web analytics

13

LUNA EN DE RAUWE TONIJN

Vriendin M. had een verrassing voor me vandaag. Dus ik had deze dag vrijgehouden. Net als vriendin J., want de verrassing was ook voor haar. Vanmorgen vertelde vriendin M. dat we een workshop tapas gingen volgen bij Manzano. “Jaaaaaaaaa”, riep ik, “ik ga eindelijk leren hoe ik rauwe tonijn met geconfijte citroen moet maken!” Dus wij op onze fiets richting Manzano. En na een welkomstkoffie mochten wij het recept ophalen dat we gingen maken. “Hoi”, riepen vriendin M., vriendin J. en ik naar de tapaskok. “Hoi”, zei de tapaskok. “Jij hebt een weblog hè?” Hij keek naar mij. “Eh, ja, dat klopt”, zei ik en ik keek argwanend terug. “Ik zocht een keer op internet op ‘rauwe tonijn’ en toen kwam ik op jouw site”, zei de tapaskok. “Eh, ja, dat kan wel kloppen”, zei ik. “Ik prijs al een paar jaar die rauwe tonijn van jullie de hemel in.” “Dan wil jij nu zeker ook dat gerecht klaarmaken?”, vroeg hij. Ja, dat wilde ik wel. Daar kwam ik zelfs voor! Dus samen met vriendin M. en vriendin J. bereidde ik een kilo rauwe tonijn. De andere deelnemers aan de workshop bereidden verschillende andere tapas, maar dat was allemaal bijzaak. Het ging mij om de rauwe tonijn. Ik werd 1 met de rauwe tonijn. En de rauwe tonijn werd 1 met mij. Ik genoot. Ik smulde. En de rauwe tonijn smolt uiteindelijk op mijn tong. Na afloop van de workshop zag ik vanuit mijn ooghoek een meisje alle restjes van de tapas richting een afvalbak dragen. Meteen sprong ik op. “Die tonijn wordt toch niet weggegooid?”, vroeg ik. Nou, eigenlijk wel. Maar ik mocht wat over was best mee naar huis nemen. Nou, heel graag. Ik kan het niet aanzien dat goed en vooral heerlijk eten wordt weggegooid. Dus zonder gêne vulde ik een plastic bakje met alle restjes van de rauwe tonijn met geconfijte citroen. Mijn leven is bijna perfect, nu ik weet hoe ik dit briljante gerecht moet maken.

www.manzano.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Flok schreef:

  Een culinair orgasme zeg maar?

 2. Tuig schreef:

  5 Uur ’s ochtends op Tsukiji in Tokyo – 300 zeer rauwe tonijnen worden geveild, gekte. 6 Uur ’s ochtends: bluefin tuna sashimi breakfast, net van het zwaard. Probeer het eens, de yen staat laag.

 3. tijger schreef:

  maar het is toch helemaal geen rauwe tonijn?..
  wist je trouwens dat tonijn aan het uitsterven is… evenals de zwaardvis en de merlijn. het is ook zo lekker…

  grtz,

 4. Patty schreef:

  Hmmm, wil je dat recept niet stiekum met ons delen hier?

 5. Suffie schreef:

  Damn! Damn!! Damn..!!!

 6. Rick de Kikker schreef:

  Oh tonijn, maak me gek!

 7. Kaat schreef:

  Ja lekker ben jij, nu heb ik dus zin in rauwe tonijn met citroen en dat serveren ze vast niet in de kantine.

 8. c. schreef:

  en terwijl jij van je tonijntje geniet, is Nederland jou massaal aan het nomineren! http://www.aboutblank.nl/dutchbloggies/2005/nominatie/index.php

 9. Vader A. schreef:

  Zo lieve Luna, dan nodig ik je bij deze uit om dat overheerlijke tonijntje eens bij ons te komen maken. Als we terug zijn uit Ibiza, goed?

 10. Raad schreef:

  Dat is dan het handige van een weblog. Je kunt zoiets dan gelijk met de hele wereld delen. Delen. Delen. Delen!
  Dus.

 11. Jan F. (de) schreef:

  Ik dacht handig te zijn en het op te googelen, maar die vroeg mij:

  —-

  Did you mean to search for: “rauwe konijn met geconfijte citroen”

  —-

  Echt, probeer maar!

 12. Marti schreef:

  Euh, je weet mijn meeladres nog? *kijkt enorm hoopvol*
  ;-))

 13. Jiva schreef:

  Wat leuk om een andere deelnemer te zien van de tapasdag van Manzano:D
  Ik zelf mocht me storten op de tomatensaus en knoflooksaus…
  Die knoflook teentjes blijven nog lang na het wassen geur geven :S
  Jij en je vriendinnen hebben de Tonijn goed bereid..Net als het branden van het toetje:P
  Liefs Jiva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *