web analytics

14

LUNA IS HAAR GEDULD VERLOREN

Ik heb het helemaal gehad. Helemaal gehad! Had ik al gezegd dat ik het helemaal gehad heb? Ik ga nu al 2 weken volledig en totaal computerloos door het leven en ik haat het, ik haat het, ik haat het. De eerste dagen was ik vooral over m’n toeren over het feit dat m’n pc kapot was, daarna kwam er een soortement van berusting omdat ik wist dat er een nieuwe pc zou komen en nu, nu, nu, nu is er alleen maar hysterie en zelfs een soort van misselijkheid overgebleven, omdat ik het gewoon niet meer kan houden van ongeduldigheid. Ik ben 2 weken volledig out of touch met mezelf geweest. Helemaal de weg kwijt. Ik zet normaal gesproken altijd ’s ochtends eerder m’n pc aan dan dat ik m’n Senseo-apparaat door laat lopen. Ik denk ieder uur wel een keertje; even opzoeken op internet. Er zijn liedjes die alleen op mijn pc staan en die ik niet op cd of elpee heb en die ik wel nu, nu, nu wil horen. Ik heb de behoefte om elke uur m’n e-mail te checken. Maar vooral; ik wil gewoon m’n computer en m’n data terug. Ik wil het, ik wil het. Ik heb 2 weken niet kunnen werken en al had ik dat misschien moeten zien als een cadeautje aan mezelf en gewoon moeten genieten van de onverwachte vakantie; het is me niet gelukt. Ik heb maar af en toe kunnen internetten op het internet en ik heb het gevoel dat afkicken van de heroïne een stuk makkelijker is dan 2 weken computerloos. Ik heb in die 2 weken namelijk heel erg kunnen nadenken over mezelf als mens en als vrouw en als verloofde en als vriendin en als onderdeel van het universum, maar daar had ik het, als ik heel eerlijk ben, eigenlijk na 1 dag al mee gehad. Contempleren zit mij niet in het bloed. Ik wil gewoon nu, nu, nu, nu mijn nieuwe computer en daarop dan ook graag alle data die op mijn oude pc stond. Of had ik dat al gezegd? Gelukkig kreeg ik vanmiddag eindelijk het verlossende sms-je dat het computer-mannetje m’n pc morgen eindelijk écht helemaal komt installeren. Had ik al gezegd dat ik die computer liever nu al had gehad?

P.s.: en dit is het eerste en laatste Luna-stukje dat op een Apple is getikt.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Christa schreef:

  :-):-):-) je maakt mijn dag weer goed! x

 2. Mannetje schreef:

  Op een Apple schrijf jij net zo goed als op een pc. Zeer goed. Ik zie je helemaal voor me: wanhopig door het huis ijsberend . Oprah en Dr. Phil bieden geen soelaas? Sterkte.

 3. jolanda schreef:

  Jeetje, door jouw logje zie ik mezelf: ik zou er niet aan moeten denken om 2 weken zonder te zitten.
  Hoe deden ze dat vroeger? Toen er nog geen pc was? En toen er nog geen tv was…zouden er ook mensen zo kunnen reageren als hun tv stuk was?
  Of de radio…

  Mijn pc maakt een geluidje als er mail binnenkomt en binnen een paar tellen ben ik er dan om het te lezen, WAT IK DAN OOK AAN HET DOEN WAS….
  Ik zoek ook 101 dingen per dag op op internet, doe spelletjes, mail, lees logjes, schrijf logjes…alles doe ik met de pc.

  Ik hoop voor je dat morgen de zon weer zal schijnen!

 4. Aukje schreef:

  Die laatste zin is jammer… ;)

 5. Janssen. schreef:

  Mmmmm,contempleren heb ik ff opgezocht,geen notie wat dat woord betekent,nu wel!!:):):)
  Geniet van je nieuwe PC,zonder is inderdaad een DRAMA!

 6. Mandy schreef:

  hehe…tried rehab already?

  maarreh…je stukje is pijnlijk herkenbaar! en niet alleen voor mij, las ik al in de reacties.

 7. Chantal schreef:

  Ik leef met je mee! Afgelopen maandag heeft mijn harde schijf het begeven. Backup was naast een externe harde schijf (waar ik 4x per jaar op backup) mijn pda, maar dat !@#$%^&* ActiveSync heeft het voor elkaar gekregen om mijn hele pda te legen, dus nu ben ik alles vanaf 1 november kwijt, kan wel huilen, janken, schreeuwen…

 8. Rolandow schreef:

  Ik snap ook niet dat het twee weken moet duren hoor.

 9. Gelkinghe schreef:

  Je zou toch zeggen dat de onthoudingsverschijnselen na veertien dagen zouden moeten luwen.

 10. vos schreef:

  Wat wel typisch is: geen zin in nog meer computerellende hebben en dan toch een PC aanschaffen ipv een mac. Dat is natuurlijk de goden verzoeken! Bestaat eigenlijk niet deze paradox!

 11. Jan Lisman schreef:

  O jee, dat computermannetje gaat er vast voor zorgen dat die nieuwe PC lekker up-to-date is en Vista als operating system heeft ….

  Sterkte, Luna!

 12. Kim schreef:

  he wat een lekker zeikstukje, daar knap ik nou van op! Al dat positivo gelul van die netwerkslijmers wordt ik af en toe zo moe van…

 13. Julia B. schreef:

  O zo herkenbaar! Ik kan ook geen twee tellen zonder mijn computer. Op zich ben ik niet verslaafd ofzo hoor, nee, dat valt best mee. Het is toch niet zo héél erg als je je computer van ’s ochtends 8 uur (als je je mandje uit komt)tot ’s nachts een uurtje of 1 (als je je mandje weer ingaat)aan hebt staan? En je, net zoals Jolanda hierboven ook al schreef, na het geluidje van een binnenkomende mail bijna naar de computer RENT om te kijken wie je een mailtje heeft gestuurd? Misschien toch een tikkeltje verslaafd, maar ach: het kan altijd NÓG erger…

  Veel geluk met je nieuwe pc (enne: wel regelmatig even een update hè?)

 14. Dré schreef:

  Zelfs op de foto linksboven is te zien dat je er helemaal doorheen zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *