web analytics

7

LUNA TOTALLY LOVES PIMENTO

Een paar maanden terug was ik met J. bij de Hanos. En nu is de Hanos sowieso al een paradijs voor Bourgondische types zoals ik, maar deze keer was het helemaal feest! Nadat ik me aan diverse proeverijtjes had gelaafd stond ik oog in oog met een mannetje dat mij een klein, plastic glaasje Pimento gaf. Was iets nieuws. Was alcoholvrij. Was lekker pittig. Zei het mannetje. Was mijn nieuwe, favoriete drankje. Zei ik. Ik kocht meteen 3 doosjes.

pimento drankje

Pimento is dus een drankje zonder alcohol, dat sterker smaakt dan alcohol. Kan dat? Ja, dat kan! Het wordt verkocht in flesjes van 250 milliliter en het is een drankje met een lichte bubbel met gember en chilipeper (en nog wat andere natuurlijke ingrediënten). Een flesje bevat 75 calorieën (een vergelijkbare hoeveelheid droge, witte wijn bevat 250 calorieën) (niet dat mij dat interesseert, want lekker is gewoon lekker). En Pimento smaakt dus GEWELDIG! Je proeft eerst een beetje zoet, maar daarna kickt-ie goed in! Gember! Hmmmmm! Chilipeper! Hmmmmm!!! Heel erg pittig! Echt een smaakexplosie!

Ik ben m’n hele leven al op zoek naar een lekkere alcohol-vervanger (lees anders eens deze column uit 2008: LUNA’S QUEESTE NAAR EEN ALCOHOL-VERVANGER) en met Pimento heb ik die nu eindelijk gevonden!!! Hoera! Wordt je gesponsord voor deze blogposting Luna? Nou. Ja! En nee! Want ik was al groot fan (en heb inmiddels al meerdere doosjes achterover getikt) voordat ik zelf, heel brutaal, het Pimento-mannetje benaderde: ‘Mochten jullie een leuk promomeisje (bijna 40) zoeken voor jullie Pimento, stuur me dan even een doosje, want dan schrijf ik jullie de hemel in.’ En zo gezegd, zo gedaan! Ik kreeg een doosje opgestuurd!

pimento

Eigenlijk was dit gewoon luiigheid van mijn kant, want Pimento is, helaas, alleen nog maar bij de Hanos te koop (en volgens mij ook bij een aantal slijterijen) (maar dus niet bij een slijterij in Tiel). En om J. nou elke maand op pad te sturen naar de Hanos, sja, dat is ook weer zo wat, want dan komt hij elke maand terug met allerlei andere, onnodige snacks, hapjes en drankjes (want J. is net zo’n Bourgondiër als ik) (en je denkt bij de Hanos ‘zo lekker goedkoop’ uit te zijn, maar uiteindelijk ben je altijd meer geld kwijt dan de bedoeling was, omdat dat doosjes toastjes speciaal geschikt voor blauwe kazen er zo leuk uitzag).

Je kunt Pimento trouwens ook online bestellen in de Pimento-webshop, maar dan betaal je wel € 1,99 per flesje (en bij de Hanos is het aanzienlijk goedkoper) (maar ik zou er zelfs € 1,99 per flesje voor over hebben) (ja, ik ben écht fan) (had ik al geschreven dat ik fan ben?). Overigens kun je in die online webshop dan beter voor een Pimento Mix Deal gaan (10 flesjes Pimento + 500 ml wodka voor € 25,-), maar ja, voor mij is Pimento juist zo lekker (en goed) omdat het een alcohol-vervanger is. Maar Pimento is (volgens het Pimento-mannetje) prima te mixen met allerlei alcoholische dranken zoals gin, rum, wodka, tequila of zelfs bier. Ik zou dit zelf niet doen. Alhoewel? Nou ja, eventueel misschien toch wel. Per ongeluk dan.

Dus… als je van een pittig drankje houdt (en het is écht pittig), kijk dan een keertje of je slijter of kroeg dit awesome drankje verkoopt. Of ga naar de Hanos. Of bestel het via de webshop. Echt! You know you want it! You know you need it!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Else schreef:

  Nou dat is toch op zijn minst 2 doosjes waard ;-)

 2. Frans schreef:

  Bij de Agrimarkt is het ook te koop 1,49

 3. patchwork schreef:

  Dat 0%drankje leek mij ook wel wat, qua pittig, toen je ´t er eerder over had, want ik baal ook al een tijd dat er niet echt een lekker alternatief is voor een borrel of wijntje.Hier en daar al eens geinformeerd, maar nog niet echt om de hoek verkrijgbaar. Voor mij dan wel beetje jammer dat er minder calorieën in zitten en de prijs… Maar met jouw promo loopt ´t straks vast als een tierelier en kan de prijs ook omlaag :-) Anders wordt ´t weer een zomer van tomatensap met tabasco.

 4. patchwork schreef:

  Nergens te krijgen in Amsterdam! Belachelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *