web analytics

12

LUNA VOND HET HET WACHTEN WAARD

Toen übernerd R. mij gisteravond alleen achterliet voelde ik me toch ietwat geïntimideerd door alle apparaten die ineens op mijn bureau stonden. Want übernerd R. had dan wel gezegd: “Dit is voor dit en dit doe je zo en hier staat dit en daar staat dat en je moet dit nog even doen en hier moet je ook nog even naar kijken”, maar al die informatie was ik in al mijn euforie natuurlijk binnen 1 minuut alweer vergeten. Ik was zo blij dat al m’n data gered was en dat ik m’n internetverslaving gewoon weer in stand zou kunnen houden de komende jaren en dat m’n nieuwe computer er was en dat ik weer kon werken en dat ik gewoon weer mezelf zou kunnen zijn en dat… en dat… en toen was de übernerd alweer vertrokken naar vrouw en kind. En dus staarde ik ineens naar 2 beeldschermen. Ik staarde van mijn 15” laptop naar mijn 22” flatscreen. Die konden hetzelfde laten zien, of ik kon ze samenvoegen tot 1 beeldscherm, dat had ik onthouden. Ik voegde ze samen. Vond ik geinig. Ik kon nu wel 6 dingen tegelijk doen. Misschien 7. Als ik zou willen. Was een interessante optie voor de toekomst. Eventueel. Ik voelde de ADHD-er in me opkomen. Dingen doen! En dit! En dit! En dat! En dat ook! En dat allemaal tegelijkertijd! Ik zag daarna ineens een nieuwe versie van Word met allemaal nieuwe knopjes. Lichte paniek. Ik zag een nieuwe Outlook. Ik miste ineens allerlei programma’s die ik wel heel erg nodig had om te doen wat ik wou doen. En voordat ik die illegale en legale programmatuur weer ergens vandaan had gedownload en geïnstalleerd was ik weer uren verder. De autist in mij werd wakker. Want ik was natuurlijk ook alle inlogcodes kwijt van alle mogelijke toepassingen. Ik wilde ineens dat alles weer hetzelfde werd zoals het was. Ik wilde dat alles weer stond zoals het stond. Ik wilde deze nieuwe computer helemaal niet! Ik wilde weer terug naar vroeger. Naar 2007. Naar dat wat ik wist. Naar vertrouwd. Naar gewoon. Maar na bijna 20 uur pielen en kutten op m’n allernieuwste apparatuur heb ik het door. Woehoe! Ik heb heel erg hard en hysterisch lopen gillen de afgelopen 2 weken maar, nu, nu, nu, nu heb ik eindelijk mijn nieuwe computer. AndI think I’m in love.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. blue schreef:

  proficiat! kan me levendig voorstellen hoe je je voelt ;)

 2. Janssen schreef:

  Veel plezier met je nieuwe aanwinst!!:):)

 3. esther schreef:

  Ik kan het me helemaal voorstellen van die love!

 4. Polle schreef:

  Het klinkt supersonisch geweldig, vooral dat samenvoegen van de twee beeldschermen. Geniet van je nieuwe liefde!

 5. Maurice schreef:

  Kwoot: “Toen übernerd R. mij”.
  Toen stokte al mijn adem. ‘nu volgt er vast een neurotisch verhaaltje over haar nieuwe Apple’, bedacht ik.
  ‘Alles wat ze hierna gaat typen is alleen maar slecht. “übernerd R.” heeft het allemaal misdaan, ze gaat uit frustratie een ploesiepoesie van hem maken van 1.80 mtr en vult hem met japanse dopjes zodat ze er achteraf op kan springen met haar naaldhakken. Allemaal de schuld van “übernerd R.”. Elk logisch mens denkt eerst na, maar “übernerd R.” de schuld geven is veel makkelijker als je op een gracht woont en uitkijkt op toeristen die van gekkigheid of door een simpele paddestoel zelfmoord plegen voor je ogen.
  Nee, “übernerd R.” heeft het allemaal gedaan. Het zou mij niets verbazen als Luun harde tepels kreeg bij die openingszin.

  Nu krijg ik zekers te weten geen uitnodiging voor haar bruiloft. hahahaha
  Geef ik “übernerd R.” de schuld dat hij Luun een computer gaf en zij geen pen meer kan hanteren.

 6. artgrrl schreef:

  Maar ’t is toch geen apple geworden? bij ’t laatste stukje stond iets over eerst en laatste stukje op ’n apple getypt…

 7. Monks schreef:

  Jij moet eerst eens leren lezen Maurice !!!

 8. seriouzz schreef:

  ach…achteraf gaat het niet om het proces voorafgaand maar aan de uitkomt die op het proces volgd!

 9. Jan F. (de) schreef:

  Nu maar hopen dat de stukjes er ook beter van worden… :)

 10. Sandrissimo schreef:

  Mijn laptop deed net hetzelfde als de jouwe, gelukkig heeft mijn broertje hem weer aan de gang gekregen! Gelukkig maar, wat een back-up had ik recent niet genomen…

 11. Haps Hash schreef:

  Om 7 dingen tegelijk te doen heb je dit nodig
  zie URL;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *