “Ik pak ze morgen wel uit. Bij het ontbijt, goed?” En ook niet in de verrassing die P. gisteren voor me had, al was het natuurlijk ontzettend leuk om bij vriend H., een echte, heuse fotograaf, op de foto te gaan. En bij H. was er ook echte, heuse champagne en een echte, heuse chique chocoladetaart. Dus toch een beetje een verjaardagsgevoel gisteren. Al heb ik mij wel eens beter gevoeld. Veel beter. Ik vraag me af hoe het komt dat de dag die ik vroeger de leukste dag van het jaar vond, de laatste jaren vervuld is van groot melodrama in m’n hoofd. Gedachten dat het allemaal voor de verandering nu eens niet goed komt. Maar dat was gisteren. Vandaag ben ik er weer helemaal klaar voor.

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. Gizmo schreef:

  guh-feliteerd !!!!!

 2. Roelie schreef:

  Jezus Luun!

  Ben ik je helemaal vergeten, daar baal ik een beetje van!
  Maar goed, voorals nog van Harte……
  Hé wat jammer nou!

 3. Luna schreef:

  Ik had toch de telefoon niet opgenomen Roel! :-)

 4. miss bitch schreef:

  Luun, gefeli!

  Maar wel een beetje een kutstreek van je dat je je niet interesseerde in de cadeautjes van je mannetje. Mannen vinden het erg goed van zichzelf dat ze er uberhaupt moeite voor doen en dan reageer je zo! Zielig voor je vent hoor!

 5. Turntablizm schreef:

  Van harte gefeliciteerd ;)

 6. sherlock schreef:

  gefeliciteerd nog. En wat als het niet meer goed komt met je verjaarsgevoel in de toekomst? Nou en?

 7. Michiel schreef:

  Wel gefeli! Shit zeg, 27, dat word ik volgend jaar. Is het erg? Ik vind 26 al erg… Maar ja, dat vind ik ook van 25, en 24, etc.

 8. de humeurist:. schreef:

  gefeliciteerd

 9. Ray schreef:

  Felicitados!

  Nog maar 27 jaar jong, geniet er nog maar van, vanaf 30 gaat alles bergafwaarts!

 10. Chantal schreef:

  GEFELICITEERD !!!
  Ik ben volgende week jarig en wordt dan 32 :( ik vond mijn verjaardag ook altijd helemaal fantastisch, maar vanaf mijn 30e werd het een stuk minder.

  Maar je zit de laatste tijd sowieso niet zo in je hum, dus kan ik me voorstellen dat weer een jaar ouder worden ook niet echt iets om te vieren is… soms staat je hoofd er gewoon niet naar.

 11. frédéric schreef:

  Nou, gefeliciteerd met elke nieuwe dag dan maar :)

 12. Patser schreef:

  32 is een geweldige leeftijd. Ik weiger namelijk om me oud te voelen, al moet ik toegeven dat het herstellen van een goed feest (Earth afgelopen vrijdag, de 3e verjaardag was een knaller!!!! Waar was je, Luna?) wel ff duurt. Ach.

  Maar! waarom vraagt niemand naar die foto’s? Die zijn vast heel mooi, en dienen derhalve gepubliceerd te worden :-)

 13. Patser schreef:

  Oh! Chantal van ropemarks heeft hele mooie foto’s! Waar zijn die genomen? Mooie lokatie….

 14. Bemmel schreef:

  Gefeliciteerd Luna! Lekker, heb ik een nieuwe telefoon gekocht, omdat ik dacht dat het aan die van mij lag.

 15. Noud (Vol Kleur) schreef:

  Gefeliciteerd! dat we allemaal zo fris als jij mogen zijn als we zo oud zijn! :p

 16. Cranium schreef:

  Toch alsnog van harte, Luna! Ik sta zelf al járen stil op 27… :)

 17. tequilla schreef:

  Vandaag vierden we de verjaardag van mijn collega met een lekker stukje rijstevlaai of appelkruimelvlaai (ik mocht kiezen). Ze was 43 geworden en meewarig keek ik haar aan; euh… gefeliciteerd? Zij zei: Ik maak er elk jaar een feest van, want dat vind ik leuk en ik voel me geen jaar ouder, hoor. Toen dacht ik: tja, it IS all in the mind right?
  So.. van harte gefeliciflapstaart en nog vele jaren. Ik ga proberen er een feessie van te maken over drie weken..

 18. Sander schreef:

  Het was stil dit weekend op Maanisch, maar dit verklaart alles: Luna zat binnen depri te wezen omdat de klok altijd tikt. Omdat de zon opkomt en de wereld draait.
  Hou vol! Ik geloof dat de laatste vijf jaar van elk decennium vervelende verjaardagen zijn. Sinds ik 30 ben ga ik weer vooruit. Ik ben nu 32 en ik ga dus nog drie jaar lang vooruit, maar daarna ga ook ik weer vrolijk lopen zeuren.

 19. Erwin schreef:

  fefeli*SMAK*ci*SMAK*teerd*SMAK*

 20. salsa schreef:

  Fotovriend H. is toch niet die ene feestneus die op de …kade woont en altijd grossiert in sjampoepel, pillen en neuspoeder?

 21. Joustie schreef:

  Je kan beter een groot vet gezellig feest geven. Dan ben je geen tijd om depri te worden. :)

 22. Rena schreef:

  Gewoon aan de wodka, en volgend jaar vier je je 25ste verjaardag. Toch?

 23. Rolandow schreef:

  Uiteraard je verjaardag vergeten. Ik ben zelf vergeten of ik wel wist wanneer je jarig was. I blame the booze.

  Gefeliciteerd.. en gauw maar weer eens chinezen ;-)

 24. Rick schreef:

  Come on hey, wat een trieste gebeurtenis… de ene keer fier in de VPRO gids en nu dit. Ik lees een verhaal van een 27 jarige, maar je lijkt wel een knipmuts van 72. Nog van harte trouwens en volgend jaar ‘knallen’ hoor.

 25. Suffie schreef:

  Jij stiekem feestvarken! Je denkt toch niet dat je er zonder kadootje uitpiept??? ;-)

  Gefeliciteerd!!! Dat je maar een grote meid mag worden… ;-)

 26. D.W. schreef:

  Ik drink er alvast eentje op
  Proost

 27. DjB schreef:

  Gefeliciteerd (alsnog dus). Dat we je volgend jaar gewoon weer mogen feliciteren :)

 28. Jay schreef:

  Hey, tweede keer dat ik je site bezoek. Gefeliciteerd.
  Ik ga het nu wel volgen denk ik. Lekker belangrijk :)

 29. Verbal Jam schreef:

  Als ik jou zo hoor had je er beter een herdenking van kunnen maken, compleet met 1 minuut stilte. ;)
  Maar daar doen wij lekker niet aan mee: hieperdepiep, luunaaaa!

 30. Boer Biet schreef:

  Ik ben jarig rond oud en nieuw en ik kwam gisteren net van mijn feestje. Hm, nog maar 6 weekjes wachten.

 31. Kris schreef:

  Dan maar niet gefeliciteerd aan jou Luna, maar aan P. die zo zijn best heeft gedaan! Wat een leuk cadeau! (zei zij in ongeduldige afwachting van het resultaat dat Luna natuurlijk wel gaat publiceren om te compenseren dat ze haar verjaardag niet met ons heeft gedeeld ;o)

 32. Luna schreef:

  Als ik de foto mag publiceren van de fotograaf, dan doe ik dat natuurlijk… en anders zijn de foto’s ooit een keer tijdens een expositie te bezichtigen… :-)

 33. Patrick schreef:

  Gefeliciteerd hoor!

 34. Menno schreef:

  Osseworst, zonder n. En volgend jaar wordt het nog erger, ben je 28. Vier het dus voordat het echt deprimerend wordt…. Gefeliciteerd, Luna. En dat je noch maar heeeeeel lang maanisch mag wezen (Please pretty please?)
  (Mumble… sheesh…. stupid girl thinks she’s got problems…. loving guy…. champers… new house… fifty fucking five in December… can’t even get osseworst in D.C… &&^*^:)

 35. Zabawka schreef:

  gefeliciteerd! ben zelf eind augustus 27 geworden… het begint langzaam te wennen… is toch niet zo erg als ik dacht ;)

 36. ferdi schreef:

  27 pas?
  was ik dat nog maar……
  39 en waarschijlijk net zo veel, zoniet meer feesten met drank en (soft)drugs als luna…
  je kan nog jaaaren mee!

 37. ferdi schreef:

  over 3 weken 40 trouwens…..:-)

 38. Wollie schreef:

  Wat leuk! waren we samen jarig. Om je te troosten: ik werd 35 :-(

  en jij klaagt?

 39. Chantal schreef:

  @Patser, mijn foto’s zijn genomen in de Nieuw en Meer in Amsterdam. Ik weet niet of je er bekend bent, maar er is vlakbij de MacD Sloten zo’n homo ontmoetingsplaats parkeerterrein, daar in de omgeving was het.

 40. Yuroen schreef:

  Lieve Luna,

  Nog gefeliciteerd. Maak je niet druk over je leeftijd joh. Het zijn maar twee cijfers achter elkaar. Of je oud of jong bent zit alleen maar tussen je oren.

  Je hoeft ook niet iedere verjaardag te vieren vind ik. Als je daar jong bij blijft moet je dat zeker (niet) doen.
  Uit ervaring kan ik zeggen dat het wel leuk is om je dertigste verjaardag te vieren…. en die van jou komt nou wel erg dichtbij…. hihihihihi

  Succes

 41. Eveline schreef:

  sjeetje, 27. Ik word eind volgende maand 29.. auwww… nog gefeliciteerd.

 42. Stevijn schreef:

  gefeliciteerd nog Luun! beter laat dan nooit..