web analytics

13

LUNA VINDT HET FENOMENABEL

Partner P. is niet van de drank. Hij houdt niet van drinken, dronken worden, alcohol en dronken mensen. Dat moet hij lekker zelf weten, zolang hij mij maar niet met zijn principes lastig valt. Want ik hou wél van een wijntje. Partner P. is daarentegen van het blowen. En ik weer niet. Ik heb het heus wel eens gedaan, een paar jaar geleden, maar ik ben er nooit in blijven hangen en ik vond het niet voor een dagelijkse herhaling vatbaar. Ik ben van de uppers, P. is van de downers. En dat wij al 7 jaar een setje zijn, mag daarom alleen al een wonder heten. Want ik, als ik een paar wijntjes op heb, wil altijd dat P. óók een wijntje neemt. “Maar meisje, dat lust ik niet”, zegt hij dan. “Ja, maar het is zo gezellig”, zeg ik dan. Of andersom. “Shut up and smoke this”, zegt hij dan, met het uiteinde van de joint al richting mijn mond, in de hoop dat ik na een paar uur ratelen eindelijk relaxt bij hem kom liggen. “Nee, daar word ik raar van in m’n hoofd”, zeg ik dan. Dus ik houd niet van coffeeshops en hij houdt niet van cafés. Maar zo af en toe moet je een beetje richting de ander stappen om je relatie gezellig te houden. Dus. Reeds. “Liefje, ik heb kaartjes voor Wim Helsen geregeld vanavond”, zei ik woensdagochtend, “een Belgische cabaretier, in de Kleine Komedie.” “En!”, beloofde ik verder, “dan gaan we eerst naar De Rokerij om de hoek, speciaal voor jou.” Vond P. wel wat. Dus gisteren zat ik in coffeeshop De Rokerij. En ik dacht; nu ik er toch ben kan ik net zo goed een paar trekjes nemen van P.’s joint. Hihi. “Het zou toch wel fenomenabel… fenomemabel… fenomeen… fenomenabel”, poogde ik. “Wat?”, vroeg P. helder. Hihi. “Fenomemabel… of fenomenamel”, zei ik, “wat is het nou?” Hihi. “Je weet het niet hè?”, vroeg hij, waarschijnlijk net zo verbaasd als ik, dat hij nu eindelijk eens meer parate kennis had van de Nederlandse taal dan ik. “Fenomenabel?”, probeerde ik. “Meisje”, lachte P., “het is fenomenaal!” “Nee,”, zei ik, “dat klinkt stom. Dat kan echt niet.” Echt wel. Echt niet. Echt wel. Echt niet. Hihi. De voorstelling van Wim Helsen was trouwens net zo fenomenabel.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. walb schreef:

  blowen is forminabel. dabel.. khut..

 2. Maurice schreef:

  Heyyyyy, vogel. Jij was een beetje fenomenabel stonedjes. hihihihihi
  Daarom blow ik ook niet Luna. Ik ga dan lachen om de normaaliabelste zaken van de wereld. lolzzzzzz

 3. M%n schreef:

  LOL!
  Je hebt er toch nog iets van weerhouden, van die hele voorstelling? :))

 4. koen schreef:

  formidabel ! cimbaal cimbaal !

 5. Buurman M schreef:

  Hahahah! Ik dacht ook dat fenomenabel kon! Ik snapte ‘m al niet! Zou het een generatieding zijn? Dat we misschien in onze vroege jeugd door ome willem of barbapapa of chico lama ofzo hebben aangeleerd dat fenomenabel correct is?

  Ik bedoel, zoiets moet toch ergens vandaan komen!

  Oja koen.. formidabel… nu je ’t zegt… hm.

 6. Joost schreef:

  Pfffff hahaha. Ik krijg in een keer zin in een jointje :-)

 7. Pollie schreef:

  Denk je dat je weer snel een haaltje van een jointje neemt in het vervolg?

 8. Janssen schreef:

  Nooit zal ik een wijntje nemen of iets anders om een ander een plezier te doen,ik moet er trek in hebben.
  Het word niet gezelliger wanneer ik een wijntje neem omdat het ‘gezelliger’ is,vind ik onzin……..
  Ben ik een beetje duidelijk?:):)

 9. Erwin Troost schreef:

  Ik herken dit uit duizenden.
  Normaliter ben ik van de wijnen, maar heb altijd nuchtere vriendinnen, dus nu X het heeft uitgemaakt heb ik ook maar besloten om de bodem van de fles niet meer te zien.

 10. Suffie schreef:

  Dit soort verhaspelingen worden schrikbarendwekkend veel gemaakt…

 11. Ellen schreef:

  fabuleus verhaal. :-)

 12. Goentah schreef:

  Ik zie je helemaal zitten daar, en hoe je er niet meer uit kwam :-) Geweldig!

 13. Ben schreef:

  Mijn vriendin wordt erg hitsig van een joint……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *